0 ΣΧΟΛΙΑ

Αλφόνσο Ρέγιες για κοροναϊό: Αυτό το «τέρας» δεν με άφηνε να κοιμηθώ

Ο παλαίμαχος άσος μίλησε για την περιπέτεια που πέρασε και τον φόβο που ένιωσε

Ο Αλφόνσο Ρέγιες εντάσσεται στην κατηγορία των ασθενών από κοροναϊό στην Ισπανία που χρειάστηκαν νοσηλεία. Ο βετεράνος παίκτης, που τα τελευταία χρόνια είναι πρόεδρος της Ένωσης Παικτών της ACB, μίλησε στην Marca για την περιπέτεια που πέρασε και τον φόβο που ένιωθε λόγω της ασθένειάς του. Ο αδελφός του αρχηγού της Ρεάλ Μαδρίτης, Φελίπε, ξεκαθάρισε πως δεν κόλλησε από εκείνον τον ιό, ενώ τόνισε πως "το τέρας δεν με άφηνε να κοιμηθώ".

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

Για την περιπέτεια που πέρασε: "Το άφησα πίσω μου. Αυτό το "τέρας" δεν με άφηνε να κοιμηθώ ή να σκεφτώ, μου έβαζε ένα κάρο πράγματα στο μυαλό μου. Δεν έχω πλέον ούτε πυρετό ούτε βήχα, γεγονός που δείχνει ότι είμαι σε διαδικασία να το ξεπεράσω εντελώς. Θα μείνω σε καραντίνα για ακόμη δύο εβδομάδες προκειμένου να φύγει εντελώς ο ιός".

Για το αν φοβήθηκε: "Ένα πρωί στο νοσοκομείο, άρχισα να μην αναπνέω καλά και τρόμαξα. Ήταν πέντε λεπτά μόνο αυτό, αλλά ήταν πολύ άσχημο. Ηρέμησα μετά από λίγο, άρχισα να αναπνέω πιο αργά και πέρασε. Δεν είναι μια απλή ίωση και δεν επιτίθεται μόνο στους ηλικιωμένους. Αν με έφτασε σε αυτό το επίπεδο, έναν άνθρωπο που έχω ζήσει στον αθλητισμό και προσέχω, σκέψου τι μπορεί να γίνει με έναν "φυσιολογικό" άνθρωπο ή κάποιον που έχει ήδη προβλήματα υγείας".

Για την αρχική τοποθέτησή του ότι κόλλησε τον ιό από τον αδελφό του, Φελίπε: "Χωρίς να το κάνω εσκεμμένα, κατηγόρησα τον Φελίπε γι αυτό γιατί είχε παίξει στο Μιλάνο κι ένας συμπαίκτης του βρέθηκε θετικός στον ιό. Είμαι ξεκάθαρος όμως ότι δεν με κόλλησε ο αδελφός μου. Μπορείς να κολλήσεις από τον οποιονδήποτε, είναι τόσο μεταδοτικός αυτός ο ιός που δεν ξέρεις από που θα έχεις πρόβλημα. Γι αυτό είναι τόσο σημαντικό να μένεις σπίτι όσο το δυνατόν περισσότερο, προκειμένου να αποτραπεί η περαιτέρω εξάπλωση.

Για τα πρώτα συμπτώματά του: "Ξεκίνησε με έναν ξερόβηχα, στον οποίο δεν έδωσα ιδιαίτερη σημασία. Μετά άρχισε ο πυρετός και κάποιες κρυάδες. Τότε κατάλαβα ότι κάτι δεν πήγαινε καλά".

Για τις πιο δύσκολες στιγμές του: "Σε κάποιες περιπτώσεις ήταν συνεχές το πρόβλημα, αλλά το μεγαλύτερο κομμάτι αυτού ερχόταν το βράδυ γιατί ο βήχας και ο πυρετός δεν με άφηναν να κοιμηθώ. Υπήρχαν βραδιές που κοιμήθηκα μόλις δύο ώρες. Σηκωνόμουν και ένιωθα σαν να με έχει πατήσει ελέφαντας".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ