0 ΣΧΟΛΙΑ

Οι αρχές είναι κοντά στην ανακάλυψη του δολοφόνου του Ούλοφ Πάλμε 34 χρόνια μετά

Έχουν περάσει σχεδόν 34 χρόνια από την δολοφονία του πρωθυπουργού της Σουηδίας, Ούλοφ Πάλμε, που σόκαρε την χώρα του αλλά και όλον τον κόσμο, ωστόσο ακόμα οι αρχές δεν έχουν καταλήξει ποιος τράβηξε την σκανδάλη ή διέταξε την δολοφονία του οδηγώντας στην δημιουργία πλήθους συνωμοσιολογικών σεναρίων.

Δείτε ΕΔΩ: «Ποιος σκότωσε τον Ούλοφ Πάλμε;»

Τώρα όμως, ο επικεφαλής των ερευνών Κρίστερ Πέτερσον έδωσε νέες ελπίδες για τη διαλεύκανση της υπόθεσης καθώς δήλωσε πως βρίσκεται κοντά στην ολοκλήρωση των ερευνών.

«Πλέον εργαζόμαστε σε οδούς που είναι πολύ ενδιαφέρουσες και στόχος μου είναι μέσα στο πρώτο μισό του 2020 να είμαστε σε θέση να λάβουμε μία απόφαση για το εάν θα πρέπει να ασκήσουμε διώξεις», τόνισε ο Πέτερσον μιλώντας στην εκπομπή «Το έγκλημα της εβδομάδας» της σουηδικής τηλεόρασης.

«Εξακολουθώ να αισθάνομαι βέβαιος ότι θα είμαστε ικανοί να παρουσιάσουμε τι έγινε στις 28 Φεβρουαρίου 1986. Τι συνέβη τη στιγμή της δολοφονίας και ποιος ήταν υπεύθυνος», πρόσθεσε ο ίδιος.

Όπως εξήγησε ωστόσο η έρευνα ενδέχεται να κλείσει χωρίς να ασκηθούν διώξεις σε περίπτωση που αποδειχθεί πως ο ύποπτος για τη δολοφονία του Πάλμε έχει αποβιώσει ήδη.

Ο σοσιαλδημοκράτης Πάλμε χρημάτισε πρωθυπουργός της Σουηδίας το διάστημα 1969-76 και ξανά μεταξύ 1982-86 μέχρι τη δολοφονία του στις 28 Φεβρουαρίου 1986.

Μόνος ύποπτος στην υπόθεση υπήρξε ένας μικροεγκληματίας ονόματι Κρίστερ Πέτερσον, ο οποίος ταίριαζε στην περιγραφή του δολοφόνου κι αρχικά καταδικάσθηκε το 1989 για τη δολοφονία του Πάλμε. Τελικά όμως απαλλάχθηκε για λανθασμένη αναγνώρισή του στην έφεση που άσκησε.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ