0 ΣΧΟΛΙΑ

Πάτρα: Ύποπτο κρούσμα για κοροναϊό

Ο άντρας έφτασε με πλοίο από την Ιταλία

Ένα ύποπτο κρούσμα κοροναϊού έχει σημάνει σήμερα συναγερμό στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας.

Το κρούσμα αφορά έναν άνδρα ασθενή, ο οποίος παρουσιάζει συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά του κοροναϊού. Ήδη έχει ελεγχθεί για τον ιό της γρίπης και το τεστ βγήκε αρνητικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος έφθασε στην Πάτρα με πλοίο από την Ιταλία, ζήτησε αρχικά ιατρική βοήθεια σε ιδιωτική μονάδα και από εκεί μεταφέρθηκε στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο, που είναι ένα από τα νοσοκομεία αναφοράς για τον κοροναϊό.

Τώρα, δείγματα του νοσηλευόμενου άνδρα έχουν σταλεί στο Ινστιτούτο Παστέρ και αύριο αναμένονται τα επίσημα αποτελέσματα για το αν πρόκειται για κοροναϊο. Ωστόσο οι γιατροί πιστεύουν ότι πιθανότατα ο άντρας πάσχει από πνευμονία. Πάντως, μέχρι τα επίσημα αποτέλεσματα, ο άντρας θα νοσηλεύεται σε ειδικό θάλαμο του πανεπιστημιακού νοσοκομείου.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το συγκεκριμένο περιστατικό ελέγχεται σύμφωνα με τις προδιαγραφές του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας και του υπουργείου Υγείας.

 

Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στην οποία θα πάρουν μέρος ο αντιπεριφερειάρχης Υγείας για την Αχαϊα κ. Μπονάνος, ο διοικητής της αρμόδιας ΥΠΕ κ. Καρβέλης και ο διευθυντής ιατρικής υπηρεσίας κ. Γώγος.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ