8 ΣΧΟΛΙΑ

Η ΚΡΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΕΚ

Διαβάστε τι έκαναν οι παίκτες της ΑΕΚ και ο Μάσιμο Καρέρα

ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΠΑΡΚΑΣ 9

Κέρβερος! Στις φάσεις που χρειάστηκε να επέμβει, το έκανε με αποφασιστικότητα, αποτελεσματικότητα και σιγουριά. Καθάρισε κάθε κίνδυνο που δημιούργησε ο αντίπαλος, έχει βγάλει δύο δύσκολα, ειδικά η ρουκέτα του Γκάμα στην επανάληψη που πάει στη γωνία είναι μεγάλη επέμβαση, ενώ ψηλά ήταν κυρίαρχος, καθαρίζοντας πολλά στημένα και γεμίσματα.

ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΑΚΑΚΗΣ 8

Είχε δύσκολο έργο απόψε, αφού πάνω του έπεφτε ο Γκάμα ο κορυφαίος του Άρη. Ο Μιχάλης τα πήγε καλά. Κέρδισε (και) έχασε μονομαχίες, αλλά συνολικά βγήκε… νικητής απ’ αυτήν την μάχη με τον Πορτογάλο. Βοήθησε πολύ με κομβικά κοψίματα, έβγαλε δυναμισμό, επιχείρησε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα του σε ορισμένες περιπτώσεις, μα το σημαντικότερο, λειτούργησε άριστα τακτικά με τους άλλους της άμυνας.

ΟΓΚΝΙΕΝ ΒΡΑΝΙΕΣ 9

Πραγματικό Κομάντο! Ήταν κυρίαρχος στην άμυνα και κατάφερε σχεδόν σε όλες τις φάσεις, στις οποίες ενεπλάκη, να βγει νικητής. Έπαιξε με πάθος, ένταση, δυναμισμό, ταχύτητα και δεν παρασύρθηκε από την ένταση του αγώνα. Ήταν απόλυτα… ήρεμος εκεί που έπρεπε και πήγαινε με χίλια στην μπάλα και στον αντίπαλο, όταν χρειαζόταν. Εκ των κορυφαίων ΚΑΙ γιατί, κατάφερε να υπηρετήσει άριστα το τακτικό πλάνο!

ΣΤΡΑΤΟΣ ΣΒΑΡΝΑΣ 9

Ανάλογη εμφάνιση και για τον Στράτο. Που ήταν ένας μαχητής μέσα στο γήπεδο. Έβγαλε ψυχή, δυναμισμό σε όλες τις επεμβάσεις που έκανε, είχε καθαρό μυαλό και μια άψογη συνεργασία με τον Βράνιες. Από τους κορυφαίους του γηπέδου και ο Σβάρνας που με τον Καρέρα έχει κάνει άλματα στην εξέλιξη του.

ΝΙΚΛΑΣ ΧΟΥΛΤ 8

Έκανε ένα έξυπνο παιχνίδι ο Σουηδός. Έχοντας να αντιμετωπίσει τον ταχύτατο Φετφατζίδη προσπάθησε (και κατάφερε θα λέγαμε) να τον περιορίσει. Δεν τον άφηνε να γυρίσει, κολλούσε πίσω του και είχε σωστά μαρκαρίσματα στον αντίπαλο. Και μια άψογη συνεργασία με τους υπόλοιπους της άμυνας. Όπου και οι τέσσερις πήγαν πολύ καλά.

ΝΕΝΑΝΤ ΚΡΙΣΤΙΤΣΙΤΣ 8

Είναι μεγάλη κλάση ο Σέρβος. Το επιβεβαίωσε και σήμερα. Μπορεί να έκανε κάποια λάθη στην ανάπτυξη, αλλά η κάθετη πάσα που βγάζει στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, στον Χρήστο Αλμπάνη για το 0-1, είναι ΜΑΓΙΚΗ! Όλα τα λεφτά. Μια πάσα (και ένα γκολ) που ήταν αρκετή για να κρίνει το ματς. Και μια πάσα, που δύσκολα την έχει άλλος στο ελληνικό πρωτάθλημα. Κατά τ’ άλλα, ισχύει αυτό που είπαμε. Υπήρχαν λάθη στις μεταβιβάσεις κυρίως όταν η ομάδα έψαχνε να κτυπήσει γρήγορα σε ανοιχτούς χώρους, αλλά από την άλλη ο Νέναντ έχει κάνει τακτικά ένα σούπερ ματς στο ανασταλτικό κομμάτι.

ΝΤΑΜΙΑΝ ΣΙΜΑΝΣΚΙ 8

Αυτό με τα λάθη ισχύει και για τον Πολωνό. Έγιναν λάθη στην ανάπτυξη και μάλιστα στάθηκε σε αυτό και ο Καρέρα. Από εκεί και πέρα όμως, ο Νταμιάν έχει κάνει σκληρή δουλειά στον άξονα. Έχει κάνει πολλά χιλιόμετρα, έχει δώσει ακόμα περισσότερες μάχες και είναι κομβικό γρανάζι στην συμπεριφορά που έχει τακτικά η μηχανή του προπονητή, όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι.

ΒΙΚΤΩΡ ΚΛΩΝΑΡΙΔΗΣ 5

Δεν κατάφερε να μπει στο κλίμα του αγώνα. Και να δώσει στην ΑΕΚ αυτά που περίμενε ο κόουτς. Είναι φανερό πως χρησιμοποιήθηκε για να εκμεταλλευτεί η ομάδα την ταχύτητα του στην γρήγορη μετάβαση αλλά δεν μπόρεσε να φανεί. Σίγουρα έδωσε βοήθειες πίσω αλλά δεν έφτανε. Δικαιολογημένα έγινε αλλαγή στο 53’.

ΝΤΑΝΙΕΛΕ ΒΕΡΝΤΕ 5

Ούτε και ο Ιταλός έδωσε αυτά που έπρεπε. Αγωνιζόμενος κυρίως πίσω από τον επιθετικό αλλά και στα δεξιά. Βοήθησε μόνο από κάποια καλά χτυπήματα που είχε στην μπάλα από στατικές φάσεις αλλά μέχρι εκεί. Δεν είχε και εκείνος τις κινήσεις, για να βγει σωστά στο ανοιχτό γήπεδο και να χτυπήσει με την ταχύτητα του. Στο 78’ βγήκε για να μπει ο Οικονόμου.

ΧΡΗΣΤΟΣ ΑΛΜΠΑΝΗΣ 9

Πρωταγωνιστής του αγώνα. Καθώς το δικό του γκολ είναι εκείνο που κάνει τη διαφορά. Μιλάμε για μια φάση που βγήκε βάσει σχεδίου, όπως τόνισε στην μεικτή ζώνη. Γίνεται το κλέψιμο από τον Σιμάνσκι, η μπάλα ακουμπά στον Αλμπάνη, φτάνει στον Κρίστιτσιτς και από εκεί και πέρα υπάρχει μια μαγική μπαλιά του Σέρβου αλλά και μια υπέροχη κάθετη κίνηση του Χρηστάρα και μια ακόμα καλύτερη εκτέλεση με το μυτάκι. Μια φάση, όλα τα λεφτά! Που η ΑΕΚ θα μποροούσε να την κάνει και να την ξανακάνει αν ήταν πιο σίγουρη στις μεταβιβάσεις. Πέραν του γκολ τώρα, ο Αλμπάνης πήρε προσπάθειες, έβγαλε ενέργεια και ταλαιπώρησε την αντίπαλη άμυνα.

ΜΑΡΚΟ ΛΙΒΑΓΙΑ 6

Αγωνίστηκε και αριστερά και στην κορυφή και ως δεκάρι. Για ακόμα ένα ματς υπηρέτησε το τακτικό πλάνο, θυσιάστηκε για την ομάδα, έτρεξε αρκετά αλλά σε αρκετά σημεία είχε έλειψη συγκέντρωσης. Κάνοντας κάποια λάθη σε πάσες που δεν έπρεπε να γίνουν. Και σίγουρα, δεν μπόρεσε να γίνει όσο απειλητικός θα έπρεπε.

Οι αλλαγές

ΣΕΡΧΙΟ ΑΡΑΟΥΧΟ 6

Μπήκε στο 53’ αντί του Κλωναρίδη και πήγε στην κορυφή. Έτρεξε, πάλεψε, κυνήγησε και πίεσε τον αντίπαλο αλλά και εκείνος δεν έγινε ιδιαίτερα απειλητικός. Βέβαια μπήκε και σε ένα χρονικό σημείο που το ματς ήταν σκακιέρα και η ΑΕΚ είχε δώσει χώρο στον αντίπαλο.

ΠΕΤΡΟΣ ΜΑΝΤΑΛΟΣ 6

Αποτέλεσε τη δεύτερη αλλαγή παίρνοντας τη θέση του Αλμπάνη. Ήταν και ο αρχηγός μαχητικός, μπήκε στις φάσεις, προσπάθησε να δώσει φρεσκάδα στο κέντρο και τα κατάφερε ως ένα σημείο.

ΜΑΡΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ 7

Με την είσοδο του στο 78’ αντί του Βέρντε ουσιαστικά ο Καρέρα κλειδώνει το ματς γυρίζοντας το σύστημα σε 3-5-2. Έβγαλε πολύ δυναμισμό ο Οικονόμου και σίγουρα βοήθησε πίσω για να μείνει στο 0-1.

Ο προπονητής

ΜΑΣΙΜΟ ΚΑΡΕΡΑ 8

Το πλάνο ήταν ξεκάθαρο. Είχε… καταστρωθεί τις προηγούμενες ημέρες στα Σπάτα και ο Ιταλός είχε διαβάσει άριστα τα δυνατά σημεία του αντιπάλου αλλά και το που θα τον χτυπήσει. Στο πρώτο σκέλος, ο Μάσιμο Καρέρα με το τακτικό του πλάνο και με την εξαιρετική απόδοση των παικτών βεβαίως, σχεδόν τα πήγε εξαιρετικά. Με την ΑΕΚ να κάνει ένα πολύ καλό παιχνίδι όσον αφορά το τακτικό κομμάτι στην άμυνα. Στο δεύτερο σκέλος, ήταν φανερό, πως ο Ιταλός με την χρησιμοποίηση των Βέρντε, Κλωναρίδη, Αλμπάνη πισω από τον Λιβάγια ήθελε να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα τους και να χτυπήσει τον αντίπαλο στο ανοιχτό γήπεδο. Ποντάρωντας σε κάποια προβλήματα που είχε εντοπίσει. Όπως είπε και ο Αλμπάνης το σχέδιο βγήκε. Αφού το 0-1 με το κλέψιμο του Σιμάνσκι και την άμεση μετάβαση στην επίθεση με δυο πάσες, για την κάθετη του Κρίστιτσιτς και την εκτέλεση του Αλμπάνη, γίνεται βάσει πλάνου. Ένα πλάνο που θα ήθελε να το δει ο Ιταλός να εφαρμόζεται σε πάνω από μια περιπτώσεις όπως είπε και στην συνέντευξη Τύπου. Αφού η ΑΕΚ έκανε λάθη εκεί. Μια, πάντως, αρκούσε. Έγινε τέλεια και η ΑΕΚ έφυγε με το διπλό.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
ioannis64AEK - 18/2/2020 08:32

Είστε άδικοι με τον Κλωναρίδη. Το παιδί έτρεξε πολύ, στην φάση με το πέναλτι που ζήτησε ο Άρης, έχει έρθει σε θέση σέντερ μπακ από εξτρεμ! Η αλλαγή του ήταν θέμα τακτικής και όχι γιατί υστέρησε. Μπήκε ο Τσινο να μαρκάρει τα σεντερ μπακ που ανέβαιναν, γιατί ο Λιβάγια δεν το έχει με το μαρκάρισμα και την επιθετική άμυνα. Το θέμα των αντεπιθέσεων πρέπει να δουλευτεί συνολικά από την ομάδα, δεν είναι θέμα ενός παίκτη. Ούτε ο Τσίνο φάνηκε, γιατί δεν φεύγουν σωστές μπαλιές μπροστά....

sotopinokio21 - 17/2/2020 10:21

όλοι σούπερ!

ilias87 - 17/2/2020 10:18

Εγώ πάντως δεν θα έβαζα στον σβάρνα 9 αν και έκανε καλό παιχνίδι δεν ήταν για 9,πάντως αν συνεχίσει έτσι τον βλέπω για νεο παπασταθοπουλο!

Thalassinos - 17/2/2020 09:36

Εγώ θα έβαζα στον Κριστίτσιτς 10 ήταν ο κορυφαίος!!!

Droit_Au_But - 17/2/2020 09:36

Να ξέρετε ότι εάν είχαμε φάει ένα γκολ θα είχατυε βάλει -3 πόντους σε όλους ...

Η κριτική των παικτών δεν θα πρέπει να εξαρτάται τόσο πολύ από το αποτέλεσμα ...

Χτες η ομάδα άρχισε να θυμίζει περισσότερο Πογιέτ παρά Χιμένεθ που έμοιαζε ως τώρα.

Ελπίζω στο μέλλον να γυρίσουμε ςστο Χιμένεθ και στο τέλος Καρέρα ...

Vasilis.A E K. HAIDARI - 17/2/2020 08:17

Θα σταθω για μια ακομη φορα στην θεαματικη βελτιωση στην αποδοση των Κριστιτσις και Σβαρνα,ειναι σαφεστατα επιτυχια του Κυριου Καρερα ο οποιος δειχνει να παιρνει το μαξιμουμ απ'ολους τους παικτες,απο αυτην την διαδικασια οφελειμενοι θα βγουν οι ιδιοι και η ομαδα μας,συγχαρητηρια για την χθεσινη μαγκικη νικη,συνεχιζουμε δυνατα!!!!!................Α Ε Κ Α Ρ Α...ΤΕΛΟΣ...

vaterman - 17/2/2020 01:28

Κριστισιτς ο κορυφαίος.... Απίστευτο, σκυλίσιο τρέξιμο.... Και κανταρια μπάλα!!! Ανανέωση!!!!

danisvet - 17/2/2020 01:28

Απολύτως σύμφωνος με τη βαθμολογία σε όλους τους παίκτες απόψε. Μακάρι κάθε Κυριακή να είναι σαν τη σημερινή!!!

ΕΠΟΜΕΝΟ