16 ΣΧΟΛΙΑ

«Ο νόμος του κράτους και ο κανονισμός της ΕΠΟ προβλέπουν υποβιβασμό, γι’ αυτόν τον άλλαξε η Κυβέρνηση»

Το μέλος της Επιτροπής (ΕΕΑ), Ηλίας Αρκούδης εξήγησε τα πάντα και έδωσε απαντήσεις μιλώντας για την ουσιαστικά… ομόφωνη απόφαση για υποβιβασμό ΠΑΟΚ – Ξάνθης

Ακόμα μια συνέντευξη αποκαλύψεων από τον Ηλία Αρκούδη. Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, με δηλώσεις του στον ΣΠΟΡ FM, εξήγησε τα πάντα και έδωσε απαντήσεις μιλώντας για την ουσιαστικά… ομόφωνη απόφαση για υποβιβασμό ΠΑΟΚ – Ξάνθη. Αναλύοντας στο πως ψήφισαν τα μέλη της Επιτροπής κατά περίπτωση, τονίζοντας ότι άπαντες ήταν πεποισμένοι για την τέλεση των παραπτωμάτων, με εξαίρεση την κ. Μαρούπα που απλά δεν ήθελε την ποινή του υποβιβασμού, και αποκαλύπτοντας νωρίτερα σε άλλον ραδιοωφονικό σταθμό για την κ. Μαρούρα πως “ ζήτησε να μην υπάρχει ποινή, αν δεν βρούμε κάτι να τιμωρήσουμε τον Μαρινάκη”!

Ακούστε όσα είπε ο κ. Αρκούδης και στον ΣΠΟΡ FM:

Για το πόρισμα της ΕΕΑ για ΠΑΟΚ και Ξάνθη: «Για το θέμα της μεταβίβασης των μετοχών της Ξάνθης οι ψήφοι ήταν 4-1, για λάθος που υπήρχε στο μετοχολόγιο της Ξάνθης ήταν 5-0, ενώ για πολυδιοκτησία ΠΑΟΚ και Ξάνθης 4-1, αλλά στο πρώτο και το τρίτο θέμα, ενώ κάποιος συνάδελφος είπε ότι βλέπει πολυδιοκτησία δεν θέλει να τιμωρηθούν. Υπάρχει ένας νόμος που προβλέπει την ποινή του υποβιβασμού. Βγαίνει λοιπόν εδώ ο Αυγενάκης και λέει γιατί βγάλατε αυτές τις ποινές. Ο νόμος αυτός υπάρχει εδώ και 20 χρόνια. Γιατί δεν άλλαξε. Εμείς δεν φτιάξαμε κανένα νόμο, τον εφαρμόσαμε απλά. Είπε επίσης για το πόρισμα. Πως ξέρει ο κ. Αυγενάκης τι υπάρχει μέσα στο πόρισμα. Οι συνάδελφοι μου ήταν όλοι πεπεισμένοι ότι τελέστηκαν τα παραπτώματα από τον ΠΑΟΚ και τη Ξάνθη. Είχαμε μεγάλη πλειοψηφία, απλώς η κ. Μαρούπα για δικούς της λόγους δεν ήθελε να επιβληθεί βαριά ποινή. Αλλά δεν προβλέπονται άλλες ποινές».

Για τις αλλαγές στα μέλη της Επιτροπής: «Ακούστηκαν ότι διορίστηκαν νέα μέλη. Ο προηγούμενος πρόεδρος παραιτήθηκε τον Μάιο και από τον Μάιο και έπειτα ο κ. Βασιλειάδης δεν διόρισε πρόεδρο. Μόλις ανέλαβε ο Αυγενάκης, αναγκάστηκε να διορίσει αμέσως για να βγουν τα πιστοποιητικά. Ο κ. Τζουλάκης, ένας καλός δικαστής, είναι εκεί από το καλοκαίρι. Δεν μπήκε χθες. Όλοι οι άλλοι πριν του καθηγητή που διορίστηκε τελευταία γιατί υπήρχε κενή θέση, είναι όσοι υπήρχαν από την εποχή Κοντονή και Βασιλειάδη. Ήταν ατυχής η δήλωση Αυγενάκη. Δεν μπορεί να κάνουν τέτοιες τοποθετήσεις και να σπιλώνουν ανθρώπους. Κανείς δεν ήθελε να υποβιβαστεί ο ΠΑΟΚ, αλλά ο νόμος είναι νόμος και πρέπει να εφαρμόζεται για όλους. Θα πρέπει οι βουλευτές να βάλουν αν θέλουν να βάλουν ένα άρθρο, ότι οι ποινές ισχύουν για όλους, εκτός από Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ. Να το ξέρουμε και εμείς. Ο κ. Αυγενάκης είναι έξι μήνες υπουργός και δεν μας έχει φωνάξει μία φορά να συζητήσουμε το παραμικρό».

Για το αν είχανε εντολές από τον Υφυπουργό για την απόφαση: «Κανείς Αυγενάκης δεν μας πήρε τηλέφωνο. Κανείς δεν τον έχει δει. Ο κ. Τζουλάκης τον ψάχνει ένα μήνα και δεν τον βρίσκει. Εγώ τον έχω χαιρετήσει μόλις μία φορά. Θέλει ο κ. Αυγενάκης η επιτροπή να εφαρμόζει το νόμο ή όχι... Ξέρετε ότι η επιτροπή δεν έχει καν επιστημονικό συνεργάτη; Μας επιβάλει ο νόμος να ελέγχουμε τα οικονομικά σε ΠΑΕ και ΚΑΕ και δεν μας δίνει τίποτα για να το πετύχουμε, κανένα όπλο στη διάθεση μας».

Για τα μέλη της επιτροπής που δεν ψήφισαν: «Τα μέλη της επιτροπής είναι επτά, αλλά ψήφισαν πέντε. Ο ένας είναι εκπρόσωπος του Υπουργείου Ανάπτυξης που δεν έρχεται ποτέ, ούτε επίσης ο αναπληρωματικός του δεν εμφανίζεται. Ενώ το άλλος μέλος είχε ένα πρόβλημα υγείας με την όραση του και ο ίδιος προς τιμήν του ζήτησε να μην πάρει μέρος στη διαδικασία. Κανείς δεν τον ανάγκασε να μην βρεθεί στη διαδικασία»

Για το πότε θα είναι έτοιμο το πόρισμα: «Σε μια δύο ή τρεις μέρες θα βγει. Αλλά θέλει προσοχή γιατί πάνω σε αυτό θα γίνουν οι ενστάσεις. Το γράφει ο πρόεδρος, έχει εμπειρία σαν ανώτερος δικαστικός, έχει εμπειρία και πιστεύω θα βγει μέσα στη βδομάδα»

Για το πόσο είναι δεσμευτικό το πόρισμα: «Υπάρχει ο κανονισμός της ΕΠΟ και ο νόμος του ελληνικού κράτους. Ο νόμος του κράτους προβλέπει υποβιβασμό και εκείνος της ΕΠΟ είτε υποβιβασμό και αποβολή, αλλά δεν έχει νόημα να το συζητάμε γιατί η Κυβέρνηση αποφάσισε να δώσει άλλη λύση»


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
stef1970 - 29/1/2020 09:00

Ξεκάθαρος και διαφωτιστικός ο κ. Αρκουδης.

Όλοι έχουμε καταλάβει τι έγινε...

Μια λέξη υπάρχει μόνο γι αυτό που γίνεται: ΝΤΡΟΠΉ ΚΑΙ ΑΊΣΧΟΣ.

Εθελοντής στο OPEN - 29/1/2020 11:00

Κι εγώ μια λέξη έχω ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ...

Εθελοντής στο OPEN - 29/1/2020 10:58

Πρέπει να διαλέξεις μία!...

Nikosk1972 - 28/1/2020 23:25

Αν βγούμε και εμείς στους δρόμους κόντρα σε όλα αυτά ;δηλαδή λέγαμε για τους προηγούμενους αλλά αυτοι είναι χειρότεροι στην ΝΔ ,Τελικά το καλύτερο για το Ελληνικό ποδοσφαίρο είναι ο Αποκλεισμός δυστυχώς

5elle1972 - 28/1/2020 23:52

Συγνώμη η ΑΕΚ Ο ΠΑΟ Ο ΑΡΗΣ Ο ΟΦΗ ΚΑΙ ΌΛΟΙ ΟΙ ΆΛΛΟΙ ΕΊΝΑΙ ΚΛΕΠΤΑΠΟΔΟΧΟΙ? ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΕΦΑΡΜΟΓΉ ΤΟΝ ΝΌΜΩΝ ΤΊΠΟΤΑ ΆΛΛΟ ΌΧΙ ΠΙΑ ΧΆΔΙΑ ΚΑΙ ΑΛΛΑΞΟΚΟΛΙΕΣ... ΕΠΙΤΈΛΟΥΣ ΣΕΒΑΣΜΟΣ ΣΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ!! Ο Κ ΑΡΚΟΥΔΗΣ ΤΑ ΕΊΠΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΌΤΕΡΑ ΚΑΙ ΣΩΣΤΆ....ΜΗΝ ΤΣΟΥΒΑΛΙΑΣΤΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΒΡΩΜΙΆ ΤΟΥΣ ΑΥΤΉΝ ΣΤΟ ΔΊΚΑΙΟ ΚΑΙ ΣΩΣΤΌ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΎΜΕ ΦΩΣ ΦΊΛΕ ΜΟΥ ΚΑΛΈ Η ΑΕΚ ΉΤΑΝΕ ΕΊΝΑΙ ΚΑΙ ΘΑ ΕΊΝΑΙ ΈΞΩ ΑΠΌ ΑΥΤΆ ΌΛΑ....

Manos_AEK21 - 28/1/2020 23:44

Μου έχει κάνει φοβερή κακή εντύπωση για την ΝΔ με τον προθυπουργο.. ΑΦΟΎ ΕΊΝΑΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΛΥΜΠΙΑΚΌ ΜΕ ΤΟΝ ΜΑΡΙΝΑΚΗ.....?

Nikosk1972 - 28/1/2020 23:34

Η ΠΑΕ ΑΕΚ ΕΧΕΙ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΠΩΣ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟΟΟΟΟ (.ΘΑ ΣΚΙΣΩ ΤΟ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ ΜΟΥ )ΘΕΛΟΥΜΕ πολύ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

Nikosk1972 - 28/1/2020 23:16

Να περνούμε κάθε χρονο και απο μια ομάδα και σε 5-6 χρονακια θα εχουμε ενα δικο μας πρωτάθλημα Αεκοπρωταθλημα ...χαχαχασ καλο εεε;

γιατρος 21 - 28/1/2020 22:11

Για όποιον γνωρίζει άντε και τους αφαιρούνται οι βαθμοί αν η Ξάνθη είναι στην εξάδα τι γίνεται ;

Euronymous - 28/1/2020 22:24

Mπαινει Κουγιας στη θεση της?

vale21 - 28/1/2020 22:06

ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΙΝΕΙΣ ΣΕ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΟΛΥΙΔΙΟΚΤΗΣΙΑ. το γράφω κεφάλαια μήπως το διαβάσει κανένας εκεί στην ΠΑΕ. Συμμετέχουμε σε μια παρωδία!

BYZANTIN - 28/1/2020 21:59

Μου θυμίζει εποχές Εσκομπάρ που οι διάφοροι πολιτικοί επενέβαιναν στους νόμους του κράτους για να βγάλουν τον Κολομβιανό λάδι από τα εγκλήματα που είχε διαπράξει.

spiros61 - 28/1/2020 20:45

Αυτό είναι Κράτος χωρίς άντερα πάνω από όλα τα ψυφουλάκια εάν ήταν καμία ομαδούλα είδη θα ήταν β εθνική .Ο νόμος εναι νόμος για όλους. Και εάν είναι να καταργήσουν νόμους κατά του λαού κ των συνταξιούχων και των εγγυητων και κατάργηση δάνειά με ελβετικό και άλλα που δεν μου έρχονται τώρα ρε ουστ παλιοκότες

koukouskor - 28/1/2020 20:29

Νταξ πως κανετε ετσι; την αγόρασε την Ξάνθη αλλά δεν ήθελε να την χρησιμοποιήσει.Να την ελέγξει ήθελε....ουπς δεν μας βολεύει αυτό τώρα.

John1978R - 28/1/2020 20:18

Θα πρέπει η ομάδα σε συνεννόηση με όσες έχουν απομείνει έξω από το καράβι του μποακ να απέχουν από το πρωτάθλημα. Εκβιασμό αυτοί εκβιασμό εμείς.

borsalino911 - 28/1/2020 19:42

Είναι μεγάλη ξευτίλα... Όμως οι άλλοι αυτή την ξεφτίλα την έκαναν 20 χρόνια... και είναι γνωστό ότι έχουν θέμα και με στημένους αγώνες, εκτός των ομάδων δορυφόρων

ΕΠΟΜΕΝΟ