0 ΣΧΟΛΙΑ

Τι ρούχα φοράμε στο ποδήλατο τον χειμώνα

Ο χειμώνας έρχεται και οι ποδηλάτες προετοιμάζουν τον εξοπλισμό τους για να τους βρει πανέτοιμους το κρύο και η βροχή!


Τι ανδρικά ρούχα χρειαζόμαστε όμως για να κάνουμε άνετα ποδήλατο το χειμώνα; Την απάντηση την έχουν δώσει οι μεγάλες εταιρείες κατασκευής ποδηλατικών ρούχων οι οποίες έχουν δημιουργήσει εξειδικευμένες σειρές για να καλύψουν τις ανάγκες των αναβατών.  Tα ποδηλατικά ρούχα σχεδιάζονται αποκλειστικά από ποδηλάτες με πολυετή εμπειρία, λαμβάνοντας υπ’ όψη τις συνθήκες που θα συναντήσει ο αναβάτης κατά την διάρκεια της βόλτας, της προπόνησης ή του αγώνα του. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι ρούχα που μας κρατούν στεγνούς από ιδρώτα, μας προστατεύουν από τον αέρα και τη βροχή, και μας κρατούν ζεστούς και άνετους καθ’όλη τη διάρκεια της άσκησης!

Η βασική αρχή είναι να μην χρησιμοποιούμε βαμβακερά ρούχα! Τα καθημερινά μας ρούχα (φούτερ& fleece) είναι ζεστά αλλά πάνω στο ποδήλατο μας κάνουν δυσκίνητους και μετά από λίγη ώρα μας ιδρώνουν, απορροφούν και κρατούν τον ιδρώτα, και μόλις μας χτυπήσει ο κρύος αέρας έχουμε άσχημα αποτελέσματα…

Ο ποδηλατικός ρουχισμός χωρίζεται σε «στρώσεις» όπως ονομάζονται.

Το Base layer (η βασική στρώση) φοριέται κατάσαρκα και είναι μια από τις πιο σημαντικές «στρώσεις» του ντυσίματός μας. Έχει στενή γραμμή για να αγκαλιάζει το σώμα και να μην αφήνει τον αέρα να εισχωρεί μεταξύ του ρούχου και του σώματος. Το ρούχο αυτό δεν πρέπει να είναι βαμβακερό, γιατί όπως είπαμε  και παραπάνω το βαμβάκι κρατάει όλον τον ιδρώτα. Ένα ισοθερμικό φανελάκι, με κοντό ή μακρύ μανίκι  από 100% polyester θα σας κρατήσει ζεστούς χωρίς να μαζέψει ιδρώτα.

Η δεύτερη στρώση, το Insulating Layer (μονωτική στρώση) φοριέται πάνω από την βασική στρώση, και ο ρόλος της είναι να παγιδεύει τον αέρα. Τα υφάσματά τους είναι κατασκευασμένα από συνθετικές ίνες οι οποίες διατηρούν τις μονωτικές τους ιδιότητες ακόμα και αν βραχούν, διώχνουν τον ιδρώτα και στεγνώνουν πολύ γρήγορα. Τέλος, είναι αρκετά ελαφριά για να εξασφαλίζουν μεγαλύτερη άνεση και ευκολία κίνησης στο σώμα.

Τέλος, το Exo Shell (η εξωτερική στρώση ή κέλυφος) είναι το ρούχο που θα μας προστατέψει από τον αέρα και τη βροχή ώστε να παραμείνουμε ζεστοί και στεγνοί, χωρίς να ντυθούμε βαριά! Πολύ σημαντικό σε αυτή την στρώση είναι η ποιότητα του υλικού, γιατί εκτός από προστασία πρέπει να δίνει τη δυνατότητα στο σώμα να αναπνέει για να αποβάλουμε τον ιδρώτα που έρχεται από μέσα και να μην νοιώθουμε δυσφορία ή «παγιδευμένοι» μέσα στο ρούχο.

Για τα πόδια χρησιμοποιoύμε κολάν που βρίσκουμε και στο rovo.gr Ένα μακρύ χειμερινό  κολάν καλύπτει όλο το κάτω μέρος του σώματος μέχρι τους αστραγάλους. Συνήθως προτιμούμε τα κολάν με τιράντες για καλύτερη εφαρμογή και προστασία της μέσης από το κρύο. Ένα καλό κολάν ξεχωρίζει από την ποιότητα του υφάσματός του (fleece στο εσωτερικό) , από τις δυνατές ραφές και το εσωτερικό μαξιλαράκι.

 


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ