2 ΣΧΟΛΙΑ

Σε πανικό ο Τραμπ μετά τις αντιδράσεις των συμμάχων του

Τώρα τονίζει ότι τελικά ήταν "κακή ιδέα" αλλά δεν ζητά από τους Τούρκους να σταματήσουν και δηλώνει ότι ο Ερντογάν πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις του

Στα όρια της γελοιότητας κινείται πλέον η στάση του Ντόναλντ Τραμπ στο θέμα της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Αρχικά ο Αμερικάνος πρόεδρος έδωσε το "πράσινο φως"  στον Ταγίπ Ερντογάν να διαλύσει τον κουρδικό στρατό ωστόσο οι αντιδράσεις, ακόμα και από στενούς συμμάχους του, ήταν σφοδρές. Σε μια προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις ο Τραμπ εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία χαρακτηρίζει την εισβολές της Τουρκίας "κακή ιδέα". Πουθενά δεν αναφέρει ότι οι Τούρκοι πρέπει να σταματήσουν την επιχείρηση και απλά τονίζει ότι περιμένει από τον Ερντογάν να τηρήσει τις δεσμεύσεις του. Την ίδια ώρα οι Τούρκοι σφυροκοπούν του Κούρδους και ζωές αμάχων έχουν ήδη χαθεί.

"Το πρωί, η Τουρκία, μέλος του ΝΑΤΟ, εισέβαλε στη Συρία. Οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν υποστηρίζουν αυτή την επίθεση και κατέστησαν σαφές στην Τουρκία ότι αυτή η επιχείρηση είναι μια κακή ιδέα. Δεν υπάρχουν Αμερικάνοι στρατιώτες στην περιοχή. Από την πρώτη στιγμή που μπήκε στην πολιτική αρένα κατέστησα σαφές ότι δεν θέλω να πολεμάω αυτούς του ατέλειωτους χωρίς νόημα πολέμους, ειδικά όταν δεν ωφελούν τις ΗΠΑ. Η Τουρκία έχει δεσμευθεί να προστατέψει του πολίτες, τις θρησκευτικές μειονότητες, συμπεριλαμβανομένων των Χριστιανών και να εξασφαλίσει ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποια ανθρωπιστική κρίση. Θα τους διατηρήσουμε σε αυτές τις δεσμεύσεις. Επιπλέον η Τουρκία είναι πλέον υπεύθυνη να διασφαλίσει ότι όλοι οι αιχμάλωτοι μαχητές του ISIS θα παραμείνουν στη φυλακή και το Χαλιφάτο δεν θα ανασυσταθεί σε οποιαδήποτε μορφή. Περιμένουμε από την Τουρκία να τηρήσει όλες τις δεσμεύσεις της και συνεχίζουμε να παρακολουθούμε στενά την κατάσταση" αναφέρει ο Τράμπ.

Ήδη η Τουρκία έχει επιτεθεί σε πολίτες και έχει ανακοινώσει ότι οι χώρες της Ευρώπης πρέπει να παραλάβουν τους τζιχαντιστές που έχουν ευρωπαϊκές υπηκοότητες.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
borsalino911 - 11/10/2019 17:04

Όταν θρεφεις το θεριό, μπορεί να σου δαγκώσει το χέρι στο τέλος

"Η ΑΕΚ είναι Ιδέα" - 10/10/2019 08:16

Πολύ μακάκας ο τύπος!

Ε, αφού ο Ερντογάν υποσχέθηκε ότι θα σεβαστεί όσα αναφέρει ο Τράμπ, δεν έχουμε κανένα λόγο να ανησυχούμε!!!

ΕΠΟΜΕΝΟ