2 ΣΧΟΛΙΑ

Σπουδαίος Πετρούνιας: Χάρισε το χρηματικό έπαθλο στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας (AUDIO)

Ο Έλληνας «άρχοντας των κρίκων» μίλησε για τη νέα επιτυχία του

Το χρυσό μετάλλιο στο αγώνισμα των κρίκων κατέκτησε, στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Μελβούρνης, ο Λευτέρης Πετρούνιας, ο οποίος αποφάσισε να δωρίσει το χρηματικό έπαθλο των 1000 ελβετικών φράγκων στους πυρόπληκτους της Αυστραλίας. Επίσης, αφιέρωσε την επιτυχία του στην μικρή του κόρη.

Ο Λευτέρης Πετρούνιας μίλησε στην ομογενειακή εφημερίδα "Ελληνικός Κήρυκας". Αναλυτικά όσα είπε:

Η αφιέρωση της νίκης και το έπαθλο: "Αυτή τη νίκη την αφιερώνω πρώτα απ’ όλα στην κόρη μου και φυσικά στους Έλληνες της Αυστραλίας, που ήρθαν και με στήριξαν. Ήταν πολύ σημαντική η αγάπη και η στήριξη που ένιωσα εδώ και φυσικά έχω υπόψη μου τα γεγονότα που έγιναν με τις καταστροφικές φωτιές. Γι’ αυτό και το χρηματικό έπαθλο που κέρδισα από το χρυσό μετάλλιο, θα το δωρίσω για την ενίσχυση των πληγέντων από τις πυρκαγιές".

Η παρουσία στον τελικό: "Στον τελικό ήμουν καλύτερος από ό,τι στον προκριματικό. Ένα πολύ μικρό βήμα στην έξοδο είναι αυτό που δεν μου έδωσε ακόμα μεγαλύτερη βαθμολογία. Είναι πολύ σημαντικό που σε δύο συνεχόμενες μέρες και μετά από ένα τόσο μακρινό ταξίδι, καταφέρνω να πετύχω δύο φορές μία βαθμολογία πάνω από 15 βαθμούς, όπως τα σκορ που είχα και παλιότερα όταν κέρδιζα. Αυτό έφερε και το χρυσό μετάλλιο εδώ και θεωρώ πως όλα θα πάνε όπως πρέπει".

Η άνοδος στη βαθμολογία: "Η βαθμολογία που πήρα εδώ είναι υψηλότερη από εκείνη που είχαν όλοι οι αθλητές στο τελευταίο παγκόσμιο πρωτάθλημα, ακόμα και ο νικητής του χρυσού μεταλλίου. Και πάλι, όμως, στη δική μου περίπτωση υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Δεν νιώθω εντελώς έτοιμος μετά το χειρουργείο, αλλά νιώθω πολύ καλά, επιστρέφω σιγά-σιγά και σίγουρα μπορώ να ανέβω κι άλλο. Είμαι πεπεισμένος γι’ αυτό".

Ο δρόμος για το Τόκιο: "Απομένουν άλλες δύο νίκες! Πιστεύω ότι θα είμαι ακόμα καλύτερα προετοιμασμένος στους επόμενους αγώνες, στο Μπακού και στην Ντόχα, καθώς δεν θα υπάρχει τόσο μακρινό ταξίδι, συνεπώς θα είναι μικρότερη η ταλαιπωρία και το να συνηθίσω τη διαφορά ώρας. Επιπλέον, μέχρι τότε θα έχω και άλλες τρεις εβδομάδες για να προετοιμαστώ. Για μένα, κάθε μέρα προπόνησης είναι πάρα πολύ σημαντική".

 


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
Okonski21R - 23/2/2020 00:59

Λίγη από την αγάπη σου να έδειχναν όσοι κυβερνησαν αυτή τη χώρα θα ειχε εντελώς διαφορετική πορεία! Κρίμα. Μπράβο σου Λευτέρη!!!

BYZANTIN - 22/2/2020 17:57

Αυτό το παλληκάρι δεν υπάρχει στιγμή που να μην μας συγκινεί. Μας έχει κάνει περήφανους παγκοσμίως και είναι παράδειγμα προς μίμηση πρώτα ως άνθρωπος και επειτα ως αθλητής !!!


Μπράβο σου Λευτέρη !!! Ο Θεός να σου δίνει δύναμη και υγεία.

ΕΠΟΜΕΝΟ