0 ΣΧΟΛΙΑ

Η Τουρκία αναστέλλει την συμφωνία επανεισδοχής ως απάντηση στα μέτρα της ΕΕ

Σε ακύρωση της συμφωνίας επανεισδοχής προχωρά η Τουρκία ως «αντίποινα» στις κυρώσεις που επέβαλε η Ε.Ε. λόγω των δραστηριοτήτων της Τουρκίας στην κυπριακή ΑΟΖ.

«Η συμφωνία επανεισδοχής και η άρση της βίζας θα τεθούν σε ισχύ ταυτόχρονα. Αναστείλαμε την συμφωνία επανεισδοχής», δήλωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι TGRT, όπως μεταδίδει το Sigmalive.

Βάσει τη συγκεκριμένης συμφωνίας, η Τουρκία υποχρεούνταν να δέχεται πίσω και να επαναπροωθεί στις πατρίδες τους μετανάστες από ευρωπαϊκές χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει επανειλημμένως δηλώσει ότι οι κυρώσεις της Ε.Ε. είναι απαράδεκτες και δεν έχουν καμία αξία για την Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι η ΕΕ έλαβε μέτρα με τα οποία αναστέλλονται διμερείς επαφές για διάφορα ζητήματα και μείωση της χρηματοδότησης προς την Άγκυρα εξαιτίας των γεωτρήσεων στα ανοικτά της Κύπρου.

«Δεν πρόκειται να κάμψουν την αποφασιστικότητα της Άγκυρας να συνεχίσει τις δραστηριότητές της στο πεδίο της ενέργειας στην περιοχή», ανέφερε ανακοίνωση που έδωσε στη δημοσιότητα λίγες ώρες αργότερα το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών. Στην ανακοίνωσή του, το τουρκικό ΥΠΕΞ διατείνεται επίσης ότι το γεγονός πως η ΕΕ δεν αναφέρεται στους Τουρκοκύπριους στην απόφασή της, «δείχνει πόσο προκατειλημμένη και μονομερής είναι η ΕΕ στο Κυπριακό».


Η Novileague ήρθε με 500,000€ και καθημερινά δώρα! (21+)
*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ