0 ΣΧΟΛΙΑ

Πρωτοποριακή χειρουργική μέθοδος χάρισε ξανά κίνηση σε ασθενείς με πλήρη παράλυση

Νέα ζωή χάρισαν σε δεκατρείς ασθενεις με πλήρη ανάλυση μια ομάδα γιατρών χρησιμοποιώντας μια πρωτοποριακή μέθοδο.

Ύστερα από τη νέα χειρουργική τεχνική, που συνδέει τα λειτουργικά νεύρα με τα τραυματισμένα νεύρα, αποκαθιστώντας τη δύναμη και την κινητικότητα στους παραλυμένους μυς οι νέοι ενήλικες είναι πλέον σε θέση να τρέφονται, να κρατούν ένα ποτό, να βουρτσίζουν τα δόντια τους και να γράφουν.

Τα αποτελέσματα της μελέτης, με επικεφαλής τη δρα δρα Νατάσα βαν Ζιλ του Νοσοκομείου Όστιν στη Μελβούρνη, δημοσιεύτηκαν στο περιοδικό «TheLancet». Σύμφωνα με τη μελέτη, η χειρουργική επέμβαση της μεταφοράς των νεύρων επέτρεψε στους 13 νέους με πλήρη παράλυση να ανακτήσουν την κίνηση και να χρησιμοποιήσουν τους αγκώνες και τα χέρια τους.

Κατά τη διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης, Αυστραλοί χειρουργοί συνέδεσαν λειτουργικά νεύρα πάνω από την περιοχή του τραυματισμού στη σπονδυλική στήλη, με παράλυτα νεύρα κάτω από αυτήν. Δύο χρόνια μετά τη χειρουργική επέμβαση και με εντατική φυσικοθεραπεία, οι ασθενείς ήταν πια σε θέση να απλώσουν το χέρι τους μπροστά τους και να το ανοίξουν για να πάρουν κάτι ή για να χειριστούν τα αντικείμενα. Η αποκατάσταση του αγκώνα βελτίωσε επίσης την ικανότητά τους να σπρώξουν το αναπηρικό αμαξίδιο και να μεταφερθούν σε κρεβάτι ή αυτοκίνητο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ