0 ΣΧΟΛΙΑ

Αλεξίου: Δυστυχώς η ΑΕΚ έχει αντιμετωπιστεί από τον Δήμο αρκετές φορές ως ομάδα που δεν εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια

Συνέντευξη του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ

Διαβάστε συνέντευξη του προέδρου της Ερασιτεχνικής ΑΕΚ στο filaidona.gr:

O οργανισμός ΑΕΚ και τα ερασιτεχνικά της τμήματα, είναι άμεσα συνδεδεμένα με τη Νέα Φιλαδέλφεια. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι υποδομές των περισσοτέρων από αυτά, λειτουργούν τμήματα στην πόλη μας. Έχουμε την χαρά να φιλοξενούμε στην εφημερίδα μας, τις απόψεις του ηγέτη της ερασιτεχνικής ΑΕΚ Αλέξη Αλεξίου που βρίσκεται στο τιμόνι τα τελευταία 7 χρόνια. Μας ενημερώνει για την πορεία των τμημάτων και το μέλλον τους, την σχέση του σωματείου με τον Δήμο μας και το νέο γήπεδο της ποδοσφαιρικής ΑΕΚ.

Η συνέντευξη του Προέδρου της ερασιτεχνικής ΑΕΚ, Αλέξη Αλεξίου

κ. Αλεξίου, πόσο αθλητικά τμήματα έχει το σωματείο και ποια από αυτά δραστηριοποιούνται στη Νέα Φιλαδέλφεια;

Το Σωματείο αριθμεί αυτή τη στιγμή 21 αθλήματα σε λειτουργία και ήδη έχει προγραμματιστεί η έναρξη ακόμη 10 αθλημάτων με τη νέα σεζόν. Η συντριπτική πλειοψηφία των τμημάτων λειτουργεί στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ η έλλειψη της στέγασης, μας έχει οδηγήσει σε αναζήτηση λύσεων και σε άλλες περιοχές, κυρίως όμορες. Αναλυτικά στη Νέα Φιλαδέλφεια στεγάζονται και λειτουργούν τα όλα τμήματα του Γυναικείου Βόλεϊ (ακαδημίες και γυναικεία ομάδα και μη ενεργών αθλητριών), Ακαδημιών, Ανδρών, Γυναικών και Βετεράνων της Επιτραπέζιας Αντισφαίρισης και της Ξιφασκίας και της Πυγμαχίας, Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σάλας κλπ, σε αίθουσες και γυμναστήρια που είτε παραχωρούνται από ΟΣΚ και Δήμο, έναντι συμβολικών ανταλλαγμάτων, είτε εκμισθώνονται από τρίτους στο Σωματείο. Η προσπάθεια δεν σταματά όμως και ήδη ετοιμάζουμε ένα σύγχρονο γυμναστήριο για το άθλημα του Μάϊ Τάϊ σε μισθωμένο χώρο επίσης, ενώ όπως είναι γνωστό το Διεθνών Προδιαγραφών Προπονητήριο που θα μας ετοιμάσει με δικές του δαπάνες ο ηγέτης μας κ. Μελισσανίδης βρίσκεται πάλι εντός της περιοχής μας και θα στεγάσει την Άρση Βαρών, το Power Lifting, το Ταε Κβο Ντο, το Καράτε, το Τζούντο, η Ρυθμική Γυμναστική κ.ά.

Σε τι επίπεδο συνεργασίας βρίσκονται οι σχέσεις του σωματείου με τον Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας Νέας Χαλκηδόνας;

Η Νέα Φιλαδέλφεια είναι η φυσική έδρα της ΑΕΚ. Η ΑΕΚ –θεωρώ- ότι είναι και πρέπει να είναι το σημείο Αναφοράς στο Δήμο. Υπό αυτό το πρίσμα, ο Δήμος θα πρέπει να παρέχει σε αυτόν τον διαχρονικό και ιστορικό δημότη τις υπηρεσίες που δικαιούται. Αν και κάποιες σχολικές αίθουσες και σχολικά γυμναστήρια παρέχονται για την κάλυψη κάποιων ελάχιστων αναγκών της ΑΕΚ, θεωρώ πως αναλογικά, ο Δήμος θα μπορούσε να έχει παράσχει ποσοτικά περισσότερα πράγματα. Μάλιστα η ΑΕΚ, έχει προβεί αρκετές φορές και σε εργασίες βελτίωσης των εγκαταστάσεων αυτών με δαπάνες της, ωφελώντας και τους χώρους και τα άλλα σωματεία που τους χρησιμοποιούν. Δυστυχώς η ΑΕΚ έχει αντιμετωπιστεί αρκετές φορές ως ομάδα που δεν εδρεύει στη Νέα Φιλαδέλφεια και αυτό με θλίβει. Είναι αδιανόητο τα μεγάλα ομαδικά αθλήματα της ΑΕΚ (χάντμπολ, βόλεϊ ανδρών και γυναικών) να μην μπορούν να χρησιμοποιήσουν το κλειστό της Νέας Φιλαδέλφειας.
Φυσικά παρέλκει να αναφέρω το παράπονό μου, ως προς την αντιμετώπιση του Δήμου στο θέμα της αδειοδότησης του γηπέδου της ΑΕΚ, ενός πολιτιστικού στολιδιού που θα προσδώσει κύρος, ομορφιά και δυνατότητες οικονομικής ανάπτυξης. Εύχομαι, από το άμεσο μέλλον κιόλας, οι σχέσεις να μην είναι τυπικές, αλλά ουσιαστικές και άριστες. Η ΑΕΚ το έχει προσπαθήσει και θα το ξαναπροσπαθήσει μέχρι να επι-τευχθεί ο στόχος αυτός.

Φανταζόμαστε ότι το κόστος συντήρησης και πρωταθλητισμού αυτών των τμημάτων είναι τεράστιο. Πως καταφέρνετε να ανταπεξέλθετε σε αυτό εν μέσω κρίσης;

Τα τμήματα από μόνα τους, ακόμη και ως ερασιτεχνικά με σκοπό τον αθλητισμό σε επίπεδο ακαδημιών, είναι πολύ δαπανηρά. Πέραν του μικρού κόστους των αιθουσών που μας παραχωρούνται από Δήμο και ΟΣΚ, όλα τα υπόλοιπα λειτουργικά έξοδα είναι τεράστια. Αν υπολογίσουμε και την λειτουργία των ημιεπαγγελματικών τμημάτων, τότε το κόστος είναι πολύ μεγάλο.
Τα κόστη αυτά καλύπτονται από προσφορές μελών του Δ.Σ., από την ΠΑΕ και την ΚΑΕ και φυσικά από την ΚΑΡΤΑ ΦΙΛΟΥ ΑΕΚ. Με 10 ευρώ μόνο το χρόνο, ο κάθε φίλος της ΑΕΚ μπορεί να συνεισφέρει τα μέγιστα στο Σωματείο, βοηθώντας στην υγιή λειτουργία του.

Πιστεύετε ότι θα ήταν λειτουργικότερο και περισσότερο αποτελεσματικό τα τμήματα αυτά να είχαν το δικό τους «σπίτι» και πως νομίζετε ότι θα μπορέσουν να το αποκτήσουν;

Αυτό εννοείται. Και για αυτό προσπαθούμε. Το Προπονητήριο που προανέφερα, θα αποτελεί ένα πραγματικό κόσμημα στην περιοχή και θα εξυπηρετεί τις ανάγκες των τμημάτων που προαναφέρθηκαν. Προσπαθούμε όμως να στεγάσουμε και τα ομαδικά αθλήματα σάλας και να φτιάξουμε εγκαταστάσεις για το στίβο, το ράγκμπι, την τοξοβολία, το τέννις κλπ. Η υπομονή, η επιμονή και η σκληρή δουλειά δικαιώνει τους κόπους και αποδίδει καρπούς. Πιστεύω ότι σχετικά σύντομα θα είμαστε σε θέση να κάνουμε πιο αναλυτικές αναφορές.

Το σωματείο παραχώρησε τα δικαιώματά του επί του οικοπέδου του παλαιού γηπέδου στην Δικέφαλος ΑΕ για την ανέγερση ενός ποδοσφαιρικού γηπέδου. Πιστεύετε ότι εξασφαλίζονται τα συμφέροντά του;

Το Σωματείο δεν απώλεσε τίποτα. Συνήψε μία συμφωνία με βάση μόνο όσα ορίζει ο Νόμος για να μπορέσει ένα χωράφι να μετατραπεί σε Σύγχρονο Ποδοσφαιρικό Γήπεδο. Το Σωματείο διασφαλίζει ένα ικανό μέρος της βιωσιμότητάς του, γνωρίζοντας ότι μπορεί να βασιστεί σε μία υγιή ΠΑΕ που έχει μια πολύ καλή ποδοσφαιρική ομάδα, η οποία επιτέλους θα ξαναπαίξει στο δικό της γήπεδο. Ο καθένας αντιλαμβάνεται τη διαφορά που θα κάνει η ΑΓΙΑ ΣΟΦΙΑ, που θα ανήκει στο διηνεκές στο Σωματείο.

ΠΗΓΗ: http://www.filaidona.gr/2019/03/01/alexis-alexiou-synenteyxh-filaidona-nea-filadelfeia/?fbclid=IwAR1UfTV2Fb6tjaEWORa_gemjkCfErSQ4ceeEMvCfRwNwx1YxG9E29TF-Dcg

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ