1 ΣΧΟΛΙΑ

Πέθανε αφού την ανάγκασαν να μείνει σε μια καλύβα επειδή είχε περίοδο!

Μια 21χρονη γυναίκα από το Νεπάλ βρήκε τραγικό θάνατο, αφού αναγκάστηκε να μείνει για τρεις μέρες σε μια καλύβα χωρίς παράθυρα και θέρμανση, ενώ οι θερμοκρασίες ήταν κάτω από 10 βαθμοί Κελσίου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, στην καλύβα την έστειλε ο γαμπρός της επειδή η κοπέλα είχε περίοδο και ενώ ο σύζυγός της βρισκόταν στην Ινδία για δουλειές! Πρόκειται για την εφαρμογή του τοπικού εθίμου chhaupadi το οποίο απαιτεί από γυναίκες με έμμηνο ρύση να απομακρύνονται από τα σπίτια τους.

Η 21χρονη ParwatiBudhaRawat βρέθηκε νεκρή στην καλύβα που βρισκόταν σε απόσταση 100 μέτρων από το σπίτι της. Η κοπέλα φέρεται να είχε ανάψει φωτιά προκειμένου να ζεσταθεί καθώς η καλύβα δεν είχε ούτε ένα παράθυρο ενώ στην περιοχή επικρατούσαν θερμοκρασίες κάτω των 10 βαθμών Κελσίου.

Η κοπέλα είχε παντρευτεί πριν από 18 μήνες και κάτοικοι της περιοχής την περιέγραψαν ως μια χαρούμενη γυναίκα που αγαπούσε τα παιδιά. Ο γαμπρός της 21χρονης συνελήφθη καθώς θωρείται ότι ήταν αυτός που την υποχρέωσε να περάσει τις ημέρες αυτές στην καλύβα.

Το συγκεκριμένο έθιμο είναι παράνομο στο Νεπάλ αλλά παρόλα αυτά εξακολουθεί να εφαρμόζεται σε απομακρυσμένες περιοχές ειδικά στις δυτικές επαρχίες της χώρας. Όποιος εφαρμόζει το έθιμο απειλείται με φυλάκιση τριών μηνών και πρόστιμο 3.000 ρουπίων Νεπάλ.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
kostas37 - 8/12/2019 09:34

Ημαρτον....

ΕΠΟΜΕΝΟ