0 ΣΧΟΛΙΑ

Κυνηγόσκυλο βρέθηκε δεμένο και σκελετωμένο σε δάσος στην Κατερίνη

Σοκαριστική εικόνα

Με μια σοκαριστική εικόνα ήρθε αντιμέτωπος ένας πεζοπόρος σε δάσος στα Πιέρια Όρη. Εκεί βρισκόταν ένα κυνηγόσκυλο σκελετωμένο και ετοιμοθάνατο καθώς ήταν δεμένο σε ένα δέντρο, όπως φαίνεται, τουλάχιστον για 15 μέρες.

Το περιστατικό έκανε γνωστό το συνεργείο περισυλλογής του Δήμου Κατερίνης, το οποίο κλήθηκε και έσπευσε στο σημείο για να παραλάβει το σκυλί.

Το σκυλί ήταν σε άθλια κατάσταση καθώς φαίνεται ότι είχε αφεθεί εκεί για να πεθάνει από την πείνα, ενώ το σχοινί, λόγω των προσπαθειών του να φύγει, είχε εισχωρήσει μέσα στο λαιμό του.

Οι φιλοζωικές οργανώσεις καταγγέλλουν ότι η εγκατάλειψη κυνηγόσκυλων σε όλα τα μέρη της Ελλάδας από τους κυνηγούς όταν πια τα ζώα δεν είναι χρήσιμα, έχει εξελιχθεί σε μάστιγα. Τα ζώα εγκαταλείπονται στη μέση του πουθενά ή έχουν πυροβοληθεί για να πεθάνουν ή ακόμα αφήνονται δεμένα χωρίς φαγητό και νερό για να πεθάνουν από ασιτία.

Το ζώο που βρέθηκε στα Πιέρια Όρη μεταφέρθηκε από το συνεργείο του Δήμου σε κτηνιατρείο όπου υπολογίστηκε ότι ήταν δεμένο ίσως και πάνω από 15 μέρες.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ