0 ΣΧΟΛΙΑ

Θρίαμβος της Citroen με Οζιέ στην Τουρκία (ΦΩΤΟ)

Ο Γάλλος επέστρεψε στη μάχη του τίτλου στο WRC


Εμφατικό 1-2 στην Τουρκία για τη Citroen με τους Οζιέ/Ινγκρασιά να τερματίζουν πρώτοι, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τους Λάπι/Φερμ.

Με το αποτέλεσμα της Τουρκίας, το πρωτάθλημα στο WRC παίρνει φωτιά, αφού ο Οζιέ πέτυχε την 3η νίκη της χρονιάς και μείωσε τη διαφορά του από τον Τάνακ στους 17 βαθμούς. Η ατυχία του Εσθονού Οτ Τάνακ που εγκατέλειψε έδωσε μια ανάσα ελπίδας και τον Νεβίλ αλλά και στην Hyundai που είδε την διαφορά της από την Toyota να αυξάνει στους 19 βαθμούς.

Ο Οζιέ εκμεταλλεύτηκε τις συνθήκες, έκανε νικηφόρα στρατηγική και κατάφερε να κερδίσει κρατώντας πίσω του τον τιμ μέιτ του Εσαπέκα Λάπι. Ο Γάλλος με καλές εμφανίσεις και λίγη τύχη μπορεί να στεφθεί στο τέλςο πρωταθλητής. Ο Λάπι ήταν άτυχος την τελευταία μέρα του αγώνα καθώς ταλαιπωρήθηκε από ένα τετ-α-κε και από ένα κλατάρισμα στην τελευταία ειδική που όμως δεν του στέρησε το βάθρο.

Στη Hyundai ο Νεβίλ έπεσε 8ος αλλά οι Μίκελσεν και Σορντό πρόσφεραν σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα. Στην 4η θέση o Σούνινεν ακολούθησε ένα σταθερό ρυθμό που του πρόσφερε αρκετούς βαθμούς ακόμα και αν δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Η Toyota μετά τον θρίαμβο της Φινλανδίας και της Γερμανίας ατύχησε στην Τουρκία με τον Τάνακ να παίρνει μόνο τους 5 βαθμούς της Power Stage και τους Γιάρι Μάτι Λάτβαλα μόλις 6ο και Κρις Μικ 7ο! To πρωτάθλημα συνεχίζεται από τις σκόνες της Τουρκίας στα υγρά βρετανικά δάση στις 3-6 Οκτωβρίου.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ