0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Χοακίν Φίνιξ μετά την βράβευσή του στα SAG πήγε σε ολονυχτία έξω από σφαγείο ζώων

Ο Χοακίν Φίνιξ βραβεύτηκε το βράδυ της Κυριακής με το βραβείο Α' ανδρικού ρόλου των SAG, ωστόσο μετά την τελετή προτίμησε να μην παραστεί στο μεγάλο πάρτι του Netflix αλλά πήγε σε μια ολονυχτία ακτιβιστών έξω από σφαγείο ζώων.  

Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής των βραβείων SAG, ο Φίνιξ ντυμένος ακόμη με το κοστούμι του έφυγε προκειμένου να μετάσχει στη διαμαρτυρία έξω από το σφαγείο. Εκεί, μαζί με τους άλλους ακτιβιστές, έδιναν νερό και παρηγορούσαν τα γουρούνια που οδηγούνταν για σφαγή.

«Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν γνωρίζουν πραγματικά τα βασανιστήρια και τις δολοφονίες στη βιομηχανία κρέατος και γαλακτομικών προϊόντων. Εμείς που έχουμε δει ακριβώς πώς είναι, έχουμε την ηθική υποχρέωση να μιλήσουμε για αυτό και να το παρουσιάσουμε όπως ακριβώς είναι», είπε ο Φίνιξ, αναφερόμενος στην παρουσία του στη διαμαρτυρία.  

«Μας έχουν κάνει τέτοια πλύση εγκεφάλου με τις εικόνες χαρούμενων ζώων στις φάρμες στις συσκευασίες κρέατος και εστιατόρια και αυτό είναι ψέμα. Οι άνθρωποι πρέπει να ξέρουν την αλήθεια και έχουμε υποχρέωση να το κάνουμε αυτό», συμπλήρωσε ο ηθοποιός.  

Ο Χοακίν Φίνιξ είναι γνωστός ακτιβιστής υπέρ των ζώων και δίνει συχνά το «παρών» σε διαμαρτυρίες της οργάνωσης L.A. Animal Save, αλλά και σε διαμαρτυρίες για το κλίμα. Πρόσφατα μάλιστα συνελήφθη μαζί με την Τζέιν Φόντα σε διαμαρτυρία για το κλίμα στα σκαλιά του Καπιτωλίου στην Ουάσινγκτον. Επίσης, είχε καταφέρει να πείσει τους διοργανωτές να σερβίρουν vegan μενού στις φετινές Χρυσές Σφαίρες.  


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ