0 ΣΧΟΛΙΑ

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Σπάνιο ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ του 2008 (VIDEO)

Στις εικόνες αποκαλύπτονται οι πρώτες συγκρούσεις οργισμένων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου

Εντεκα χρόνια πριν, νωρίς το βράδυ της 6ης Δεκεμβρίου του 2008, ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος έπεφτε νεκρός από τη σφαίρα του ειδικού φρουρού Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Το συγκλονιστικό βίντεο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου προκάλεσε έναν «σεισμό» κινητοποιήσεων σε όλη την Ελλάδα, που διήρκεσαν για αρκετές ημέρες.

Η επέτειος για τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, όπως κάθε χρόνο, θα τιμηθεί και φέτος με πλήθος διαδηλώσεων σε όλη τη χώρα και με την αστυνομία, με στόχο να αποτραπούν τυχόν επεισόδια, να λαμβάνει δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Δολοφονία Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου: Βίντεο – ντοκουμέντο από το μοιραίο βράδυ

Από τα ταραγμένα γεγονότα του Δεκέμβρη του 2008, έχουν κυκλοφορήσει πολλά βίντεο, τα οποία είχαν τραβηχτεί μέσα από την «καρδιά» των επεισοδίων. Ενα από αυτά που ξεχώρισε, ωστόσο, ήταν ένα 20λεπτο ντοκουμέντο, το οποίο μαγνητοσκοπήθηκε αμέσως μετά τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Στις εικόνες αποκαλύπτονται οι πρώτες συγκρούσεις οργισμένων διαδηλωτών με τα ΜΑΤ, γύρω από το σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου (Μεσολογγίου και Τζαβέλλα) και τη Ζωοδόχου Πηγής. Στο ίδιο βίντεο -και συγκεκριμένα στο δεύτερο λεπτό- εμφανίζεται συντετριμμένος ο αδελφικός φίλος του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, Νίκος Ρωμανός, ο οποίος ήταν μπροστά στη δολοφονία.

Πηγή: iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ