0 ΣΧΟΛΙΑ

Στο διεθνές συνέδριο για την Γενοκτονία των Ποντίων ο Μελισσανίδης (ΦΩΤΟ)

Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, έδωσε το παρών στο Μουσείο της Ακρόπολης

Παρουσία Δημήτρη Μελισσανίδη, του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και άλλων μεγάλων προσωπικοτήτων, πραγματοποιήθηκε η έναρξη του παγκόσμιου συνεδρίου για την Γενοκτονία των Ποντίων. Ο διοικητικός ηγέτης της ΑΕΚ, έδωσε το παρών στο Μουσείο της Ακρόπολης και παρακολούθησε ένα πολύ μεγάλο συνέδριο το οποίο βεβαίως θα συνεχιστεί το Σάββατο και την Κυριακή.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

Το έτος 2019 ορίστηκε ως θλιβερή επέτειος της εκατονταετίας της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Στο μυαλό όλων όσων οδηγηθήκαμε στην απόφαση καθιέρωσης αυτής της συμβολικής χρονιάς, του έτους ορόσημου, ήταν και εξακολουθεί να είναι η εμπέδωση στις συνειδήσεις όλων πως το έγκλημα της Γενοκτονίας δεν αφορά μόνο τα θύματα και τους απογόνους τους αλλά, ως έγκλη-μα κατά της ανθρωπότητας, το σύνολο του πολιτισμένου κόσμου και πως υπό το πρίσμα αυτό τα εγκλήματα της Γενοκτονίας, οπουδήποτε, οποτεδήποτε και εναντίον οποιουδήποτε και αν τελούνται, αποτελούν ένα ενιαίο έγκλημα που στρέφεται κατά της ίδιας της ανθρωπότητας. Στο πλαίσιο αυτό, η Ομοσπονδία μας διοργανώνει το«Διεθνές Συνέδριο για το Έγκλημα της Γενοκτονίας».Στόχος μας είναι η αποτύπωση της πολυδιάστατης σημασίας του εγκλήματος της γενοκτονίας και η ανάδειξη της ανάγκης πρόληψης και αποτροπής αυτού. Ως απόγονοι αυτών που επέζησαν της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, οφείλουμε να πρωτοστατήσουμε στον αγώνα για την προάσπιση των δικαιωμάτων και της αξιοπρέπειας των θυμάτων των εγκλημάτων κατά της ανθρω-πότητας.

ΘΕΜΑΤΟΛΟΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ

θεματολογία του «Διεθνούς Συνεδρίου για το Έγκλημα της Γενοκτονίας» διαρθρώνεται σε δύο ενότητες. Στόχος της πρώτης είναι η αποτύπωση της πολυδιάστατης σημασίας του εγκλήματος της γενοκτονίας στην Ανατολική Μεσόγειο και τον Εύξεινο Πόντο, κατά την τελευταία περίοδο ύπαρξης της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας. Πέραν της ιστορικής τεκμηρίωσης, θα εξεταστούν οι νομικές προ-εκτάσεις του εγκλήματος, καθώς και οι σύγχρονες κοινωνικοπολιτικές και πολιτιστικές επιπτώσεις του στην περιοχή, όπου συναντώνται ο δυτικός και ο ισλαμικός κόσμος. Στη στοχοθεσία της πρώτης θεματικής εντάσσεται η υπογράμμιση της σημασίας της διεθνούς αναγνώρισης των γενοκτονιών που συντελέσθηκαν από την Οθωμανική Αυτοκρατορία προκειμένου να δομηθεί ένα περιβάλλον ειρηνι-κής συνύπαρξης και συνεργασίας στην Ανατολική Μεσόγειο.Η δεύτερη θεματική ενότητα αφορά σε περιπτώσεις σύγχρονων γενοκτονιών, οι οποίες πραγματο-ποιήθηκαν σε διάφορα μέρη του κόσμου. Στόχος μας είναι η συγκριτική προσέγγιση και η εννοιολο-γική αντίληψη του εγκλήματος της γενοκτονίας, το οποίο ακόμα κατατρύχει την ανθρωπότητα και η ανάδειξη της ανάγκης πρόληψης και αποτροπής αυτού.

Δείτε ολόκληρο το πρόγραμμα:
http://bit.do/conf-program


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ