0 ΣΧΟΛΙΑ

WRC: Νικητής ο Τάνακ στο Ράλι Φινλανδίας

Ο Εσθονός οδηγός της Toyota παραμένει μέσα στη μάχη του τίτλου

Ο Οττ Τάνακ έγινε ο δεύτερος Εσθονός που νικάει στο Ράλι Φινλανδίας με τον οδηγό της Toyota να κερδίζει και την τελική Power Stage, παίρνοντας συνολικά 30 βαθμούς, 25 για τη νίκη +5 για το Power Stage. Έτσι, διεκδικεί με αξιώσεις τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή στο WRC απέναντι στον Σεμπαστιάν Οζιέ και τον Τιερί Νεβίλ, που τερμάτισαν στην 5η και 9η θέση αντίστοιχα στη Φινλανδία.

Πέραν του Τάνακ, μόνο ο Νεβίλ πήρε βαθμούς από την Power Stage, δύο συγκεκριμένα, καθώς ήταν πιο αργός από τους Τάνακ-Όστμπεργκ-Λάτβαλα, αλλά ταχύτερος από τον πέμπτο Κρεγκ Μπριν της Citroen. Έτσι, τώρα ο Νεβίλ στην κορυφή έχει 153 βαθμούς, ο Οζιέ 132 και ο Τάνακ 107, καθώς απομένουν πέντε αγώνες - με πρώτο το Ράλι Γερμανίας, στις 16-19 Αυγούστου.

Στις σημερινές τελευταίες 4 Ειδικές Διαδρομές του αγώνα ο Τάνακ ακολούθησε σχετικά προσεκτικό ρυθμό, με εξαίρεση στην τελευταία, καθώς ο Εσθονός της Toyota μετά τις δύο από αυτές διατηρούσε προβάδισμα άνω του μισού λεπτού. Δύο ώρες αργότερα αυτή η διαφορά του δεν είχε αλλάξει παρά για ελάχιστα δέκατα

Η μεγάλη μάχη της ημέρας ήταν για τη δεύτερη θέση. Ο Μαντς Όστμπεργκ της Citroen ξεκίνησε με διαφορά 5,4 δευτ. από τον Γιάρι Μάτι Λάτβαλα της Toyota. Ο Νορβηγός πήρε την πρώτη Ειδική με 0,9 δευτ. και ο Φινλανδός με 1,2’’, καθώς ο μεν Όστμπεργκ είπε ότι είχε κάποιες προβληματικές σημειώσεις, ο δε Λάτβαλα ότι έκοψε λίγο παραπάνω όταν είδε το σταματημένο Yaris WRC του Εσαπέκα Λάπι.

Ο Λάπι, περσινός νικητής στη Φινλανδία, μάχοντας με τον Χέιντεν Πάντον της Hyundai για την 4η θέση, ξεκινώντας την ημέρα με προβάδισμα 9 δευτ. Ώσπου, προς το τέλος της πρώτης σημερινής Ειδικής, έχασε τον έλεγχο στην έξοδο μιας γρήγορης αριστερής στροφής.

Δείτε στη φωτογραφία την τελική κατάταξη του Ράλι Φινλανδίας.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ