0 ΣΧΟΛΙΑ

ΗΠΑ: Είπαν σε αστυνομικό να «μειώσει την ομοφυλοφιλία» του και τώρα πρέπει να του δώσουν 20 εκατ. δολάρια

Το ποσό των 20 εκατ. δολαρίων θα λάβει ως αποζημίωση ενας ομοφυλόφιλος αστυνομικός από το Μιζούρι, επειδή οι ανώτεροί του τού είπαν ότι για να τον προαγάγουν θα έπρεπε «να μειώσει την ομοφυλοφιλία του».

Ο Κιθ Γουάιλντχαμπερ της αστυνομίας του Σεντ Λούις υπέβαλε τη μήνυση το 2017 αφού, όπως ισχυρίστηκε, τον έκοψαν 23 φορές σε διαδικασίες προαγωγής. Στο δικαστήριο που εκδίκασε την υπόθεση κατατέθηκε ότι αξιωματικός είχε αποκαλέσει τον Γουάιλντχαμπερ «κουνιστό».

«Μου προκάλεσε αηδία. Νομίζω ότι του απάντησα κάτι του στυλ "δεν μπορώ να πιστέψω ότι κάνουμε αυτή τη συζήτηση το 2014". Με σόκαρε που άκουσα τέτοια πράγματα» κατέθεσε ο αστυνομικός στο δικαστήριο.

Την προτροπή προς τον Γουάιλντχαμπερ «να μειώσει την ομοφυλοφιλία του» φέρεται να την έκανε ένα πρώην μέλος της επιτροπής προαγωγών που το ίδιο, ωστόσο, το αρνείται.

Στο δικαστήριο, πάντως, εμφανίστηκε γυναίκα μάρτυρας η οποία κατέθεσε ότι είχε ακούσει τον αρχηγό της αστυνομίας του Σεντ Λιούις να λέει ότι Γουάιλντχαμπερ «υπερέβαλε πολύ με την ομοφυλοφιλία του και έπρεπε να χαμηλώσει του τόνους αν ήθελε προαγωγή».

«Θέλαμε να στείλουμε ένα μήνυμα. Αν κάνεις διακρίσεις θα το πληρώσεις ακριβά» δήλωσε σε δημοσιογράφους ένας από τους ενόρκους που πήραν την απόφαση υπέρ του αστυνομικού.


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ