0 ΣΧΟΛΙΑ

Η μνημη της κάνει "επανεκκίνηση" κάθε δύο ώρες

Η απίστευτη ιστορία μιας 17χρονης

Η ιστορία της Ρίλεϊ Χόρνερ από το Ιλινόις των ΗΠΑ θυμίζει περισσότερο ταινία, όπως η «Μέρα της Μαρμότας». Μόνο που η 17χρονη κοπέλα ζει έναν πραγματικό εφιάλτη από τον περασμένο Ιούνιο.

Η Ρίλεϊ ξυπνά κάθε μέρα και νομίζει ότι είναι 11 Ιουνίου, η μέρα κατά την οποία υπέστη ένα ατύχημα κατά την διάρκεια ενός μαθήματος χορού. Τότε δέχθηκε μια κλοτσιά στο κεφάλι που της προκάλεσε μεγάλη ζημιά.

Η μνήμη της επιστρέφει καθημερινά στις 11 Ιουνίου, ενώ κάθε δύο ώρες κάνει επανεκκίνηση, διαγράφοντας όλες τις αναμνήσεις που δημιούργησε από εκείνη την ημέρα και μετά ακόμα και αυτά που έχει ζήσει λίγα λεπτά πριν.

 «Έχω ένα ημερολόγιο στην πόρτα μου, το κοιτάζω, βλέπω οτι είναι Σεπτέμβριος και ξαφνιάζομαι. Ο κόσμος δεν το καταλαβαίνει, αλλά είναι σαν να ζω σε ταινία.

Δεν αποκτώ αναμνήσεις και αυτό είναι πραγματικά τρομακτικό. Δεν θυμάμαι αυτή την συνέντευξη και η μαμά μου θα μου πει οτι ήμουν στις ειδήσεις», ανέφερε η 17χρονη στην τηλεόραση.

Η Ρίλεϊ γράφει τα πάντα σε ένα σημειωματάριο που έχει μαζί της, ενώ τραβάει συνεχώς φωτογραφίες, προκειμένου να έχει βασικές πληροφορίες.

Οι γονείς της την έχουν πάει σε δεκάδες γιατρούς, όμως κανείς παρά τις εξετάσεις που την έχουν υποβάλει δεν έχει καταφέρει να εντοπίσει το πρόβλημα.

«Μας λένε πως δεν φαίνεται να υπάρχει κάποιο ιατρικό πρόβλημα. Βέβαια δεν μπορείς να δεις τα πάντα μέσω εξετάσεων. Η μαγνητική ή η αξονική τομογραφία δεν βλέπουν για παράδειγμα αν υπάρχει διάσειση. Βλέπουν όμως ότι δεν έχουμε ούτε αιμορραγία στον εγκέφαλο, ούτε κάποιον όγκο», είπε η μητέρα της, Σάρα Χορνερ που απευθύνει έκκληση σε όποιον θεωρεί ότι μπορεί να βοηθήσει την κόρη της να βρει λύση στο πρόβλημα που την ταλαιπωρεί.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΕΠΟΜΕΝΟ