0 ΣΧΟΛΙΑ

Ναύπλιο: Δικαστήριο βάζει "φρένο" στο Airbnb

Η απόφαση από το δικαστήριο Ναυπλίου που δημιουργεί δεδικασμένο κατά της εξάπλωσης του Airbnb

Δεδικασμένο δημιουργεί για την Ελλάδα η απόφαση του Δικαστηρίου Ναυπλίου να απαγορεύσει δια παντός την βραχυπρόθεσμη μίσθωση διαμερίσματος μέσω Airbnb, σε πολυκατοικία της πόλης. Η απόφαση ανοίγει το δρόμο για παρόμοιες υποθέσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα.

Οι ιδιοκτήτες των υπολοίπων διαμερισμάτων της εν λόγω πολυκατοικίας είχαν καταθέσει  αίτηση ασφαλιστικών μέτρων, τα οποία έκανε δεκτά το Μονομελές Πρωτοδικείο Ναυπλίου. Έτσι, η ιδιοκτήτρια που μισθώνει το σπίτι της με Airbnb καλείται να μην επαναλάβει στο μέλλον την επαγγελματική χρήση του διαμερίσματος ως τουριστικού καταλύματος.

Επίσης απειλεί εις βάρος της προσωπική κράτηση ενός μηνός και χρηματική ποινή 1.000 ευρώ για κάθε παράβαση του διατακτικού της παρούσας απόφασης. Τέλος επιβάλλει σε βάρος της την δικαστική δαπάνη των αιτούντων, την οποία ορίζει στο ποσό των τριακοσίων (300,00) ευρώ.

Είχε προηγηθεί η πρώτη στα χρονικά προσωρινή διαταγή που απαγορεύει βραχυχρόνια και ευκαιριακή μίσθωση σε πολυκατοικία, μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσης στις 25/9/2019 και την απόφαση 263/2019 που εκδόθηκε στις 7/11/2019.

Ανάμεσα στους λόγους για τους οποίους οι υπόλοιποι ιδιοκτήτες κινήθηκαν νομικά είναι η μόνιμη κατάληψη της πισίνας της πολυκατοικίας από τους πελάτες της ιδιοκτήτριας που δέχθηκε την αγωγή, η φασαρία που έκαναν οι ένοικοι, τα απορρίμματα που άφηναν οι τελευταίοι σε κοινόχρηστους χώρους, η κατάληψη των θέσεων parking και πολλά ακόμα.

Τέλος, ενώ σύμφωνα με την καταχώρηση, στο ακίνητο μπορούσαν να φιλοξενηθούν έως δέκα άτομα, οι καταγγέλλοντες υποστήριξαν πως συχνά έμεναν περισσότεροι.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ