0 ΣΧΟΛΙΑ

Πρόεδρος ΕΟΔΥ: Στα μέσα Μαΐου θα ξέρουμε για χαλάρωση των μέτρων

Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος, συμπλήρωσε

Από τα μέσα Μαϊου θα αρχίσει να εξετάζεται το ενδεχόμενο της σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων, που έχουν παρθεί για την καταπολέμηση του κοροναϊού τόνισε σε δηλώσεις του ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ Παναγιώτης Αρκουμανέας.

«Ήδη αναλύουμε και είμαστε αισιόδοξοι με τα δεδομένα. Πρέπει να έχουμε υπομονή μέχρι το τέλος του μήνα που θα αρχίσουμε να εξετάζουμε τα δεδομένα και αυτό θα εξαρτηθεί από το πόσο θα συμμορφωθεί ο κόσμος.

‘Ηδη μέσα στον Μάιο πιστεύω ότι θα εξετάζουμε ποια μέτρα μπορούμε να πάρουμε πίσω», είπε ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

«Θα ήθελα να ακούσουμε τους ειδικούς και να δούμε τα μοντέλα μας. Ας μην προτρέχουμε να δούμε τι θα κάνουμε το Μάιο και δημιουργούμε πρόωρες προσδοκίες.

Ο κόσμος έχει ανταποκριθεί εντυπωσιακά και γι’ αυτό βλέπουμε την ικανοποιητική εξέλιξη της νόσου στη χώρα μας», υποστήριξε.

Παράλληλα τόνισε ότι ο ΕΟΔΥ συνεχίζει τις ιχνηλατήσεις και «σπάει» καθημερινά αλυσίδες μετάδοσης του ιού.

Από το Μάιο οι κινητές μονάδες του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τον κ. Αρκουμανέα, θα ξεκινήσουν τις επιδημιολογικές μελέτες σε όλη τη χώρα και θα προχωρά σε τεστ του πληθυσμού, κυρίως αντισωμάτων.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ