0 ΣΧΟΛΙΑ

Τσιόδρας: Μετά την άρση των μέτρων, μαζικό τεστ και καραντίνα σε όσους βρεθούν θετικοί

Τι απάντησε ο εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος σε ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει μετά την άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού

Ο Σωτήρης Τσιόδρας, εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Υγείας και λοιμωξιολόγος, δέχτηκε σήμερα σχετική ερώτηση για το τι πρέπει να γίνει μετά την άρση των μέτρων για την αντιμετώπιση του κοροναϊού. Και απάντησε: «Σε ό,τι αφορά την άρση των μέτρων, αυτήν τη στιγμή θα ήταν καταστροφική. 

Για το τι θα γίνει μετά την άρση των μέτρων. Σε περιοχές της Κίνας, κράτησαν, περίπου, 10-11 εβδομάδες. Μετά την άρση των μέτρων, μια πολιτική με μαζικό τεστ και καραντίνα σε όσους βρεθούν θετικοί, ίσως να είναι ευεργετική. 

Είμαστε, όμως, στη φάση απόδοσης των μέτρων και προετοιμασίας για το τι θα κάνουμε όταν τα μέτρα πάψουν να υπάρχουν. Θα κάνουμε το παν για να είμαστε έτοιμοι για αυτήν τη φάση».

Θυμίζουμε, η συντριπτική πλειοψηφία των επιστημόνων παγκοσμίως «φωνάζει» πως, αφότου αρθούν τα μέτρα, πρέπει να γίνει «επίθεση» στον ιό με μαζικά τεστ και καραντίνα για όσους βρεθούν θετικοί. Στην Κίνα, για παράδειγμα, ακολούθησαν ακριβώς αυτή την τακτική.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ