0 ΣΧΟΛΙΑ

Τσάμπιονς Λιγκ: Πρόταση για αφαίρεση μιας θέσης από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα

Η ELA έχει καταθέσει πρόταση και για τα έσοδα

Η European Leagues Association έχει καταθέσει πρόταση για αφαίρεση μιας θέσης από τα μεγάλα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, με ορίζοντα το 2024.

Υπενθυμίζεται πως η Premier League, η La Liga, η Serie A και η Bundesliga στέλνουν, απευθείας, στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ τέσσερις ομάδες, μετά την αλλαγή που πραγματοποίησε η UEFA.

Ωστόσο, η ELA προτείνει να αφαιρεθεί μια θέση από τα παραπάνω πρωταθλήματα, με τον πρόεδρό της, τον Λαρς-Κρίστερ Όλσον να λέει πως "αν υπάρχει ισονομία και όλες οι μεγάλες Λίγκες καταλάβουν ότι θα υπάρχει ισότητα, δεν νομίζω ότι θα προκύψει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα...".

Σε αντίθεση με την European Clubs Association του Αντρέα Ανιέλι, η ELA δεν θέλει να δει ένα σύστημα με προβιβασμούς και υποβιβασμούς, αλλά με ένα μοντέλο τριών διαφορετικών τμημάτων, από τα οποία η παρουσία στο Τσάμπιονς Λιγκ θα κρίνεται από τις εγχώριες επιδόσεις της κάθε ομάδας.

Παράλληλα, στη νέα πρόταση, περιλαμβάνεται όρος για να παραχωρούνται τα έσοδα βάσει των επιδόσεων των ομάδων την κάθε διαφορετική χρονιά κι όχι βάσει του ranking ιστορίας στο τουρνουά.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ