54 ΣΧΟΛΙΑ

Τα πρώτα τεστ για τον φωτισμό του στεγάστρου και η… ακουστική της Αγιά Σοφιάς (ΦΩΤΟ-VIDEO)

Οι πληροφορίες για τα πρώτα «δοκιμαστικά» στον φωτισμό του στεγάστρου και το που (θα) οφείλεται η πρωτοφανής ακουστική που θα υπάρχει στο γήπεδο – Το aek365 μπήκε στην Αγιά Σοφιά και σας παρουσιάζει όλες τις τελευταίες εξελίξεις μαζί με πλούσιο υλικό

Κάθε φορά, είναι τόσο διαφορετική. Άλλωστε, είναι σαν να έχεις αναγκαστεί να αποχωριστείς το σπίτι σου, ζώντας εδώ κι εκεί, σε… ενοίκιο, τα τελευταία 17 χρόνια και τώρα να το βλέπεις να ορθώνεται (ξανά) μπροστά σου, αδημονώντας τη στιγμή που θα γυρίσεις. Βασικά, δεν είναι «σαν να», αλλά το ίδιο ακριβώς πράγμα. Όπου σπίτι, βάλτε την Αγιά Σοφιά. Τη Νέα Φιλαδέλφεια. Το σπίτι του κάθε ΑΕΚτζή. Εκεί γυρίζουμε. Στη γη των προγόνων μας. Για την αποκατάσταση της Ιστορίας. Τα τείχη σηκώθηκαν και πράγματι μοιάζουν ψηλά. Άτρωτα. Φοβίζουν και λίγο, φανταστείτε τον… αντίπαλο. Είναι έτοιμα να στεγάσουν και να προστατέψουν την ΑΕΚ. Και δεν πρόκειται να ξαναπέσουν ποτέ…

Την ίδια ώρα, πάνω από τα επιβλητικά τείχη, έχει καθίσει το επιβλητικό στέγαστρο. Με τους Ιταλούς της Cimolai, να κάνουν εκπληκτική δουλειά και να ολοκληρώνουν την τοποθέτηση μιας κατασκευής που είναι εξίσου πρωτοποριακή με το όλο οικοδόμημα. Το οποίο έρχονται (και θα έρχονται) να το παρακολουθούν αρχιτέκτονες, μηχανικοί και σπουδαστές σε Πανεπιστήμια, για να μελετήσουν πως μπορεί να χτιστεί ένα γήπεδο τέτοιον υψηλών προδιαγραφών, άνω των 30+ χιλιάδων θεατών, σε έναν τόσο μικρό χώρο. Έγινε!

Μιας και αναφερθήκαμε στο πρωτοποριακό σκέπαστρο, ας σημειώσουμε το εξής, όσον αφορά κάποιες πρώτες σκέψεις που υπάρχουν. Το υλικό που έχει χρησιμοποιηθεί, που υπάρχει επίσης (μεταξύ άλλων) σε Allianz Arena, Juventus Stadium, Vodafone Arena (Μπεσίκτας), Groupama Stadium (Λυών), Volgograd Arena, Estádio Nacional Mané Garrincha, και το οποίο χρησιμοποιούν ακόμα και για… στολές αστροναυτών της NASA, λόγω της πανίσχυρης ανθεκτικότητας του, έχει (ΚΑΙ) τη δυνατότητα να αλλάζει χρώματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φωτισμό. Είναι μια ιδέα που επεξεργάζεται ακόμα από τους υπεύθυνους του έργου και τον εγγυητή της Αγιά Σοφιάς Δημήτρη Μελισσανίδη, υπάρχει θετική σκέψη και μένει να δούμε την οριστική απόφαση.

Πάντως, πρέπει να πούμε, πως έχουν γίνει ήδη κάποια πρώτα τεστ με σχετικούς προβολείς και φωτιστικά για να ελέγξουν οι υπεύθυνοι το πως «δείχνει» το στέγαστρο τη νύχτα φωτισμένο και το σχετικό υλικό θα πάει στον διοικητικό ηγέτη της ΑΕΚ για να παρθεί η τελική απόφαση ή να γίνουν και άλλα τεστ. Αυτό πάντως που δεν χρειάζεται κάποιο τεστ είναι το υλικό της μεμβράνης, το οποίο ας υπενθυμίσουμε πως έχει 20 χρόνια εγγύηση, οι υπεύθυνοι κατέληξαν σε αυτόν τον χρωματισμό διότι άλλα χρώματα είναι εύκολο να ξεθωριάζουν με τα χρόνια, ενώ πρέπει να σημειώσουμε, πως το συγκεκριμένο υλικό σε σχέση με τα υπόλοιπα υποψήφια, ήταν εκείνο με το μεγαλύτερο κόστος. Έτσι για την ιστορία.

Πως θα ακούγεται το γήπεδο με 30+ χιλιάδες ΑΕΚτζήδες;

Είναι μια ερώτηση που έγινε από τους περισσότερους, όταν την Κυριακή, περίπου 200 με 300 φίλοι της ομάδας, πριν πάνε στο ΟΑΚΑ για το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, πέρασαν από την Αγιά Σοφιά για να… τεστάρουν την ακουστική. Το αποτέλεσμα; Εντυπωσιακό. Εκκωφαντικό! Είναι προφανές, πως το γήπεδο αυτό στη Νέα Φιλαδέλφεια, δεν είναι ένα γήπεδο... σαν όλα τα άλλα. Είπαμε και παραπάνω για το κατασκευαστικό θαύμα που έγινε, για να χωρέσει σε αυτόν τον μικρό χώρο. Πως συνδέεται αυτό με την ακουστική; Ουσιαστικά το ένα φέρνει το άλλο. Οι υπεύθυνοι του έργου αναγκάστηκαν να στριμώξουν τις δύο εξέδρες, να δημιουργήσουν μια ενιαία Σκεπαστή με τα δύο διαζώματα και σε αυτό, κερασάκι στην τούρτα, να έρθει το σκέπαστρο να χαμηλώσει περισσότερο για να μειωθεί το ύψος και έτσι όλη η κατασκευή να είναι μαζεμένη στο… όριο.

Αυτό που λένε οι υπεύθυνοι και εκείνοι που έχουν ακούσει τα πρώτα τεστ της ακουστικής που ήταν πραγματικά εντυπωσιακά, πριν καν βεβαίως ολοκληρωθούν τα δύο διαζώματα και πριν μπει το στέγαστρο, είναι πως ο αντίλαλος από τον ήχο που θα δημιουργείται σε αυτό το γήπεδο, θα είναι κάτι το πρωτοφανές. Δεν αποκλείεται μάλιστα, το αμέσως επόμενο διάστημα να γίνουν μετά από αρκετούς μήνες νέα τεστ για την ακουστική, αλλά και πάλι οι ακριβείς μετρήσεις, για τον ήχο που θα υπάρχει μέσα στην Αγιά Σοφιά με 30+ χιλιάδες ΑΕΚτζήδες, θα μπορούν να γίνουν μόλις κλείσει εντελώς το γήπεδο. Δηλαδή μόλις ντυθεί όλο εξωτερικά και μόλις κλείσουν τα κενά με τα περίφημα παραθυράκια. Τότε, όπως λένε οι υπεύθυνοι, θα φανεί στο 100% η ακουστική που θα έχει αυτό το γήπεδο. Με τον ήχο να εγκλωβίζεται μέσα και αναγκάζει τους αντιπάλους να… προμηθεύονται ωτοασπίδες.

Έχουμε καιρό όμως μέχρι τότε. Για την ώρα, απολαμβάνουμε το σήμερα. Και το σήμερα, θέλει να έρχονται συνεχώς καινούργια υλικά για το γήπεδο όπως δοκιμαστικά του εξωτερικού χώρου που θα ντύσουν την Αγιά Σοφιά, οι κυλιόμενες σκάλες και οι διάδρομοι που έφτασαν στη Νέα Φιλαδέλφεια και είναι προς τοποθέτηση. Και όλα αυτά, την ώρα που οι σουίτες είναι σχεδόν έτοιμες και σύντομα θα παρουσιάζονται σε ενδιαφερόμενους ως «δείγμα», κι εκείνοι θα μπορούν να τις κλείσουν άμεσα πριν ολοκληρωθεί το γήπεδο, κι ενώ μετράμε αντίστροφα (και) για την ουσιαστική έναρξη του μεγάλου έργου της Υπογειοποίησης. Με τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις να έχουν εγκριθεί και παρουσιαστεί, τις ταμπέλες σήμανσης να τοποθετούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια και την ΙΝΤΡΑΚΑΤ, να έχει παραταγμένες τις μπουλντόζες στην πλευρά της παλιάς 3, έτοιμες από μέρα σε μέρα να ξεκινήσουν το σκάψιμο σε Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών. Επομένως προετοιμαστείτε κατάλληλα. Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει…


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Thana21 - 14/2/2020 23:22

Η Αγιά Σοφιά θα είναι γηπεδάρα.Πολύ ωραίο γήπεδο και θα είναι από τις πιο δυνατές έδρες στην Ευρώπη.Μακράν η δυνατότερη στην Ελλάδα.Μακάρι να επιλεγεί ένα πολύ όμορφο υλικό και εξωτερικά.Αυτά που δοκιμάζονται καλά είναι,αλλά θα ήθελα να είναι διαφορετικό.Να είναι στο χρώμα που είναι εξωτερικά η Αγιά Σοφιά στις μακέτες.Αν μπορεί κάποιος ας απαντήσει γιατί δεν επιλέχθηκε εκείνο το χρώμα.Ή αν ξέρει ο Βασίλης να απαντήσει.

Sikor - 15/2/2020 01:29

Στις μακέτες αν δεν κάνω λάθος είναι ασημί ματ. Όντως πολύ ωραίο αλλά φαντάζομαι ότι θα είναι αρκετά πιο ακριβό.

Thana21 - 15/2/2020 08:55

Δεν νομίζω να έπαιξε ρόλο η τιμή.Γιατί μια φορά φτιάχνεται το γήπεδο και δεν έχει δείξει να τσιγκουνεύεται ο Μελισσανίδης όσον αφορά την Αγιά Σοφιά.Κάποιοι για παράδειγμα προτιμούσαν το γυάλινο που έχει μπει σαν δείγμα και αφορά νομίζω στο θέμα των εισόδων του γηπέδου.Λένε ότι ήταν πιο ακριβό.Για μένα σωστά δεν επιλέχθηκε για όλο το γήπεδο και δεν αφορούσε την τιμή.Γιατί απλά αυτό δεν είχε καμιά σχέση με όσα θα συμβολίζει το γήπεδο όσον αφορά την αρχιτεκτονική μορφή του.

xlion - 14/2/2020 23:43

Μόνο εγώ βλέπω τις φωτογραφίες και τα διαβάζω αυτά και ξεφυσάω και αναστενάζω;

John1978R - 14/2/2020 15:42

Πόσο σπέσιαλ θα ήταν να μπορούσε να χωράει 40.000 ορε;!! Φτάνουν οι μέρες που θα είναι έτοιμο το πιο όμορφο γήπεδο του κόσμου!! Εμπρός Αητε μου!!

sempron_21 - 14/2/2020 23:28

Συμφωνώ απόλυτα! Κρίμα για τέτοια γηπεδάρα να μην είναι 40,000

aliceaek - 14/2/2020 21:56

Θα κλάψω

Manos_AEK21 - 14/2/2020 21:47

Για το πρωτάθλημα πολύ δύσκολο... Πάρτε το κύπελλο Ελλάδος για να το πανυγηρισουμε όλοι μαζί μέσα στην γεμάτη υπό κατασκευή Αγία Σοφία...!!! Μόνο που το σκέφτομαι ανατριχιάζω.....

Manos_AEK21 - 14/2/2020 20:41

Παλιά λέγαμε από την Δεκελείας τώρα θα λέμε από τον Κηφισό προς Νέα Φιλαδέλφεια..

ScoccoMan - 14/2/2020 19:38

Αλλόθρησκοι.... Θα προσκυνάτε και θα φεύγετε στα 4 με σπασμένα τύμπανα. Αυτο μόνο.

meta aek21 - 14/2/2020 20:35

Με σπασμενα τυμπανα και σχισμενα κ[email protected]@[email protected]!

alex - 14/2/2020 18:54

Θεωρώ ότι ο Τίγρης θα κάνει ότι είναι δυνατό , ώστε η Αγιά Σοφιά να είναι κάτι το ασύλληπτο για τα Ελληνικά δεδομένα... Ίσως και για αρκετά Ευρωπαϊκά. Σιχαίνεται να είναι δεύτερος!!!!

MaestRo-21- - 14/2/2020 18:11

Εγω ηδη το φανταζομαι με το καταπρασινο χορταρι και τις κιτρινες καρεκλες περιμετρικα....και.....ανατριχιαζω!

notearslefttocry - 14/2/2020 18:46

Μαύρες καρέκλες και κίτρινο φως στο στέγαστρο

makbosalv - 14/2/2020 18:39

Που να μπούν καθίσματα και ο Δικέφαλος παντού, τελικά δεν θα βλέπουμε μπάλλα το γήπεδο θα χαζεύουμε μου φαίνεται!!!

makbosalv - 14/2/2020 18:36

Δεν χορταίνω να το βλέπω....!!!

Manwlhs - 14/2/2020 18:02

Ορίστε. Θα μας ρίχνουν τα φώτα για να μη βλέπουμε ότι δεν έχουν κάνει τίποτα ακόμα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες από κάτι ουγκ, θα φέρουν κι άλλο χώμα (ποικιλία φυτόχωμα) για να το πηγαινοφέρνουν.

Vasilis_Constructor - 14/2/2020 18:17

Μανώλη , αύριο περιμένουμε και ένα φορτίο καστανόχωμα!

Χχαχαχχααα!!!

gkat - 14/2/2020 17:44

Κιτρινόμαυρο στεγαστρο όλη την εβδομάδα και όταν παίζει η ΑΕΚαρα και γαλανολευκο όταν παίζει η εθνική μας!!!

λαααααΚαυ

DOC_TOR - 14/2/2020 17:16

Εγκλωβίζεται (υπέροχα) ο ήχος! Εγκλώβίζεται όμως και ο καπνός. Όχι λοιπόν καπνογόνα στην Αγια-Σοφιά. Η μεγάλη εξέδρα άλλωστε δεν φαίνεται από τα καπνογόνα. Κασκόλ, σημαίες και φωνή! ( Και καθαρό αέρα).

Chino11 - 14/2/2020 17:37

No pyro no party

orbon - 14/2/2020 19:41

Προσωπικα οι φωτοβολιδες (pyro) και τα βεγγαλικα δεν με ενοχλουν καθολου. Τα καπνογονα ομως ειναι θανατος ρε παιδια.

Legit - 14/2/2020 11:30

Μαγεία απλά. Μια ερώτηση μόνο όποιος γνωρίζει. Ξέρουμε πού θα μπει η κεντρική κάμερα η τηλεοπτική; Εμείς θα είμαστε μέσα εννοείται, αλλά θέλω να οραματιστώ πώς θα φαίνεται το γήπεδο στα highlights κλπ. Θα ναι στο δεύτερο διάζωμα, από την πλευρά των vip, αλλά σε ποιο σημείο;

Vasilis_Constructor - 14/2/2020 16:43

Φίλε Legit, θα έχει πάρα πολλές κάμερες ρε σύ. Η κεντρική θα είναι στο πάνω πάνω μέρος στο κάτω διάζωμα, ακριβώς στην ευθεία της σέντρας. Δεν σας λέω για την κρεμαστή όμως και τις drone cams. Δεν ακούσατε τίποτα άμα σας ρωτήσουν.

an0nymous - 14/2/2020 12:04

υπολόγιζε περίπου το ύψος που τράβηξε το aek365 το βίντεο στο 1:53 λεπτό.. ίσως και λίγο πιο ψηλά..

aekofron - 14/2/2020 16:23

Να δω όλα παικτακια της Ξάνθης, ΠΓΣΣ, Ατρόμητου, Λάρισας αλλά και των 2 γαυρων που κάνουνε όλο μαγκιές και κουτελακια στο ΟΑΚΑ, με τι άντερα θα έρχονται να πατήσουν το χορτάρι της Αγίας Σοφίας....Αλλά και τα κοράκια να μην ξεχάσω...

vassilisa21 - 14/2/2020 16:17

"(ΚΑΙ) τη δυνατότητα να αλλάζει χρώματα με τον κατάλληλο εξοπλισμό και φωτισμό" Μακάρι να το υλοποιήσουν.Θα είναι φανταστικό.

billaros21original - 14/2/2020 15:12

Τελεία και παύλα ΑΕΚ .... είναι Θεά η Αγιά Σοφιά !!!! λέμε

christos_9 - 14/2/2020 12:28

Βλέπω να έρχεται βαριά τιμωρία για την ακουστική του γηπέδου.....!!!!

Spanovagelodimitris - 14/2/2020 14:41

Ο κυρ Σάββας θα κάνει μήνυση στην R ότι του έσπασαν τα τύμπανα!!!

aek_mania_agrinio - 14/2/2020 13:11

ερωτηση-προταση- ...... Εφοσον σα φανατικοι θα ειμαστε ορθιοι κυριως ..γιατι δε γινεται η εξεδρα εκει ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΙΣΜΑΤΑ ???


τρελα σας πουλαμε ΜΟΝΟ ΑΕΚ !!!

ElCommadante - 14/2/2020 14:15

Παιδιά δυστυχώς στα περισσότερα γήπεδα της Ευρώπης έχουν απαγορευθεί οι κερκίδες ορθίων από την δεκαετία του '90 διότι ο κίνδυνος θανάσιμων ατυχημάτων είναι αρκετά μεγάλος.. μακάρι όμως να μπορούσε να γίνει, θα ήταν πραγματικά απίθανο

Sikor - 14/2/2020 15:51

Φίλε μου συγνώμη που θα στο πω αλλά κανείς λάθος. Ψάξε λίγο στο Google να δεις πόσα καινούργια και σύγχρονα γήπεδα στην Ευρώπη έχουν κερκίδες ορθίων και θα αναθεωρήσεις.

Sikor - 15/2/2020 01:41

Ρε παιδιά στον ElCommadante απευθύνομαι. Αν δεν κάνω λάθος Γερμανία, Αγγλία και στην Τουρκία έχουν ήδη σύγχρονα γήπεδα με κερκίδες ορθίων. Και στα ευρωπαϊκά παιχνίδια μετατρέπονται σε καθήμενων.

biker - 14/2/2020 20:29

Απαγορεύονται όρθιοι θεατές για διεθνείς αγώνες. Η λύση πλέον είναι οι κερκίδες safe standing που ξεκίνησαν από Γερμανία με πτυσσόμενα καρεκλακια που μαζεύονται στους αγώνες πρωταθλήματος και μετατρέπονται οι εξέδρες των φανατικών οπαδών σε ορθίων αλλά με μπάρες ασφαλείας ανά δύο σειρές. Έτσι η χωρητικότητα μεγαλώνει αρκετά. Το γήπεδο της Dortmund με 66000 θέσεις καθήμενων φτάνει τις 81000 στο πρωτάθλημα. Της Γκλάντμπαχ από 46000 ευρωπαϊκά ματς τις 54000 Πρωτάθλημα. Την λύση αυτή έχουν αρχίσει... Συνέχεια σταδιακά να συζητάνε και στην Αγγλία. Η Σέλτικ το έχει εφαρμόσει.

Makaveli21 - 14/2/2020 15:02

Διάβαστε ενα άρθρο εδω στο 365 για το γήπεδο της Manchester United και ένα σχόλιο που έχει κάνει ο Vasilis_Constructor και ίσως αναθεωρήσετε τα dislike :)

Vasilis_Constructor - 14/2/2020 17:02

Ωραίος και μελετηρός ο φίλος Makaveli21. Σωστά τα λές. Ας ετοιμαστούν κάποιοι για εκπλήξεις.

Makaveli21 - 14/2/2020 17:13

Αφου ο λόγος σου είναι ευαγγέλιο ρε μπιλάρα. ΜΟΝΟ ΑΕΚ

leo_95 - 14/2/2020 15:31

Επειδή έτυχε να δω ένα βίντεο, στο Allianz της μπαγερν έχουν πτυσσόμενα καθίσματα. Στα ευρωπαϊκά δεν υπάρχουν ορθιοι Αλλα στο πρωτάθλημα τα σιδερένια καθίσματα γίνονται εξέδρα για τους όρθιους

Makaveli21 - 14/2/2020 13:48

Κοντα εισαι αδερφε.. Ακούγεται εντονα η σκεψη αυτη

Spanovagelodimitris - 14/2/2020 14:36

Καλό, ....αλλά μετά. Ch. Leauge ΟΑΚΑ

stef21original - 14/2/2020 18:30

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΟΑΚΑ!!!

flensburger_21 - 14/2/2020 13:51

Παιδες επιδη ετυχε να μπω και εγω στον ναο,χωρις υπερβολες σας λεω,πιστευω πως θα ειναι μια απο της καυτες εδρες στον κοσμο.Μονο ΑΕΚ αδερφια.

Kalogreza2121 - 14/2/2020 13:45

Ειναι πραγματικα επιβλητικο. Για εμας που το βλεπουμε αρκετα συχνα η αναμονη νομιζω ειναι λιγο μεγαλυτερη. Οταν κλεισει και εξωτερικα θα θυμιζει κατι σαν καστρο αλλα θα συμβαδιζει με την τεχνολογια της εποχης. Καπως πρεπει να οργανωθει απο τους υπευθυνους να μπορει ο κοσμος καποιες μη εργασιμες μερες να το επισκεπτεται σε ασφαλη σημεια. Υ.γ ιλια φερε τον μικρο βραζιλιανο Ederson που εμεινε ελευθερος και θα εχουμε το καλυτερο χαφ στην Ελλαδα.

ΝΗΣΙΩΤΗΣ #21 - 14/2/2020 13:11

Ποσο τυχεροί είμαστε που θα το ζήσουμε αυτό ρε αδέρφια. Την υγεία μας να έχουμε πρώτα από όλα και θα ζήσουμε τρομερές στιγμές πραγματικά. Δεν θα περνάει κανεις από εκεί μέσα.

barlos71 - 14/2/2020 12:38

Τώρα πια που είναι ολόκληρο και το βλέπεις δεν αντέχεται η αναμονή...βασανιστήριο...αντε ρε με την υπογειοποίηση....οι Κινέζοι κανανε νοσοκομέιο σε μια εβδομάδα ρε...

AEKaraSalonica - 14/2/2020 12:07

Ποτε ολοκληρωνεται στο περιπου;

bicipite21 - 14/2/2020 12:24

Summer 2021.

mleonidas21 - 14/2/2020 12:20

Κάτι χωματα πάνε πέρα δώθε γήπεδο δε θα γίνει ποτέ...... Χικ

an0nymous - 14/2/2020 12:00

μωρή τρέλα.. σεισμός απ τα τραγούδια και τα συνθήματα θα γίνεται εκει μέσα.

Sitilamad - 14/2/2020 11:39

να μας έχει ο Θεός ΟΛΟΥΣ καλά , να μπούμε μέσα. Για τα αδέλφια που χάθηκαν, του παππούδες που δεν πρόλαβαν , τους πατεράδες που έφυγαν νωρίς....

zlatan21 - 14/2/2020 11:38

Μηπως η ΠΑΕ απο Πασχα και μετα που θα εχει προχωρησει και αλλο το εργο, και θα εχει φτιαξει και ο καιρος, να καθιερωσει ενα 2ωρο, πχ Καθε Κυριακη μεσημερι που ο κοσμος θα μπορει να επισκεπτεται μεσα το ναο, σε συγκεκριμενα σημεια που να ειναι ασφαλη? πχ στην παλια 21?

taksim_21 - 14/2/2020 11:37

Είστε εγκάθετοι. Τη σήμανση πέρα δώθε πάτε καί τώρα θά πάτε καί τά φώτα. Πάρτε εξτρέμ ρεεεε. Τί μάς νοιάζει νά έχουμε τό ομορφότερο γήπεδο του κόσμου.

kk_kostas_ - 14/2/2020 11:27

Γεροι να ειμαστε ολοι να το ζησουμε...Μην φυγει αλλος αδελφος αδικα χωρις να το εχει προλαβει

ΕΠΟΜΕΝΟ