0 ΣΧΟΛΙΑ

Χαρδαλιάς: Κλειστά μέχρι τις 11 Απριλίου καταστήματα και εκκλησίες

Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων ανακοίνωσε τα μέτρα

Στο πλαίσιο της καθιερωμένης, ημερήσιας, ενημέρωσης για την πανδημία του κοροναϊού, ο Νίκος Χαρδαλιάς γνωστοποίησε πως για λόγους ασφαλείας παρατείνεται το «λουκέτο» στη λειτουργία καταστημάτων σε όλη την επικράτεια έως τις 11 Απριλίου. Ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, διευκρίνισε πως η απόφαση αφορά στα καταστήματα που είναι ήδη κλειστά και μόνο σε αυτά. Επίσης εως τις 11 Απριλίου παρατείνονται και τα περιοριστικά μέτρα στους χώρους λατρείας. Ακόμη, παρατείνεται και η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά για προληπτικούς λόγους.

«Βαδίζουμε σε μια λεπτή κόκκινη γραμμή, κάθε ημέρα που μένουμε σπίτι μας φέρνει πιο κοντά στα αγαπημένα μας πρόσωπα» τόνισε και πρόσθεσε: «Οι προσπάθειες περιορισμού της πανδημίας συνεχίζονται σε καθημερινή βάση».

Τα μέτρα που λαμβάνονται ελέγχονται ως προς την αποτελεσματικότητα και τη αναγκαιότητά τους τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς και ανακοίνωσε παράταση της προσωρινής απαγόρευσης λειτουργίας των καταστημάτων μέχρι τις 11 Απριλίου, μόνο όμως για τα καταστήματα που παραμένουν κλειστά, καθώς «τα υπόλοιπα θα παραμένουν ανοιχτά όπως σήμερα με τα επιβεβλημένα μέτρα προστασίας».

Παράταση στην αναστολή λειτουργίας και των λατρευτικών χώρων μέχρι και τις 11 Απριλίου ανακοίνωσε ακόμη ο υφυπουργός, εξαιρώντας τη διαδικτυακή μετάδοση από ίδιο μέσο και με το προβλεπόμενο προσωπικό ασφαλείας.

Παράταση για μια εβδομάδα και για προληπτικούς καθαρά λόγους θα ισχύσει σύμφωνα με τον κ. Χαρδαλιάς για τους κατοίκους της Δραγασιάς και της Δαμασκηνιάς στην Κοζάνη, βάσει των επιδημιολογικών δεδομένων της περιοχής.

Μετά τη σημερινή του μετάβαση τόσο στην περιοχή του Βοίου Κοζάνης, αλλά και στον Εχίνο, ειδικά για τον τελευταίο «επικαιροποιήσαμε το σχέδιο δράσης στην ευρύτερη περιοχή» τόνισε ο υφυπουργός, απευθύνοντας ευχαριστίες στους δημάρχους και τους περιφερειάρχες των δύο περιοχών αντίστοιχα, για τη «δυσανάλογη ευθύνη» που ανέλαβαν.

Σαρωτικοί έλεγχοι στη Θράκη

«Είμαι περήφανος για τον καθένα από τους κατοίκους της Δαμασκηνιάς, της Δραγασιάς και του Εχίνου» τόνισε ο κ. Χαρδαλιάς αναφορικά με τη συμμόρφωσή τους στα μέτρα αυτοπεριορισμού, ενώ γνωστοποίησε ακόμη πως 4 ειδικά συνεργεία της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας επισκέφθηκαν σήμερα τους νομούς Ξάνθης, Κομοτηνής και Έβρου, λαμβάνοντας 165 δείγματα από κατοίκους που είχαν επιστρέψει το τελευταίο διάστημα από το εξωτερικό. Οι τελευταίοι «σήμερα θα παραμείνουν στα ξενοδοχεία» και αύριο με βάση τα αποτελέσματα των δειγματοληπτικών ελέγχων θα τεθούν κάποιοι, αν χρειαστεί σε καραντίνα, καθώς «τίποτα δεν έχει κριθεί ακόμα. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας. Περπατάμε πάνω σε μια λεπτή κόκκινη κλωστή και η όποια απερισκεψία μπορεί να αποβεί ολέθρια» κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Χάλασαν τα υδραυλικά!

Ο Νίκος Χαρδαλιάς απηύθυνε αυστηρή προειδοποίηση προς τους πολίτες που επιχειρούν να αψηφήσουν τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας που επιβλήθηκαν λόγω κορωνοϊού.

«Είναι πολύ σημαντικό όλοι να αφήσουμε τις δικαιολογίες. Υπήρχε μία έξαρση τηλεφώνων από συμπολίτες που ξεπέρασαν κάθε ρεκόρ εφευρετικότητας. Την Παρασκευή χάλασαν σε όλους τα υδραυλικά στα εξοχικά τους», είπε χαρακτηριστικά.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ