0 ΣΧΟΛΙΑ

Ο Τζο Μπάιντεν καλεί ξεκάθαρα για πρώτη φορά για καθαίρεση του Τραμπ

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ καταφέρθηκε εναντίον του Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρώην αντιπρόεδρος των ΗΠΑ και «στόχος» του Ντόναλντ Τραμπ, Τζο Μπάιντεν, ανέφερε σήμερα για πρώτη φορά ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα πρέπει να καθαιρεθεί.

«Για να διατηρήσουμε το Σύνταγμά μας, τη δημοκρατία μας, την βασική μας αξιοπρέπεια, θα πρέπει να καθαιρεθεί», ανέφερε σε ομιλία του από το δημαρχείο του Νιου Χαμπσάιρ.

«Ανοίγει τρύπες στο Σύνταγμα. Δεν μπορούμε να τον αφήσουμε να γλιτώσει», τόνισε, ενώ σημείωσε ότι «ο Τραμπ αυτοενοχοποιήθηκε με το να παρεμποδίζει την δικαιοσύνη, να αρνείται να συμμορφωθεί με τις διαδικασίες του κογκρέσου. Έχει ήδη καταδικάσει τον εαυτό του, καταπάτησε τον όρκο του, πρόδωσε το έθνος και διέπραξε ενέργειες που οδηγούν στην καθαίρεσή του».

Μάλιστα, συνέχισε λέγοντας ότι ο Τραμπ θα κάνει τα πάντα για να επανεκλεγεί ακόμα και να καταπατήσει τις βασικές αρχές της δημοκρατίας.

«Είναι απίστευτο και είναι επικίνδυνο. Κανένας πρόεδρος στην ιστορία της χώρας δεν έχει τολμήσει να ακολουθήσει τέτοια απίστευτη συμπεριφορά».

Ο Τραμπ έχει υποστηρίξει δημοσίως ότι ο Μπάιντεν και ο γιος του είναι διεφθαρμένοι και συνεργάζονται παράνομα με κινεζικές επιχειρήσεις, χωρίς ωστόσο να παρουσιάσει στοιχεία για τον ισχυρισμό του. Μάλιστα, φέρεται να είχε πιέσει την ουκρανική κυβέρνηση για να παραδώσει υποτιθέμενα στοιχεία σχετικά με το θέμα κάτι που προκάλεσε και την έρευνα από το Κογκρέσο με θέμα την ενδεχόμενη καθαίρεση του Τραμπ.

Ο Μπάιντεν ως τώρα είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ μιας και ήταν ο άμεσα «εμπλεκόμενος» στο θέμα της καθαίρεσης Τραμπ, ωστόσο σήμερα για πρώτη φορά πήρε ξεκάθαρη θέση.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ