0 ΣΧΟΛΙΑ

Συγκινεί ο Ινιάκι: Χρωστάω τα πάντα στους γονείς μου, είναι υπερήρωες

Τα συγκινητικά λόγια του Ινιάκι Γουίλιαμς για τα όσα έχουν περάσει οι γονείς του μέχρι να βρεθούν στο Μπιλμπάο

Ο επιθετικός της Αθλέτικ Μπιλμπάο, Ινιάκι Γουίλιαμς, μίλησε στο «Antena 3» και την εκπομπή, «El Hormiguero», αναφερόμενος στους γονείς του και τις δυσκολίες που έχουν περάσει μέχρι να φτάσουν στο Μπιλμπάο, κυνηγώντας ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά τους.

Οι γονείς του 25χρονου στράικερ έχουν καταγωγή από την Γκάνα και η ιστορία τους για το πως βρέθηκαν στην Ισπανία, πραγματικά λυγίζει σίδερα.

Χαρακτηριστικό είναι πως διέσχισαν την έρημο Σαχάρα με τα πόδια ενώ με τον Ινιάκι στην κοιλιά, η μητέρα του πήδηξε τα τείχη της Μελίγια, ώστε να βρεθεί σε ισπανικό έδαφος.

Ο ίδιος στις δηλώσεις του συγκίνησε τους πάντες μιλώντας με απίστευτα λόγια για όσα έχουν κάνει οι γονείς του για τον ίδιο και τον αδελφό του.

«Με έφεραν στη ζωή, μου χάρισαν τον αδελφό μου. Μας έχουν δώσει τα πάντα, είναι υπερήρωες. Άφησαν σε δεύτερη μοίρα τις ζωές τους για να έχουμε το μέλλον που δεν μπόρεσαν να έχουν εκείνοι. Τους χρωστάμε τα πάντα», είπε αρχικά.

Παράλληλα αναφέρθηκε στην απίστευτη ιστορία των γονιών του για το πως έφτασαν στην Ισπανία, διασχίζοντας με τα πόδια τη Σαχάρα. «Η μητέρα μου, μου είπε την ιστορία. Έχουν διασχίσει τη Σαχάρα με τα πόδια, έχοντας δει ανθρώπους να πεθαίνουν στη διαδρομή. Όταν ήρθαν στο Μπιλμπάο τους έβαλαν φυλακή. Η μοίρα με ήθελε να γεννηθώ εδώ και γι' αυτό είμαι ποδοσφαιριστής της Αθλέτικ».

Περήφανος για τη μητέρα του και το πως εκείνη πήδηξε τα τείχη της Μελίγιας ενώ ήταν έγκυος, είπε, «Ενώ ήταν έγκυος σε εμένα, πήδηξε τα τείχη της Μελίγια. Ρίσκαρε την ίδια της τη ζωή για το γιό που είχε στην κοιλιά της. Δεν με έχει αφήσει ποτέ να ξεχάσω από που προερχόμαστε και τι έχουν περάσει. Είμαι πολύ τυχερός που έχω αυτή τη μητέρα».

Τέλος για τον ίδιο προσέθεσε, «Οι άνθρωποι που δεν με ξέρουν βλέπουν ότι είμαι ένας ταπεινός άνθρωπος. Νιώθω σαν ένα παιδί που του αρέσει να διασκεδάζει και να έχει φίλους».


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ