0 ΣΧΟΛΙΑ

Ιταλία: Τρίτος νεκρός από τον κοροναϊό - Στα 150 τα κρούσματα

Εκτός ελέγχου μοιάζει η κατάσταση στην Ιταλία, όπου σημειώθηκε και τρίτος θάνατος εξαιτίας του νέου κοροναϊού, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τα 150.

Τελευταίο θύμα στην γειτονική μας χώρα είναι μία γυναίκα που ζούσε στην Κρεμόνα της βόρειας Ιταλίας, ενώ τουλάχιστον 26 ασθενείς νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας. Τα κρούσματα έχουν φτάσει πλέον τα 150.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου, Μπέπε Σάλα, ζήτησε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία της πόλης του την επόμενη εβδομάδα, ως ένα μέτρο πρόληψης για να αποφευχθεί όσο το δυνατόν η περαιτέρω εξάπλωση του ιού. Εξήγησε επίσης, ότι μπορεί να αναβληθούν μεγάλες εκθέσεις που είχαν προγραμματισθεί για το άμεσο μέλλον.

Την ίδια στιγμή με απόφαση του περιφερειάρχη του Βένετο, Λούκα Τζάια, σταματούν όλες οι δημόσιες εκδηλώσεις, μέχρι τα τέλη του μηνός. Στα μέτρα αυτά συμπεριλαμβάνεται και η διακοπή των εκδηλώσεων του παραδοσιακού καρναβαλιού της Βενετίας. Θα παραμείνουν κλειστά, επίσης, τα σχολεία, τα μουσεία και τα πανεπιστήμια της περιφέρειας.

Παράλληλα, οι ιταλικές αρχές αποφάσισαν να θέσουν σε καραντίνα τους 274 μετανάστες και το πλήρωμα του πλοίου OceanViking (που ανήκει στην ΜΚΟ SosMediterranè) και το οποίο μόλις ελλιμενίσθηκε στο Ποτσάλο της Σικελίας.

Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς, τέλος, η οικονομική ζημιά από τα έκτακτα μέτρα αντιμετώπισης του κοροναϊού, για τις περιφέρειες του ιταλικού Βορρά, ανέρχεται ήδη στα 18 εκατομμύρια ευρώ την ημέρα.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ