0 ΣΧΟΛΙΑ

Οργισμένη απάντηση της Τουρκίας στη Διεθνή Αμνηστία για τη Συρία

Η Άγκυρα υποστήριξε ότι επιχειρεί αποκλειστικά κατά «τρομοκρατικών» οργανώσεων και χαρακτηρίζει αβάσιμους τους ισχυρισμούς περί εγκλημάτων πολέμου

Σε υψηλούς τόνους απάντησε η Άγκυρα στις καταγγελίες της Διεθνούς Αμνηστίας περί εγκλημάτων πολέμου της Τουρκίας στη Συρία.

«Απορρίπτουμε κατηγορηματικά τους αβάσιμους ισχυρισμούς στην έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας σχετικά με την επιχείρηση Πηγή Ειρήνης», αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Τονίζεται επίσης, ότι οι τουρκικές δυνάμεις επιχειρούν αποκλειστικά κατά μαχητών των κουρδικών οργανώσεων PYD/YPG, που η Άγκυρα χαρακτηρίζει τρομοκρατικές. Διαβεβαιώνει επίσης, ότι λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα για να προστατεύουν άμαχοι.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, καλεί την Διεθνή Αμνηστία να επανεξετάσει την υπόθεση μέσω ανεξάρτητων διεθνών οργανισμών.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα, η Διεθνής Αμνηστία υποστήριξε ότι έγιναν εγκλήματα πολέμου από την Τουρκία στη Συρία. Σύμφωνα με την οργάνωση, οι τουρκικές δυνάμεις «επέδειξαν επαίσχυντη αδιαφορία για την ζωή αμάχων πραγματοποιώντας σοβαρές παραβιάσεις και εγκλήματα πολέμου, ανάμεσα τους και εκτεταμένες δολοφονίες και παράνομες επιθέσεις που σκότωσαν και τραυμάτισαν αμάχους».

Πηγή: skai.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ