0 ΣΧΟΛΙΑ

Ζιάγκος: Η ΑΕΚ προσεγγίζει το μπάσκετ με ισορροπία και στόχευση σε επίθεση και άμυνα

Ο Βαγγέλης Ζιάγκος, μίλησε πριν το παιχνίδι του Ρεθύμνου κόντρα στην ΑΕΚ

Ο προπονητής του Ρεθύμνου, Βαγγέλης Ζιάγκος, αφού αναφέρθηκε αρχικά στην πολύ καλή διαχείριση του αρνητικού αποτελέσματος του Σαββάτου, τόνισε τα σημεία που θα πρέπει να προσέξουν οι παίκτες του, ώστε να φανούν ανταγωνιστικοί και να διεκδικήσουν ό,τι μπορούν κόντρα στην ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ο προπονητής των Κρητικών:

«Δε στενοχωριόμαστε για αυτά που διορθώνονται και για αυτά που δεν διορθώνονται. Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το αποτέλεσμα του τελευταίου αγώνα, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τους εαυτούς μας. Αυτή η προσέγγιση στη δουλειά μας, στην ομάδα μας, είναι μονόδρομος και με αυτή θα πορευτούμε μέχρι το τέλος. Τα παιδιά διαχειρίστηκαν με επαγγελματισμό και σε πολύ γρήγορο χρονικό διάστημα, ένα αρνητικό αποτέλεσμα.
Τώρα, αντιμετωπίζουμε μία ομάδα υψηλών στόχων, προδιαγραφών και προσδοκιών. Τελείως διαφορετικών στόχων από τους δικούς μας, η οποία διανύει και μία παρατεταμένη περίοδο θετικών αποτελεσμάτων και πολύ καλής ψυχολογίας. Αγωνιστικά, η ΑΕΚ είναι μία ομάδα που προσεγγίζει το μπάσκετ με ισορροπία και στόχευση σε επίθεση και άμυνα. Το κομμάτι που δώσαμε έμφαση σε αυτό το προπονητικό διήμερο, είναι το να προσέξουμε τις επιθετικές μας κατοχές, απέναντι σε μία ομάδα που ανεβάζει επιθετικά και ψηλά την πίεση της στο μισό γήπεδο, προσπαθώντας να εξωθήσει τον αντίπαλο στο λάθος που θα της δώσει συνθήκες ανοικτού γηπέδου, όπου και είναι πολύ καλοί.
Προφανώς σε ένα τέτοιο παιχνίδι, οι παράγοντες που ελέγχουν τον ρυθμό του παιχνιδιού, όπως είναι τα λάθη και τα ριμπάουντ, είναι δύο στοιχεία που πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ