2 ΣΧΟΛΙΑ

Η Μαίρη Μηλιαρέση ζήτησε συγγνώμη για τηλεμάρκετινγκ με τις μάσκες και το αντισηπτικό

Η παρουσιάστρια αποκάλυψε ότι έμεινε άνεργη, μετά από αυτό

Με ένα εκτενές κείμενό της που ανάρτησε στα social media, η Μαίρη Μηλιαρέση απολογείται δημόσια για τη διαφήμιση τηλεμάρκετινγκ με τις έξι μάσκες και το ένα αντισηπτικό, τα οποία πωλούνταν 14,99 ευρώ συν 10 ευρώ έξοδα αποστολής. Η Μαίρη Μηλιαρέση αποκάλυψε, επίσης, ότι έμεινε άνεργη μετά από αυτό.

Η ανάρτηση της παρουσιάστριας:

"Ένιωσα την ανάγκη και την υποχρέωση να απευθυνθώ σε όλους εσάς που με γνωρίζετε ή με βλέπετε στην τηλεόραση τα τελευταία περίπου 30 χρόνια. Αφορμή για την ανάρτηση αυτή είναι η έντονη αρνητική κριτική που δέχθηκα για το κόστος του προϊόντος, σε ένα σποτ τηλεπωλήσεων που παρουσίασα, σχετικό με την προφύλαξη από τούς ιούς και τα μικρόβια.

Κατ’ αρχάς θέλω να υπενθυμίσω, ότι η βασική και μοναδική δουλειά μου, αρκετά χρόνια τώρα, είναι η παρουσίαση προϊόντων στην τηλεόραση. Ζω από αυτό, τουλάχιστον μέχρι σήμερα, τίμια και με αξιοπρέπεια. Όμως, δεν αποφασίζω εγώ ποια προϊόντα θα προωθήσουν οι εργοδότες μου. Από την στιγμή που είναι νόμιμα, έχω υποχρέωση να ακολουθήσω τις επιταγές που μου επιβάλουν οι επαγγελματικές μου συμφωνίες. Όπως μια τηλεπαρουσιάστρια που εκφωνεί τις ειδήσεις, δεν αποφασίζει ποιες ειδήσεις θα πει και ποιες όχι, έτσι κι εγώ δεν έχω λόγο στο τι θα παρουσιαστεί.

Η σχέση μου με οποιαδήποτε προϊόντα είναι μόνο η παρουσίαση. Δεν έχω ούτε επιλογή, ούτε μου ζητείται η γνώμη μου, στο ποια θα είναι αυτά, ή σε ποιες τιμές θα πωληθούν. Δεν τα εμπορεύομαι εγώ. Δεν λαμβάνω προμήθεια, ούτε ποσοστά, ούτε άλλη μορφή συμμετοχής έχω σε τυχόν κέρδη από τις πωλήσεις αυτές. Αμείβομαι μόνο για το γύρισμα του όποιου σποτ το ίδιο, είτε οι πωλήσεις των παρουσιαζόμενων προϊόντων είναι ελάχιστες είτε είναι δεκάδες χιλιάδες. Είτε προβληθεί μία μέρα, είτε τρία χρόνια. Εξυπακούεται, ότι δεν έχω καμία επιρροή στο πόσο αποφασίζουν οι εργοδότες μου να πουλήσουν τα προϊόντα που προωθούνται. Ούτε μπορώ να επέμβω εάν αυτό το προϊόν, μου φανεί ακριβό ή φθηνό. Πολύ περισσότερο για τα επιπλέον έξοδα, που ούτε καν έχω γνώση.

Η παρουσίαση πριν από οτιδήποτε άλλο, είναι ενημέρωση. Ο καθένας μας ενημερώνεται και αποφασίζει πάνω σ’ αυτό. Στην εφιαλτική εποχή της πανδημίας που ζούμε, πάρα πολλές προωθήσεις και διαφημίσεις έχουν να κάνουν με προϊόντα υγείας. Πολλά από αυτά, εμμέσως πλην σαφώς μιλάνε για προφύλαξη από τους ιούς, χωρίς βέβαια να κατονομάζουν κάποιο συγκεκριμένο ιό. Η προώθηση του προϊόντος που ανέλαβα -που μίλαγε για την προφύλαξη από τούς ιούς- θεώρησα ότι είναι μέσα στα πλαίσια που κινούνται και οι υπόλοιποι διαφημιζόμενοι.

Παρ’ όλο που ο δικός μου ρόλος είναι ΜΟΝΟ αυτός της παρουσιάστριας, κατανοώ όσους δυσαρεστήθηκαν, απογοητεύτηκαν ή θύμωσαν με τα προϊόντα, τις τιμές, ή ότι άλλο αυτής της παρουσίασης και κατ’ επέκταση και μαζί μου. Γι αυτό τον λόγο, θέλω να ζητήσω από πλευράς μου, μια ειλικρινή συγνώμη απ’ όλους όσους δυσαρέστησα, λόγω αυτής της συγκεκριμένης επαγγελματικής μου παρουσίασης, είτε αυτό είναι δικαιολογημένο και δίκαιο,είτε όχι. Το αποτέλεσμα αυτής της ιστορίας είναι ότι έμεινα πάλι άνεργη. Εύχομαι υγεία σε όλους!".

Πηγή: zappit.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
corfaek - 25/3/2020 13:55

ΟΚ με δύο ενστάσεις όμως

1. Κι εγώ είμαι άνεργος, 53 με δύο ανήλικα διότι δεν άντεξα άλλο να δουλεύω για κλέφτες!

2. Υπάρχουν και άλλες δουλειές ΕΚΤΌΣ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗΣ όπου έπρεπε, πιστεύεις, να είσαι οπωσδήποτε από όποιο πόστο να 'ναι!

MaRkOsS - 23/3/2020 14:35

Σε οποιαδήποτε φάση της ζωής μας και αν βρισκόμαστε, αγαπητή μαντάμ, πάντα μα ΠΆΝΤΑ, έχουμε δικαίωμα επιλογής της εργασίας μας. Ακόμα και αν βρισκόμαστε σε ανέχεια αλλά η δουλειά που μας προσφέρουν είναι εξευτελιστική, απλά δε την δέχεσαι. Ποσο μαλλον όταν η δουλειά που σου προσφέρουν είναι αισχροκέρδεια εις βάρος συνανθρώπων εν μέσω παγκοσμίου λοιμου. Αν λοιπόν δεν έχεις φίλτρο αξιοπρέπειας και σεβασμού, καλως έμεινες άνεργη και ακόμα καλύτερα για όλους να... Συνέχεια μείνεις άνεργη εφόσον κάνεις τέτοιες επιλογές. Δεν θα μας λείψει καθόλου η εργασιακή σου προσφορά.

Καλή δύναμη αδέρφια!!

ΕΠΟΜΕΝΟ