0 ΣΧΟΛΙΑ

Σκωτία: Αρχίατρος προέτρεπε να «μείνουμε σπίτι- Έσπασε δυο φορές την καραντίνα για να πάει στο εξοχικό της (VIDEO)

Η παραίτηση της έγινε δεκτή

Η Αρχίατρος της Σκωτίας, Κάθριν Κάλντεργουντ, υπέβαλε αργά το βράδυ της Κυριακής την παραίτησή της από τη θέση της, αφού η ίδια δεν τήρησε τη συμβουλή που είχε δώσει για παραμονή στο σπίτι κατά της εξάπλωσης του κοροναϊού και ταξίδεψε στο εξοχικό της στο Έρλσφερι, δύο συνεχόμενα Σαββατοκύριακα.

Η ίδια δήλωσε πως η εστίαση που έχει γίνει στο παράπτωμά της δημιουργεί τον κίνδυνο να παραβλεφθεί η σημαντική δουλειά που κάνουν η κυβέρνηση, αλλά και ο ιατρικός κόσμος, προκειμένου η Σκωτία να εμποδίσει την εξάπλωση της COVID-19, με αποτέλεσμα να παίρνει τη συγκεκριμένη απόφαση.

"Παραιτούμαι με βαριά καρδιά από τη θέση του αρχιάτρου", δήλωσε η Κάθριν Κάλντεργουντ, η οποία είχε αρχικά απολογηθεί μέσω συνέντευξης Τύπου για τη συμπεριφορά της, εκφράζοντας παράλληλα την πρόθεσή της να διατηρήσει το πόστο που κατείχε.

Είχε μάλιστα στηριχτεί και από την Πρωθυπουργό της χώρας, Νίκολα Στάρτζεον, που με τη σειρά της είχε δηλώσει πως η αρχίατρος έκανε ένα λάθος αλλά έπρεπε να παραμείνει στη θέση της και να συνεχίσει το έργο της.

Σημειώνεται πως ο Κάλντεργουντ είχε πάρει μέρος και σε διαφημιστικά σποτ, τηλεοπτικά και ραδιοφωνικά, όπου προέτρεπε τον κόσμο να μένει στα σπίτια του για να προστατεύσει το εθνικό σύστημα υγείας της χώρας ενώ είχε συμμετάσχει και σε ενημερώσεις των δημοσιογράφων, ως σύμβουλος της πρωθυπουργού.

Ωστόσο, τα δύο ταξίδια που έκανε στο εξοχικό της, αφήνοντας το Εδιμβούργο και οδηγώντας για περίπου μία ώρα, κόστισαν τη θέση της, με την εφημερίδα "Scottish Sun" να την εντοπίζει και να την εκθέτει με το φωτογραφικό υλικό που δημοσίευσε από την παραβίαση της καραντίνας.

Πηγή: news247.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ