0 ΣΧΟΛΙΑ

Τρέχει η διαδικασία παραπομπής του Τραμπ

Επιταχύνονται οι διαδικασίες αποπομπής του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλτν Τραμπ. Όπως ανακοίνωσε η επικεφαλής της Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι, ο αμερικανός πρόεδρος έκανε κατάχρηση εξουσίας ενώ ζητά από τον επικεφαλής της δικαστικής επιτροπής να προχωρήσει με τη διαδικασία παραπομπής.

H Πελόζι ανέφερε ότι «Ο πρόεδρος Τραμπ δεν μας αφήνει καμία άλλη επιλογή, παρά να αναλάβουμε δράση. Προσπάθησε εκ νέου να διαφθείρει τις εκλογές μας προς όφελός του. Οι ενέργειές του παραβιάζουν το Σύνταγμα. Τα γεγονότα είναι αδιαμφισβήτητα, καταχράστηκε την εξουσία του σε βάρος της εσωτερικής ασφάλειάς μας, θέτοντας ως προϋπόθεση για την παροχή στρατιωτικής βοήθειας και τον προγραμματισμό ενός κρίσιμου τετ α τετ στο Οβάλ γραφείο, την ανακοίνωση έρευνας σε βάρος τους πολιτικού αντιπάλου του».

Οι Δημοκρατικοί κατηγορούν τον Τραμπ για κατάχρηση εξουσίας, αναφορικά με πιέσεις που φέρεται να άσκησε στην ουκρανική κυβέρνηση, με στόχο να δώσει εντολή έρευνας σε βάρος του γιου του Τζο Μπάιντεν, του επικρατέστερου αντιπάλου του ενόψει των προεδρικών εκλογών του 2020.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ