0 ΣΧΟΛΙΑ

Η ισχυρότερη εταιρία ορυκτών καυσίμων αποδέχθηκε την κλιματική αλλαγή

Παραδοχή τεράστιας σημασίας από την BlackRock που στήριξε οικονομικά τους αρνητές της κλιματικής αλλαγής

Με μια ανακοίνωση της η μεγαλύτερη εταιρία ορυκτών καυσίμων στον πλανήτη, η αμερικανική BlackRock ουσιαστικά αποδέχθηκε την κλιματική αλλαγή και τόνισε πως λόγω αυτής η στρατηγική της στις επενδύσεις αλλάζει. Η BlackRock, η οποία έχει αξία κοντά στα 7τρισ. δολάρια, έχει στην κατοχή της περισσότερα κοιτάσματα από κάθε άλλη και η παραδοχή της ουσιαστικά αποτελεί και το τέλος της αμφισβήτησης της κλιματικής αλλαγής.

"Η κατανόηση των πραγμάτων αλλάζει με ταχύτατους ρυθμούς και πλέον είμαστε μια ανάσα από μια ριζική αλλαγή των οικονομικών μας. Οι αλλαγές σε παγκόσμιο επίπεδο έρχονται πιο γρήγορα απ' ότι αναμενόταν" ανέφερε ο Λάρι Φινκ ανακοινώνοντας πως πλέον οι επενδυτικές της κινήσεις θα γίνονται και με βάση την κλιματική αλλαγή.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική ανακοίνωση-παραδοχή από την κορυφαία εταιρία στον χώρο των ορυκτών καυσίμων που μέχρι πρόσφατα αρνούταν να αποδεχθεί τα δεδομένα και στήριζε οικονομικά Μέσα και προσωπικότητες που προωθούσαν τις θεωρίες που αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σοβαρή διαφοροποίηση στο κλίμα του πλανήτη.

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ