0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Σπάικ Λι πρόεδρος στο φετινό Φεστιβάλ των Κανών

Ο Αμερικανός σκηνοθέτης Σπάικ Λι θα είναι φέτος ο πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών, όπως ανακοινώθηκε, και θα αποτελέσει ουσιαστικά τον πρώτο μαύρο πρόεδρο στην ιστορία του φεστιβάλ.

Ο 62χρονος Λι ανέφερε σε ανακοίνωσή του: «Είναι τιμή μου που είμαι ο πρώτος εκπρόσωπος της αφρικανικής διασποράς που διορίζεται πρόεδρος της κριτικής επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών».

Ο Σπάικ Λι, ένας ιδιαίτερα πολιτικοποιημένος σκηνοθέτης, έχει παρουσιάσει επτά ταινίες του στο Φεστιβάλ των Καννών. Η πιο πρόσφατη, το “BlacKkKlansman” που παρουσιάζει την πραγματική ιστορία ενός μαύρου που διείσδυσε στην Κου Κλουξ Κλαν, τιμήθηκε το 2018 με τον Χρυσό Φοίνικα.

«Οι Κάννες διαμόρφωσαν την πορεία μου στον παγκόσμιο κινηματογράφο», υπογράμμισε ο Αμερικανός σκηνοθέτης, αναφερόμενος στη μακρά του ιστορία με το Φεστιβάλ, όπου όλα ξεκίνησαν το 1986 με την ταινία του “She’sgottohaveit”.

Τα υπόλοιπα μέλη της κριτικής επιτροπής του φετινού Φεστιβάλ των Καννών, που θα διεξαχθεί από τις 12 ως τις 23 Μαΐου, θα ανακοινωθούν στα μέσα Απριλίου.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ