0 ΣΧΟΛΙΑ

Πλοίο - φάντασμα ξεβράστηκε στην Ιρλανδία ύστερα από 16 μήνες

Ένα πλοίο ταξίδευε χωρίς καπετάνιο εδώ και 16 μήνες στον Ατλαντικό και τελικά ξεβράστηκε δεκαέξι μήνες μετά στην Ιρλανδία.

Το πλοίο-φάντασμα Alta εγκαταλείφθηκε τον Οκτώβριο του 2018, όταν με πλήρωμα 10 ατόμων ταξίδευε στη Μεσόγειο και στη συνέχεια τον Ατλαντικό, καθώς το τελευταίο ταξίδι του ήταν προγραμματισμένο από την Ελλάδα στην Αϊτή. Ύστερα από σφοδρή θαλασσοταραχή το πλοίο, το οποίο κατασκευάστηκε το 1976, χρειάστηκε να εγκαταλειφθεί και το πλήρωμά του διασώθηκε από την αμερικανική ακτοφυλακή.

Από τότε το πλοίο βρισκόταν ουσιαστικά στο έλεος των ρευμάτων του Ατλαντικού, νοτιανατολικά του Πουέρτο Ρίκο, και ύστερα συνέχιζε να παρασύρεται βορειοανατολικά στα νερά του ωκεανού. Ακολούθησαν διάφορες πληροφορίες για κατάληψη του πλοίου από πειρατές, μεταξύ άλλων στην Γουιάνα, χωρίς να επιβεβαιωθούν.

Τον Σεπτέμβριο του 2019, 11 μήνες μετά την εγκατάλειψή του, πλοίο του βρετανικού ναυτικού το συνάντησε στη μέση του Ατλαντικού, αλλά δεν γνώριζαν την προέλευσή του πλοίου. Αρχικά το περιέγραψαν ως ένα «φαινομενικά εγκαταλειμμένο εμπορικό πλοίο» ενώ πριν δύο ημέρες επιβεβαίωσαν ότι είναι το ίδιο με αυτό που βρέθηκε τώρα.

Χτες μία ομάδα της ακτοφυλακής της Ιρλανδίας πραγματοποίησε έλεγχο του πλοίου από ελικόπτερο, ενώ αναμένεται να γίνει και επιτόπιος έλεγχος άμεσα.

Εκτιμάται πάντως ότι δεν υπάρχει κίνδυνος διαρροής από το πλοίο, το οποίο κατά τα άλλα είναι φαινομενικά άθικτο.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ