0 ΣΧΟΛΙΑ

Ανασκευάζει η Ευρωλίγκα για την Ελλάδα

Ο επιχειρησιακός διευθυντής της διοργανώτριας αρχής, Έντουαρντ Σκοτ, υπογράμμισε ότι η επίσημη τοποθέτηση δεν έχει να κάνει γενικότερα με τη χώρα μας

Πριν από λίγες ώρες, η Ευρωλίγκα είχε βγάλει επίσημη ανακοίνωση, μέσω της οποίας ουσιαστικά απειλούσε ότι αν συμβεί ξανά περιστατικό στην Ελλάδα, όπως αυτό με την επίθεση κουκουλοφόρων στον Λουίτζι Λαμόνικα, δεν θα γίνουν ξανά στη χώρα μας, οι αγώνες των ομάδων, δηλαδή του Παναθηναϊκού και του Ολυμπιακού.

Ωστόσο, ο Έντουαρντ Σκοτ έκανε δήλωση, ανασκευάζοντας ουσιαστικά την αρχική τοποθέτηση της διοργανώτριας αρχής. Ο επιχειρησιακός διευθυντής της Ευρωλίγκας, σχολίασε: «Προς αποφυγή οποιασδήποτε παρανόησης ή παρεξήγησης, η επίσημη τοποθέτηση της EuroLeague Basketball δεν απευθύνεται στους Έλληνες φιλάθλους, τις ελληνικές ομάδες, τις ελληνικές αρχές ούτε στην Ελλάδα, γενικότερα. Έχει να κάνει με την αποτροπή της μικρής μειοψηφίας που προχωράει σε εγκληματικές πράξεις αποτρέποντας χιλιάδες και εκατομμύρια Έλληνες φιλάθλους από το να απολαύσουν τους αγώνες σε περιβάλλον ασφάλειας και σεβασμού.

Αυτό περιλαμβάνει να βρίσκονται στο γήπεδο με φίλους, οικογένειες και παιδιά δίχως να κάνουν δεύτερες σκέψεις, όπως θα έπρεπε να συμβαίνει το 2020. Έχει να κάνει με την προστασία των παικτών, των προπονητών, των διαιτητών, των διοικήσεων και των δημοσιογράφων, επιτρέποντας του να συμμετέχουν σε έναν αγώνα χωρίς να νιώθουν ότι απειλούνται. Όλοι όσοι εμπλέκονται με τα σπορ πρέπει να βάλουν τα δυνατά τους ώστε ανάλογες συμπεριφορές να τιμωρούνται και να μην εμφανίζονται ξανά στον αθλητισμό. Πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να το πετύχουμε μια για πάντα».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ