0 ΣΧΟΛΙΑ

Χαραλαμπίδης: Χάσαμε από μία πληρέστατη ομάδα όπως είναι η ΑΕΚ

Ο προπονητής του ΠΑΟΚ συνεχάρη τη Βασίλισσα για τη νίκη που πέτυχε μέσα στην Πυλαία

Από τη μεριά του ΠΑΟΚ, ο Κώστας Χαραλαμπίδης μίλησε στη συνέντευξη Τύπου στην Πυλαία, μετά από την ήττα της ομάδας του, από την ΑΕΚ με 71-67. Ο νεαρός προπονητής συνεχάρη αρχικά τη Βασίλισσα: «Συγχαρητήρια στην ΑΕΚ για τη νίκη. Ξέραμε ότι παίζουμε σε μια πληρέστατη και μια πολύ δυνατή ομάδα αυτήν την περίοδο. Τα παιδιά έδειξαν μεγάλη ενέργεια και διάθεση. Όσο προλάβαμε να ετοιμάσουμε το παιχνίδι, ανταποκριθήκαμε σε αρκετά σημεία αμυντικά. Η μη καλή λειτουργία στην επίθεση, μας στοίχισε τη δυνατότητα να κερδίσουμε. Το παλέψαμε ως το τέλος. Είμαι ευχαριστημένος από την προσπάθεια κι έτσι όπως ήρθε το παιχνίδι, είναι στενάχωρο ότι χάσαμε, απέναντι σε μια πληρέστατη ομάδα, με πολλούς και καλούς παίκτες και με έναν πολύ καλό προπονητή».

Σχετικά με το αν η επιθετική εικόνα του ΠΑΟΚ, ήταν συνέπεια μόνο της άμυνας της ΑΕΚ, συμπλήρωσε τα ακόλουθα: «Έχουμε συγκεκριμένους κανόνες όσον αφορά την επίθεση μας. Υπήρχε η πίεση της ΑΕΚ, αλλά και εμείς δεν κάναμε αυτά που θέλαμε και είχαμε σχεδιάσει. Έχουμε ένα ροτέισον παικτών που δεν είναι μεγάλο, έχουμε ταξίδια, αγώνες. Δυσκολευόμαστε πολύ να βρούμε την ισορροπία. Υπάρχουν παιδιά που παίζουν πάνω από 30 λεπτά, δύο αγώνες την εβδομάδα. Τηρουμένων των αναλογιών, τα παιδιά υπερέβαλλαν εαυτόν, απέναντι σε μια πολύ καλή ομάδα».

Για την ενέργεια της ομάδας του, στην Ευρώπη σε συνάρτηση με την ανάγκη για νίκες στη BasketLeague, πρόσθεσε: «Οφείλουμε να βρούμε τρόπο να φρεσκαριστούν τα παιδιά όσο γίνεται, να υπάρχει μια ισορροπία. Δεν είναι εύκολο. Είμαστε ο ΠΑΟΚ κι όπου πηγαίνουμε, πάμε για να διεκδικήσουμε τη νίκη. Έχουμε μια αρκετά καλή παρουσία στην Ευρώπη το τελευταίο διάστημα. Έχουμε την Τρίτη έναν αγώνα στην Κωνσταντινούπολη. Κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να κρατήσουμε, όσο το δυνατόν περισσότερα επίπεδα ενέργειας. Η διάθεση σήμερα, ήταν σε πάρα πολύ καλό επίπεδο. Είναι θέμα ενέργειας και τα παιδιά, το κατέθεσαν σήμερα».

Τέλος, για το ότι ο ΠΑΟΚ διεκδικούσε τη νίκη ως το τέλος, σχολίασε: «Πάντα υπάρχουν πλάνα, αλλά το κατά πόσο εφαρμόζονται ή όχι, είναι στη διακριτική ευχέρεια τη δική μας και των αντιπάλων. Η αμυντική προσέγγιση, ως ένα σημείο λειτούργησε. Είχαμε παίξει αρκετά καλά πάνω στον Λάνγκφορντ, αλλά στο τέλος μας στοίχισε το σουτ του. Αυτές οι ομάδες, έχουν ένα ρόστερ 12 παιδιών που παίζουν συνεχόμενα. Ο Λιούις έκανε 6 λάθη και είναι φυσιολογικό, κάποιες στιγμές, μετά από τόσους αγώνες και κούραση να υπάρχει μια σύγχυση. Αυτό προσπαθούμε να αποτρέψουμε».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ