2 ΣΧΟΛΙΑ

Οι Ιταλοί προτείνουν να εξετάζονται φάσεις στο VAR, μετά από αίτημα ομάδων

Στην Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία επιθυμούν να εφαρμοστεί το «challenge» σε απόφαση διαιτητή, όπως συμβαίνει σε άλλα αθλήματα

Η ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία έχει αποστείλει επιστολή στη FIFA, καταθέτοντας μια ρηξικέλευθη πρόταση, που αφορά στο VAR.

Πέρα από τις φάσεις που οι άνθρωποι του VAR τις εξετάζουν και ενημερώνουν σχετικά τον διαιτητή, οι Ιταλοί προτείνουν να μπορούν και οι ίδιες ομάδες να αιτούνται από μόνες τους έλεγχο των φάσεων, κάνοντας ουσιαστικά "challenge" σε μία απόφαση του διαιτητή όπως γίνεται ήδη σε άλλα αθλήματα, μεταξύ των οποίων το τένις και το βόλεϊ.

Σε ανακοίνωσή της, η ιταλική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία σημειώνει, μεταξύ άλλων, τα εξής: "Η αρμόδια επιτροπή της ομοσπονδίας (FIGC) μελετάει τα αιτήματα που έχουν κατατεθεί τις τελευταίες εβδομάδες από πολλές ομάδες της Serie A και πρότεινε ανεπίσημα στη FIFA να της επιτρέψει να πειραματιστεί με τη δυνατότητα της "πρόκλησης" ("challenge"), μέσα στην τρέχουσα περίοδο και πάντα σύμφωνα με τις διαδικασίες που προβλέπονται.

Το ιταλικό πρωτάθλημα υπήρξε πρωτοπόρο παγκοσμίως στη χρήση του VAR, σε μία δοκιμαστική περίοδο που εφαρμόστηκε στην πρώτη κατηγορία, πριν υιοθετηθεί επίσημα από τη FIFA.

Η ομοσπονδία είναι πεπεισμένη πως θα συνεχιστεί η πορεία που έχει ήδη ξεκινήσει, προκειμένου να φέρουμε το ποδόσφαιρο σε μια διάσταση που θα το κάνει ακόμη πιο συναρπαστικό για εκατομμύρια φιλάθλους, δίχως να βλάπτεται η εξουσία του διαιτητή, αλλά με την παροχή συγκεκριμένων στοιχείων για να βοηθούν το έργο του".


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
zlatan21 - 14/2/2020 11:42

Παιδια ειναι το πιο λογικο αυτο.

Ειναι ο μονος τροπος να αποκατασταθει η αξιοπιστια.

Εδω δεν ξερουμε τι βλεπει ο βοηθος var, τι λεει με τον διαιτητη κλπ.

Οι ομαδας να εχουν το δικαιωμα του challenge οπως και στο NFL. 2 ανα ημιχρονο. Και θα πρεπει ο διαιτητης να δει τη φαση.... Συνέχεια
Και επειδη καποιος μπορει να σκεφτει οτι καποιοι θα το χρησιμοποιουν για καθυστερησεις κλπ να παιρνει κιτρινη ο προπονητης για καθε challenge που απορριπτεται, ωστε να εχει και κοστος

Andreas295 - 15/2/2020 02:34

Άμα παίρνεις κάρτα για κάθε challenge που απορρίπτεται, όταν μια ομάδα παίζει αντίπαλη με τον ΠΑΟΚ, θα αποβάλλεται γκαραντί ο προπονητής της στα πρώτα 2 challenge και στα επόμενα 2 ο βοηθός του. Θα τελειώνουνε τα ματς με τον μεταφραστή στον πάγκο. Βέβαια θα μου πεις με μεταφραστές σαν τον Κούγια μπορεί να αποκτήσει κι άλλο ενδιαφέρον το ελληνικό πρωτάθλημα.

ΕΠΟΜΕΝΟ