0 ΣΧΟΛΙΑ

Καλιφόρνια: Πατέρας κατηγορείται ότι σκότωσε και τα πέντε παιδιά του

Ένας 57χρονος άντρας από την Καλιφόρνια κατηγορείται για την δολοφονία των πέντε παιδιών του σε διάρκεια μιας δεκαετίας. Ο Πολ Πέρεζ βρισκόταν ήδη στη φυλακή για άλλα αδικήματα και λίγες μέρες αποφυλακιστεί του απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την ανθρωποκτονία των παιδιών του, αφού οι αρχές τον συνέδεσαν με ένα πτώμα μωρού από το 2007.

«Είμαι περήφανος για τις προσπάθειες που έγιναν, αλλά κανείς μας δεν είναι σήμερα χαρούμενος. Στα 40 χρόνια μου στο Σώμα, δεν μπορώ να θυμηθώ κάποια υπόθεση χειρότερη από αυτή» δήλωσε ο σερίφης της κομητείας Yolo, Τομ Λόπεζ.

«Δεν μπορεί να υπάρξει θύμα πιο ευάλωτο και πιο αθώο από ένα μικρό παιδί και δυστυχώς αυτή η υπόθεση περιλαμβάνει πέντε», τόνισε.

Όπως γράφει η New York Post, η υπόθεση ξεκίνησε το 2007, όταν ένα παιδί βρέθηκε νεκρό από ψαρά σε κανάλι ανατολικά του Woodland. Τα απομεινάρια του μωρού, σε αποσύνθεση πλέον, ήταν κλεισμένα μέσα σε σφραγισμένο δοχείο.

Οι αστυνομικοί συνέθεσαν το γενετικό προφίλ του μωρού και ανέβασαν τα στοιχεία στη βάση DNA του FBI. Για χρόνια δεν είχε βρεθεί κανένα άλλο στοιχείο που να ταιριάζει, και η υπόθεση είχε παγώσει, ωστόσο οι αρχές προσπαθούσαν εντατικά να ανακαλύψουν ποιο ήταν το μωρό.

Χρησιμοποιώντας νέες τεχνικές DNA τον Οκτώβριο του 2019, οι αστυνομικοί κατάφεραν τελικά να ανακαλύψουν ότι το παιδί ήταν ο Νίκο Λι Πέρεζ, γεννημένος τον Νοέμβριο του 1996. Με το στοιχείο αυτό, η Αστυνομία ανακάλυψε πως ο Νίκο είχε και αδέλφια- και όλα τους θεωρούνταν επίσης νεκρά.

Ήταν οι Κάτο Άλλεν Πέρεζ, με χρονολογία γέννησης το 1992, Μίκα Αλένα Πέρεζ, με χρονολογία γέννησης το 1995, ακόμα ένας Νίκο Λι Πέρεζ, γεννημένος το 1997 και η Κάτο Κρόου Πέρεζ, με χρονολογία γέννησης το 2001.

Τα πτώματα των τριών τελευταίων παιδιών δεν έχουν εντοπιστεί αλλά η Αστυνομία ήξερε ήδη πως η Κάτο ήταν νεκρή.

«Τα συμπεράσματα που βγάζουμε εδώ σήμερα σου ραγίζουν την καρδιά. Δεν υπάρχει θέση στην κοινωνία μας για τέτοια φρικτά εγκλήματα με θύματα παιδιών» δήλωσε ο γενικός εισαγγελέας της Καλιφόρνια Χαβιέρ Μπακέρα.

Ο πατέρας των παιδιών, Πολ Πέρεζ, θεωρείται υπεύθυνος για την δολοφονία των παιδιών και οι αρχές είναι ακόμα στη διαδικασία να «χτίσουν» την υπόθεση εναντίον του. Πιστεύεται πως ο άνδρας περίμενε την κατάλληλη στιγμή και σκότωνε τα παιδιά του με βασανιστήρια. Τα μέσα όμως, και το κίνητρό του, παραμένουν άγνωστα.

Εάν καταδικαστεί, ο Πέρεζ είναι πιθανό να βρεθεί αντιμέτωπος με τη θανατική ποινή.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ