0 ΣΧΟΛΙΑ

Φερέιρα: Η UEFA να βρει το κουράγιο να ακυρώσει όλες τις διοργανώσεις

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ θεωρεί αδύνατο να ξεκινήσει και πάλι η σεζόν

Τη διαφωνία του με την πρόθεση των διεθνών συνομοσπονδιών να ολοκληρωθεί η σεζόν (εφόσον το επιτρέψει φυσικά η κατάσταση με τον κορωνοϊό) εξέφρασε ο Άμπελ Φερέιρα.

Σε συνέντευξή του στην «A’ Bola», ο τεχνικός του ΠΑΟΚ χαρακτήρισε ανέφικτο το να τελειώσουν διοργανώσεις και πρωταθλήματα και κάλεσε την UEFA να τα ακυρώσει.

Παράλληλα δήλωσε ασφαλής στην Ελλάδα και επαίνεσε τα μέτρα που έχει λάβει η χώρα μας για την αντιμετώπιση της πανδημίας.

Αναλυτικά όσα είπε ο Φερέιρα

Για την κατάσταση στην Ελλάδα: «Αρχικά, πρέπει να εξάρω την ετοιμότητα των ελληνικών αρχών, που έχουν αφήσει μόνο τα φαρμακεία και τα σουπερμάρκετ ανοιχτά. Από χθες τα μέτρα έγιναν ακόμα πιο σκληρά. Πρέπει να έχουμε επίσημη εξουσιοδότηση και να δικαιολογούμε το λόγο για τον οποίον βγαίνουμε εκτός σπιτιού. Τι συμβαίνει στην Ιταλία και την Ισπανία που είναι μεγαλύτερες χώρες; Είναι ντροπή! Η Ελλάδα σε αυτό το σημείο έχει παραδειγματική συμπεριφορά».

Για το γεγονός ότι βρίσκεται μακριά από τους δικούς του: «Δεν είναι ποτέ εύκολο να είσαι μακριά από την οικογένειά σου. Ευτυχώς υπάρχει η τεχνολογία, τα τηλέφωνα που μου επιτρέπουν να είμαστε σε επαφή με αυτούς, τους φίλους και τους παίκτες. Έχω δημιουργήσει μια καινούρια καθημερινή ρουτίνα. Έχω ένα πρόγραμμα προπόνησης, μετά διαβάζω, μετά ετοιμάζω το φαγητό μου. Το απόγευμα θα δω κάποια ταινία, αλλά κυρίως ντοκιμαντέρ».

Για το ενδεχόμενο να ξεκινήσουν ξανά τα παιχνίδια: «Πώς είναι δυνατόν, αν οι προπονήσεις ξεκινήσουν σε 15 μέρες, να είμαστε μετά ανταγωνιστικοί; Θα υπάρχουν 10 ματς σε έναν μήνα; Αν γίνει αυτό, θα θέσω σε κίνδυνο την επόμενη σεζόν. Αυτοί που αποφασίζουν θα πρέπει να ακούσουν τους παίκτες και τους προπονητές. Όλοι περιμένουμε την UEFA να βρει το κουράγιο και να ακυρώσει τους αγώνες σε Champions League και Europa League, όλες τις διοργανώσεις. Είναι ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί συνολικά».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ