2 ΣΧΟΛΙΑ

Εργαζόμενοι Χαλυβουργικής: Μια οικογενειακή διαμάχη μας έχει φτάσει στην εξαθλίωση

Παραμένουν απλήρωτοι και, όπως τονίζουν, δεν μπορούν να βρουν λύση με τη διοίκηση του εργοστασίου

Για απόλυτη εξαθλίωση μιλούν οι εργαζόμενοι της Χαλυβουργικής. Τονίζουν ότι παραμένουν απλήρωτοι λόγω της διαμάχης που μαίνεται στην οικογένεια Αγγελόπουλου η οποία οδήγησε το εργοστάσιο στο λουκέτο.

Ο πρόεδρος του Σωματείου Εργατοϋπαλλήλων Χαλυβουργικής δήλωσε: «δυστυχώς ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση και τον απόλυτο εγκλωβισμό. Δεν περιμέναμε ότι μία τέτοια ιστορική βιομηχανία και μια τέτοια οικογένεια θα είχε 200 οικογένειες, 200 εργαζόμενους, τρεις μήνες απλήρωτους».

«Δυστυχώς δεν υπάρχει καμία απάντηση» είπε αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους οι εργαζόμενοι είναι απλήρωτοι και τόνισε πως «γνωρίζετε πολύ καλά ποια είναι η κατάσταση αυτή τη στιγμή στην οικογένεια, υπάρχει μια διαμάχη. Αυτό εμάς δεν μας αφορά. Από τη στιγμή που είμαστε εδώ μέσα θα έπρεπε να πληρωνόμαστε, το εργοστάσιο να δουλεύει. Ζούμε την απόλυτη εξαθλίωση, από τον Δεκέμβριο του 2018 το εργοστάσιο είναι χωρίς ρεύμα, εμείς είμαστε απλήρωτοι. Υπήρχαν και παλαιότερα καθυστερήσεις αλλά ξεπερνούσαμε τα προβλήματα. Έχουμε φτάσει στο σημείο μηδέν, πρέπει να δοθεί λύση».

Οι εργαζόμενοι έκλεισαν, μπροστά στο εργοστάσιο, το ρεύμα προς Αθήνα στην Εθνική με τον πρόεδρο του Σωματείου να τονίζει:  «Δυστυχώς η κατάσταση είναι πολύ περίπλοκη και στα διοικητικά, δεν μπορούμε να βγάλουμε άκρη. Σήμερα είναι η αρχή. Αν δεν έχουμε κάποια απάντηση τις επόμενες μέρες θα προχωρήσουμε σε γενικό αποκλεισμό της Εθνικής με ότι αυτό συνεπάγεται».

Οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Ενδεικτική είναι η περίπτωση ενός άνδρα που τον τελευταίο μήνα δεν έχει ηλεκτρικό ρεύμα στο σπίτι του, ενώ ο 14χρονος γιος του μόλις δύει ο ήλιος πηγαίνει σπίτι της γιαγιάς του για να έχει φως.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
AkadimiaPlatona21 - 9/10/2019 18:24

Μέχρι τέλους...

theostoug21 - 9/10/2019 18:00

Γιατί να βρουν αυτοί καλά περνούν

ΕΠΟΜΕΝΟ