0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο σεΐχης αλ Μακτούμ αγόρασε άλογο για 4,11 εκατ. ευρώ και δεν πήγε στο δικαστήριο για την επιμέλεια των παιδιών του

Το ποσό των 4,11 εκατ. ευρώ πλήρωσε ο δισεκατομμυριούχος σεΐχης του Ντουμπάι, Μοχάμεντ μπιν Ρασίντ αλ Μακτούμ, ώστε να αγοράσει ένα άλογο κούρσας. Μάλιστα, προτίμησε να πάει στη δημοπρασία για το άλογο παρά να παραβρεθεί στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λονδίνου όπου εκείνη τη στιγμή γινόταν η πρώτη ακρόαση για την επιμέλεια των ανήλικων παιδιών του με την έκτη σύζυγό του, πριγκίπισσα Χάγια. Στη θέση του πήγε ο δικηγόρος του, Ντέιβιντ Φίλιπ Πάνικ, ένας από τους διαπρεπέστερους νομικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Η τελική απόφαση για την κηδεμονία των δύο παιδιών του πρωθυπουργού των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και της ετεροθαλούς αδελφής του βασιλιά της Ιορδανίας αναμένεται να ληφθεί τον επόμενο μήνα.

Η 45χρονη πριγκίπισσα εγκατέλειψε τον Μάιο το Ντουμπάι μαζί με τα δύο παιδιά της, τον 7χρονο γιο της Ζάγεντ και την 11χρονη κόρη της, Αλ Τζαλίλα και κατέφυγε, αρχικά, στη Γερμανία με τη βοήθεια Γερμανού διπλωμάτη ενώ στη συνέχεια κατέληξε στο Λονδίνο.

Η κόρη του τέως βασιλιά της Ιορδανίας, η οποία διατηρεί πολυτελή κατοικία κοντά στο παλάτι του Κένσιγκτον και συνδέεται με μακροχρόνια φιλία με την βασιλική οικογένεια στη Βρετανία, έχει εκφράσει φόβους για την ζωή της και επιθυμεί τα παιδιά της να παραμείνουν μαζί της στο Λονδίνο.

Αντίθετα, ο σεΐχης του Ντουμπάι, πατέρας συνολικά 23 παιδιών από έξι διαφορετικές συζύγους και λάτρης της ιππασίας και ιδιοκτήτης αλόγων κούρσας, ζητά την επιστροφή των δύο μικρότερων παιδιών του στο Ντουμπάι. Η πριγκίπισσα Χάγια τον Ιούλιο κατέφυγε σε βρετανικό οικογενειακό δικαστήριο και ζήτησε «προστασία από αναγκαστικό γάμο» και την επιμέλεια των δύο παιδιών της.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ