0 ΣΧΟΛΙΑ

Μεξικό: Ενοπλοι εκτελεστές εισβάλλουν σε νοσοκομείο και απάγουν ασθενή, που βρέθηκε αργότερα διαμελισμένος (VIDEO)

Η περιοχή του Γκουαναχουάτο στο νότιο Μεξικό έχει γίνει πρόσφατα διάστημα θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ δύο αντιπάλων καρτέλ, ενώ μόνον τις τελευταίες μέρες διαπράχθηκαν τουλάχιστον 37 φόνοι

Σοκ έχουν προκαλέσει στο Μεξικό οι εικόνες της εφόδου μιας ομάδας ενόπλων εκτελεστών σε νοσοκομείο, προκειμένου να απαγάγουν έναν ασθενή, το πτώμα του οποίου βρέθηκε αργότερα διαμελισμένο.

Στο βίντεο που κατέγραψε κάμερα κλειστού κυκλώματος διακρίνονται οι επτά μασκοφόροι εκτελεστές – μέλη του καρτέλ ναρκωτικών Santa Rosa de Lima να μπουκάρουν με προτεταμένα τα όπλα τους σε δωμάτια του Γενικού Νοσοκομείου της Σαλβατιέρα στο Γκουαναχουάτο, στο νότιο Μεξικό.

Κρατώντας έναν φύλακα ασφαλείας ως όμηρο και αναγκάζοντάς τον να τους βοηθήσει να βρουν τον «στόχο» τους οι πληρωμένοι φονιάδες των καρτέλ, που αποτελούν τεράστια πληγή για τη χώρα, ελέγχουν ένα -ένα τα δωμάτια όπως φαίνεται στα πλάνα που μετέδωσαν μεξικανικά δίκτυα.

Κάποια στιγμή, προς το τέλος του βίντεο, οι πληρωμένοι δολοφόνοι διακρίνονται να βγαίνουν από ένα δωμάτιο κουβαλώντας έναν ασθενή με φορείο και εξαφανίζονται, αφού προηγουμένως έχουν σωριάσει στο έδαφος τον φύλακα. Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ οι ένοπλοι έκλεψαν τα κινητά των μελών του προσωπικού του νοσοκομείου για να μην μπορέσουν να ειδοποιήσουν τις Αρχές. Λίγες ώρες αργότερα η αστυνομία εντόπισε σε διασταύρωση το διαμελισμένο πτώμα ενός άνδρα καλυμμένο με σεντόνι κι ένα μήνυμα γραμμένο σε χαρτόνι, που όμως δεν κοινοποιήθηκε. Όπως επιβεβαιώθηκε το πτώμα ανήκε στον απαχθέντα ασθενή. Δεν ήταν όμως το μοναδικό θύμα του καρτέλ, αφού άλλες δύο ομάδες ενόπλων έκαναν αντίστοιχες εφόδους σε άλλα νοσοκομεία την ίδια μέρα, στις 21 Νοεμβρίου κι απήγαγαν και εκτέλεσαν άτομα που είχαν εισαχθεί με τραύματα από σφαίρες. Η περιοχή του Γκουαναχουάτο στο νότιο Μεξικό έχει γίνει πρόσφατα διάστημα θέατρο σφοδρών συγκρούσεων μεταξύ δύο αντιπάλων καρτέλ, ενώ μόνον τις τελευταίες μέρες διαπράχθηκαν τουλάχιστον 37 φόνοι.

Πηγή: iefimerida.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ