0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Κερκ Ντάγκλας μοίρασε όλη την περιουσία του σε φιλανθρωπικούς σκοπούς

Τι ανέφερε η διαθήκη του ηθοποιού

Σε φιλανθρωπικούς σκοπούς μοίρασε την περιουσία του ο θρύλος του Χόλιγουντ Κερκ Ντάγκλας, ο οποίος έφυγε από την ζωή στις 5 Φεβρουαρίου σε ηλικία103 ετών.

Ο Ντάγκλας είχε πολύ έντονη φιλανθρωπική δράση κατά τη διάρκεια της ζωής του κι έτσι η εντολή που άφησε στην διαθήκη του δεν αποτέλεσε ιδιαίτερη έκπληξη.

Η περιουσία του Ντάγκλας φτάνει τα 61 εκατ. δολάρια, τα οποια θα μοιραστούν σε διάφορους φιλανθρωπικές οργανώσεις. Ωστόσο το μεγαλύτερο μερίδιο – 50 εκατ. δολάρια- θα πάει στο φιλανθρωπικό Ίδρυμα Ντάγκλας που είχε ιδρύσει ο ίδιος για την ενίσχυση συνανθρώπων μας που το έχουν ανάγκη. Ανάμεσα στους ωφελούμενους είναι το Πανεπιστήμιο St Lawrence, όπου καθιερώνεται υποτροφία για φοιτητές μειονοτήτων, το Westwood's Sinai Temple στο Λος Άντζελες που στεγάζει το παιδικό Κέντρο Κερκ & Άννα Ντάγκλας, το Νοσοκομείο Παίδων του Λος Άντζελες, καθώς και το Culver City's Kirk Douglas Theatre, ένα πλήρως ανακαινισμένο κινηματογράφο στο Κάλβερ Σίτι που διαμορφώθηκε σε χώρο για ζωντανές παραστάσεις.

Η κίνηση του πατέρα του πάντως δεν θα ενόχλησε τον γιο του επίσης ηθοποιό Μάικλ Ντάγκλας καθώς όπως υπολογίζεται η προσωπική του περιουσία το 2020 αγγίζει τα 300 εκατ. δολάρια.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ