0 ΣΧΟΛΙΑ

Υπόθεση Novartis: Ένταλμα βίαιης προσαγωγής του άφαντου «Σαράφη»

Δεν εμφανίστηκε για να καταθέσει στην προανακριστική επιτροπή

Αποχώρησαν τα μέλη της προανακριτικής απο το κτήριο της ΓΑΔΑ καθώς παρά τις έρευνες της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΛΑΣ ο προστατευόμενος μάρτυρας “Μάξιμος Σαράφης” δεν ανευρέθη.

Σε κάθε περίπτωση το ένταλμα βίαιης προσαγωγής για κατάθεση παραμένει σε ισχύ, ωστόσο το γεγονός ότι ο “Μάξιμος Σαράφης” προτίμησε να αποφύγει την εξέταση προκειμένου να μην αποκαλυφθούν στην επιτροπή τα πραγματικά του χαρακτηριστικά, οδηγεί τα μέλη της προανακριτικής στο συμπέρασμα ότι επιχειρεί να αποκρύψει την αλήθεια για τον τρόπο που στήθηκε η σκευωρία Novartis.

Εκτός αυτού και σύμφωνα με πληροφορίες το ΚΚΕ φέρεται να ζητά την την άρση του καθεστώτος προστασίας μετά και την άρνηση συνεργασίας του μάρτυρα.

Να σημειωθεί ότι ο “Μ. Σαράφης” αρνήθηκε να προσέλθει επικαλούμενος την απόφαση της προανακριτικής να απορρίψει το αίτημά του για κατάθεση με ηλεκτρονικά μέσα αλλοίωσης των χαρακτηριστικών του.

Υπο αυτά τα δεδομένα άμεσα εκδόθηκε ένταλμα βίαιης προσαγωγής και ξεκίνησε η αναζήτηση του “Μάξιμος Σαράφης” απο τα στελέχη τους τμήματος προστασίας μαρτύρων της ΕΛΑΣ που γνωρίζουν τα στοιχεία της πραγματικής του ταυτότητας.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ