2 ΣΧΟΛΙΑ

Βίαιη προσαγωγή μαρτύρων και αναβολή στη δίκη για τη «Συμμορία»

Η εκδίκαση της υπόθεσης αναβλήθηκε για τις 20 Δεκεμβρίου

Σήμερα επρόκειτο να συνεχιστεί η δίκη για τη σύσταση συμμορίας και αλλοίωσης αποτελεσμάτων στο Β' Τριμελες Εφετείο Κακουργημάτων, ωστόσο για ακόμα μία φορά οι περισσότεροι εκ των βασικών μαρτύρων απουσίαζαν.

Αυτό προκάλεσε την οργή της προέδρου του δικαστηρίου, η οποία απευθυνόμενη στους εκπροσώπους των μαρτύρων τους είπε: «Έρχεστε εδώ και μου λέτε ανέκδοτα. Όλοι οι μάρτυρες λέτε ανέκδοτα. Να δούμε μόνο ποιος κοροϊδεύει ποιον εδώ πέρα. Αν θέλετε να σας πάρουμε κατάθεση ακι από το σπίτι σας για να μην κουράζεστε κιόλας».

Να σημειωθεί ότι από τους μάρτυρες το «παρών» έδωσαν μόνο οι Αλέξης Κούγιας, Κύρος Βασσάρας, Πέτρος Κωνσταντινέας, Κυριάκος Θωμαΐδης, Γιάννης Καλύβας και Νίκος Παναγόπουλος ενώ απουσίαζαν μεταξύ άλλων οι Γιάννης Αλαφούζος, Δημήτρης Μελισσανίδης, Σταμάτης Βελλής, Φώτης Κωστούλας, Χρήστος Σάββας, Σοφοκλής Πιλάβιος, Τάκης Φύσσας και Νίκος Γεωργέας.

Το δικαστήριο στη συνέχεια διέκοψε κι όταν επανήλθε από πρόταση της εισαγγελέως της έδρας, αποφάσισε λόγω της απουσίας των μαρτύρων να αναβάλλει την υπόθεση για τις 20 Δεκεμβρίου του 2019. Παράλληλα, όμως, αποφάσισε τη βίαιη προσαγωγή των μαρτύρων στο δικαστήριο για την ημερομηνία εκείνη, καθώς και πρόστιμο 200 ευρώ στον καθένα, από όσους απουσίαζαν.

Να σημειωθεί ότι λόγω της αναβολής (η οποία είναι σύντομη, θα μπορούσε να είναι πολύ μεγαλύτερη), η σύνθεση του δικαστηρίου θα αλλάξει.

Παρόντες από τους κατηγορούμενους ήταν οι Θόδωρος Κουρίδης, Νίκος Προύντζος, Γιάννης Παπακωνσταντίνου, Γιώργος Δούρος, Θανάσης Μπριάκος, Άρης Σταθόπουλος, Ηλίας Σπάθας και Κώστας Ιωαννίδης.

Απουσίαζαν Βαγγέλης Μαρινάκης, Γιώργος Σαρρής και όλοι οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι.

Πηγή: sport-fm.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
92_93_94_tria_seri_kai_ei - 9/10/2019 14:37

Εγώ δε καταλαβαίνω ο Μελ ως τι έχει κληθεί ως μάρτυρας κατηγορίας,που εμπλέκεται σε αυτή την ιστορία?Και για να μην κρυβόμαστε γιατί να πάει αυτοπροσώπως να καταθέσει εναντίον του Μαρινάκη σε μία δίκη παρωδία ας μην κρυβόμαστε ,στην οποία ο χοντρός θα αθωωθεί

aggelo21 - 9/10/2019 12:05

Παιδιά, εντάξει με την βίαιη προσαγωγή αλλά να μην είναι και πολύ βίαιη, έτσι; Μη τους τρομάξουμε κιόλας τους ανθρώπους...

ΕΠΟΜΕΝΟ