24 ΣΧΟΛΙΑ

Το πρόγραμμα της επιστροφής

Όσο κράτησε η προετοιμασία που άφησε πίσω την ΑΕΚ σε φυσική κατασταση τόσο χρόνο θα παρει και η πλήρης επαναφορά στην κανονικότητα

Εγιναν σημαντικά λάθη και υπήρξαν σημαντικές παραλήψεις στο πρόγραμμα προετοιμασίας της ομάδας μέσα στο καλοκαίρι. Ειδικά, μετά την επιστροφή της ΑΕΚ από το Κιέλτσε υπήρξαν κενά στην εκγύμναση των παικτών από τον Μιγκέλ Καρντόσο, που δημιούργησαν προβλήματα στη φυσική τους κατάσταση. Τα αποτελέσματα των εργομετρικών εξετάσεων που υποβλήθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα οι ποδοσφαιριστές, είναι στα χέρια του τεχνικού επιτελείου και ήδη έχουν αναλυθεί. Δεν είναι τραγικά τα πράγματα, όμως λόγω… συγκυριών.

Δηλαδή, αν η ΑΕΚ είχε καταφέρει να πετύχει την επική ανατροπή και περνούσε την Τραμπζονσπόρ, δύσκολα οι παίκτες θα είχαν ανάσες μέχρι τον Δεκέμβρη με σερί παιχνίδια σε Ελλάδα και Ευρώπη και χωρίς να βγάλουν τραυματισμούς . Τώρα, που η ομάδα έχει μόνο ένα παιχνίδι την εβδομάδα (μέχρι να ξεκινήσει σε λίγους μήνες το Κύπελλο Ελλάδας) μπορεί να διορθωθεί η κατάσταση στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Ουσιαστικά, για να επανέλθουν οι παίκτες στα επίπεδα που πρέπει χρειάζονται περίπου δύο μήνες. Δυο μήνες προετοιμασίας με τον Καρντόσο δηλαδή, δυο μήνες απαιτούνται για να πιάσουν οι ποδοσφαιριστές τη φυσική κατάσταση που χρειάζονται.

Το πρόγραμμα εκγύμνασης για τις επόμενες εβδομάδες έχει εκπονηθεί και θα διαμορφώνεται αναλόγως από τον προπονητή και τον γυμναστή Παναγιώτη Βούλγαρη. Η ΑΕΚ έχει μπροστά της ένα ματς κάθε εβδομάδα. Αυτό σημαίνει πως από τις 7 ημέρες θα έχουμε τουλάχιστον 4 ημέρες στα Σπάτα «καθαρής» προπόνηση. Μέσα στην εβδομάδα θα είναι μία η ημέρα του αγώνα, η παραμονή θα έχει χαλάρωμα, η επομένη αποθεραπεία και φυσικά ένα ρεπό. Άρα κάθε εβδομάδα το τεχνικό επιτελείο θα έχει ένα τετραήμερο μπροστά του να δουλέψει (και) στον τομέα της φυσικής κατάστασης. Αν η ΑΕΚ είχε, ενδιάμεσα και παιχνίδια για την Ευρώπη θα υπήρχαν εβδομάδες όπου οι «καθαρές» προπονήσεις θα ήταν μία, το πολύ δυο. Λίγες, για να διορθωθεί η φυσική κατάσταση, ενώ βάλτε και την καταπόνηση από τα ταξίδια και τα σερί ματς. Από τη μία είναι πολύ άσχημο που δεν μπήκε φέτος η ΑΕΚ στους ομίλους, από τη άλλη όμως και μετά τα κακώς κείμενα της προετοιμασίας δύσκολα θα διορθωνόταν το πρόβλημα της φυσικής κατάστασης, με συνεχόμενα ματς και λίγες προπονήσεις.

Σχετικά τώρα με το επίπεδο των προπονήσεων: Είναι δεδομένο πως ο Νίκος Κωστένογλου δεν μπορεί να «ζορίσει» τους ποδοσφαιριστές με δυνατές σε ένταση και διάρκεια προπονήσεις. Γι’ αυτό και θέλει περίπου δυο μήνες η επαναφορά των παικτών στα επίπεδα της φυσικής κατάστασης που τους πρέπει. Χωρίς… ζόρι, χωρίς μεγάλη ένταση, αλλά σταδιακά και μέσα από τη διάρκεια καλών και συνεχόμενων προπονήσεων  σιγά – σιγά άπαντες θα επανέλθουν.


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
psuxiatros21 - 12/9/2019 14:05

Θα πω κάτι εντελώς άσχετο με το άρθρο και θα ζητήσω προκαταβολικα Συγγνώμη.

Θα παρακαλούσα το ΑΕΚ365 να μας ενημερώνει πιο τακτικά για την πορεία του τεμον (Γιώργο Ζαχαριάδη) που εκτελεί την διαδρομή κωνσταντινουπολη-Ν.Φιλαδέλφεια τρέχοντας.

Σαν Αεκτζης και δρομέας θα ήθελα να βοηθήσω στον αγώνα του, καθώς και να συμμετέχω σε οποιαδήποτε τελετή. 365 θέλουμε άρθρα για τον τεμον να μαθαίνει ο κόσμος την πορεία του. Σε τέτοιους αθλητές... Συνέχεια πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα του.

Ευχαριστώ

Kpaul21AEKAPA - 12/9/2019 21:35

Φίλε psuxiatros21 μπες στο running news εκεί γράφει για Τον τεμον ΑΕΚ. ΑΕΚΑΡΑ για πάντα!!!

blueplanet - 12/9/2019 20:12

Λεφτά δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον τσαρλατάνο ; Διέλυσε την ομάδα.Θα μου πεις φταίει αυτός που τον μάζεψε. Ακου ποδόσφαιρο "κυριαρχίας-κατοχής".Στην Λίβερπουλ βλέπω τον Ματίπ και τον Βαν Ντάικ να διώχνουν από την άμυνα την μπάλα όπως -όπως.Σε μας τύχανε όλα τα παλαβά!!!!

Thana21 - 12/9/2019 19:26

Σ' αυτό το διάστημα είναι και τα δυο ντέρμπι με παοκ και γαύρο.Όμως με μια καλή διαχείριση δεν θα υπάρξει θέμα.Σίγουρα βολεύει πολύ το 1 ματς την εβδομάδα και ότι δεν υπάρχει ούτε κύπελλο μέχρι τότε.Όσον αφορά το ματς στον πειραιά,ακόμα και να μην είναι τότε η ΑΕΚ σε ίδιο επίπεδο φυσικής καταστάσης με γαύρο (που λογικά θα είναι),αυτοί παίζουν με οφη στο τηγάνι στις 19 Οκτωβρίου,με Μπάγερν επίσης στο τηγάνι στις 22 Οκτωβρίου και με εμάς επίσης στην έδρα τους στις 27... Συνέχεια Οκτωβρίου.Γλιτώνουν τα ταξίδια αλλά όσο να 'ναι έχουν παιχνίδι μεσοβδόμαδα και πολύ απαιτητικό σε κατανάλωση ενέργειας.

Όσον αφορά την ανεπίτρεπτη απώλεια με ξάνθη στο οακα που καλύφθηκε μερικώς από τη νίκη στην Τρίπολη,αφού άλλες φορές χάναμε εκεί ή παίρναμε τον βαθμό της ισοπαλίας,μπορεί να μην επιτρέπεται να υπάρξει άλλη απώλεια στα επόμενα παιχνίδια όμως την κάθε χασούρα θα υπάρχει μεγαλύτερο περιθώριο να ρεφάρει η ομάδα γιατί μιλάμε για πρωτάθλημα 36 αγωνιστικών στην ουσία και όχι 30 όπως τώρα.

kk_kostas_ - 12/9/2019 19:02

Το λάθος ήταν της διοίκησης σε αυτή την περίπτωση θεωρώ . Η ομάδα θα πρέπει να έχει εναν ειδικό επιστήμονα ,σχετικό με θέματα εκγύμνασης και εργομετρικών μετρήσεων , μόνιμα και πέρα απο τους εκάστοτε προπονητές που έχουν τα δικά τους τίμ . Και να είναι συμφωνημένο οτι θα υπάρχει σχετικός έλεγχος στα αποτελέσματα της δουλειάς φυσικής κατάστασης που θα κάνουν οι προπονητές . Το οτι η ομάδα έκανε προετοιμασία της πλάκας θα έπρεπε να το είχε διαπιστώσει η διοίκηση το πολύ στο πρώτο... Συνέχεια δεκαπενθήμερο και όχι κατόπιν εορτής (αποκλεισμού δλδ απο την Ευρώπη) .

Superball24 - 12/9/2019 18:32

Εγώ δε θα είμαι επιεικής. Δηλαδή τώρα τους έχουμε δώσει άλλους δυο μήνες άλλοθι;

Οι περσινοί παίκτες έκαναν διακοπές-ρεκόρ. Τα δυο σπουδαιότερα μεταγραφικά αποκτήματα αφού κόπηκαν από τις προετοιμασίες των πρώην ομάδων τους, ούτε το Κιέλτσε πρόλαβαν. Κάναμε είδηση το Γιαννώτα που γυμναζόταν σε γκρουπάκι με το Φορτούνη - πριν τον αποδεσμεύσουμε.

Τι θέλω να πω, ο ποδοσφαιριστής δεν είναι δημόσιος υπάλληλος. Υπολείπεται σε φυσική κατάσταση; Δεν... Συνέχεια είναι κακό να δουλέψει ατομικά παραπάνω και εκτός ομάδας. Κι αυτό αφορά τόσο στο διάστημα που προηγήθηκε αλλά κυρίως σ΄ αυτό που ακολουθεί.

Ας αποδείξουν τα λεβεντόπαιδα ότι έχουν φιλοδοξίες και αυτοεκτίμηση, επισπεύδοντας και με την προσωπική τους συμβολή τη συνολική επαναφορά.-

marv - 12/9/2019 12:16

Το ζήτημα είναι μέχρι να καλύψει η ομάδα το χαμένο έδαφος να την πάρουμε στα χέρια και να την σπρώξουμε σε νίκες. Τα 3 επόμενα παιχνίδια είναι το κλειδί για να μην χάσουμε έδαφος.

Μπορούμε να είμαστε 40.000 με Λαμία και 60.000 με παοκ;

aiandaskladas - 12/9/2019 18:30

Ας πάρουμε την Λαμία και με τις μπουγάτσες θα βουλιάξει το ΟΑΚΑ

aek_apo_palia_40xil_diark - 12/9/2019 20:22

Ακολουθεί ο Παναιτωλικός (ΠΑΟΚ Β') εκτός μετά της Λαμία.

Okonski21R - 12/9/2019 16:25

Επιβεβαιωθηκαμε όσοι μιλάγαμε για σκασμενη ομάδα μετά από το 20λεπτο. Η συγκεκριμένη κληρονομιά μαζεύεται εν μέρει σε 1 μήνα. Ευτυχώς που έφυγε ο καρντοσο!

dadinos_21 - 12/9/2019 16:02

Ρε σκατοκαράφλα έκανες μεγάλη ζημιά, θα πρέπει να αισθάνεσαι υπερήφανος που κόντεψες να διαλύσεις την ομάδα μας.

Σου δίνω μία ευχή και κατάρα,

Να μη σου ξανασηκωθεί..............

Kostantinos_Derveni - 12/9/2019 13:57

Λαθος σχεδιασμός σε όλα,προπινητικό τιμ-προετοιμασία-μεταγραφές,ευτυχώς που βρίσκεται στην ομάδα ο Κωστέ για να επανέλθει η ομάδα σε επίπεδο φυσικής κατάστασης και στο δρόμο των επιτυχιών.Υπομονή και σε λίγο θα βλέπουμε παίκτες καμικάζι να παίζουν όμορφη μπαλίτσα!!!!

Konstantinos_1924 - 12/9/2019 15:38

@Kostantinos_Derveni


Φίλε και συνονόματε, το παράκανες λιγάκι. Σίγουρα, ήταν λάθος η επιλογή προπονητή. Δεν έγινε ακριβώς, η προετοιμασία που χρειαζόταν.... Συνέχεια
Αλλά δεν είναι και αποτυχίες οι μεταγραφές που κάναμε. Ειδικά Παουλίνιο και Ολιβέιρα, που έχουν αρχίσει να παίρνουν μπρος, τα πάνε μια χαρά. Θα δούμε και τους υπόλοιπους, οι οποίοι δεν φαίνονται κακοί.


Επίσης, μην κάνετε όλοι σαν τρελοί, με τον Κωστένογλου. Δεν τον υποτιμάω ή κάτι. Αντιθέτως, τον θεωρώ σωστή επιλογή, μέχρι το τέλος της χρονιάς.


Ο ίδιος, κρατάει τον πήχη εκεί που πρέπει. Γι'αυτό μην τον βγάζετε θεό τώρα και στην πρώτη στραβή άχρηστο. Στηρίζουμε την προσπάθεια, τα υπόλοιπα θα έρθουν με τον καιρό.

sko21 - 12/9/2019 10:57

Ζητώ προκαταβολικά συγγνώμη για το άσχετο θέμα, αλλά νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό: Η Κυβέρνηση ανακοίνωσε το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο, το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αύξηση συντελεστή δόμησης για στρατηγικές επενδύσεις άνω των 25 εκατομμυρίων. Με δεδομένο ότι το γήπεδό μας είναι μια τέτοια επένδυση, θεωρώ ότι θα πρέπει οι υπεύθυνοι να το κοιτάξουν μήπως έστω και αργά καταφέρουμε να πάρουμε κάτι από αυτό. Προφανώς τώρα τα μπετά έχουν πέσει και δεν μιλάμε για τεράστιες αλλαγές,... Συνέχεια αλλά με μια πιθανή αύξηση του συντελεστή όλο και κάτι θα βρουν οι μηχανικοί να τσοντάρουν σε ύψος ή βάθος (σε πλάτος είναι δύσκολο λόγω χώρου) για να βελτιώσουν την εργονομία, τη χωρητικότητα, τις προσβάσεις, τις ανέσεις, την αισθητική κλπ.

Ganto14 - 12/9/2019 11:11

Νομίζω, χωρίς να είμαι ειδικός, πως είναι από πάρα πολυ δύσκολο έως αδύνατο να υπάρξει κάποια αλλαγή.. αν μπορεί να μας απαντήσει ο Βασίλης που σίγουρα ξέρει πολυ καλύτερα από μένα..

Vasilis_Constructor - 12/9/2019 16:11

το θυμάστε το τραγουδάκι που έλεγε... "Τώρα είν' αργάαααααα!!!"

Ευτυχώς για εμάς, η ομάδα μας ποτέ δεν υπήρξε "χαϊδεμένη" των πολιτικών. Πάντα κόντρα μας πάνε. Ανέκαθεν. Αυτοί οι νόμοι είναι ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟΙ για ΑΛΛΕΣ ΠΑΕ. Εμείς ότι κάναμε σαν ΑΕΚ, το κάναμε με αίμα και ιδρώτα, αλλα προπάντων με ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ. Οπότε φίλε μου, ΟΧΙ δεν γίνεται να αλλάξει κάτι τώρα στο γήπεδό μας.... Συνέχεια
Ας δώσουν λίγο ύψος παραπάνω στη νέα τούμπα, να μαζεύονται περισσότερες μπουγάτσες να απολαμβάνουν την ΑΕΚάρα όταν παίζει εκεί.

orbon - 12/9/2019 15:14

Ρε παιδια εχουν τελειωσει ολα τα μπετα και εχει ανεβει σχεδον το μισο στεγαστρο. Τι αλλαγη να κανουμε? Να βαλουμε καρεκλακια στους πυλωνες?

officer123 - 12/9/2019 11:39

Την οροφή την υπολόγισες;;;

VanGel21 - 12/9/2019 12:50

Να λέμε πάλι καλά δηλαδή που αποκλειστήκαμε από τους τούρκους...πφφφ

Vasilis.A E K. HAIDARI - 12/9/2019 11:17

Εκεινο που προκαλει εντυπωση με βαση το ρεπορταζ,αλλα και την συνολικη εικονα της ομαδας μεχρι σημερα,ειναι το γεγονος των ανθρωπων που ηταν πολυ κοντα στην ομαδα,και στο πεδιο ευθυνης τους,δεν αντιληφθηκαν οτι με την παραπανω προετοιμασια οι στοχοι ο ενας μετα τον αλλον θα χανόταν;;;................οπως και να εχει αυτη ειναι πλεον η πραγματικοτητα,οφειλλουμε να την αποδεχθουμε ,ελπιζοντας οτι το προπονητικο τιμ της ομαδας θα προλαβει εγκαιρα να διορθωσει τα... Συνέχεια κακως κειμενα,και η ομαδα να επανελθει στην αγωνιστικη κανονικοτητα,με στοχο αποκλειστικα την κορυφη...................Α Ε Κ Α Ρ Α....ΤΕΛΟΣ...

92_93_94_tria_seri_kai_ei - 12/9/2019 12:17

Μόνο ένας είχε μιλήσει....Το είχε γράψει και ο Κέτσε

zamanfur21 - 12/9/2019 12:02

Καλημερα αδερφια.Το εγραφα απο περσι οτι το πιο σημαντικο στην προετημασια ειναι η φυσικη κατασταση!!Μονο ο Μανόλο δουλευε πανω στο κοματι αυτο σωστα!!Τα συστηματα 4-2-3-1 και 3-5-2 ή 5-3-2 ξερουν να τα παιζουν οι παιχτες ετσι κι αλλιως.Επαγκελματιες ειναι....Αν βαλουμε και την ομοιογενεια των παιχτων ,αυτων δηλαδη που παιξανε για πρωτη φορα μαζι(που στην δικιά μας περιπτωση στο ματς με την τραμπσον ηταν 4 στους 11 )τοτε θα εχεις αυτα τα αποτελεσματα....Τωρα τρεχουμε να μαζεψουμε τα... Συνέχεια ασημαζευτα...Παντως ο Βουλγαρης ειναι πολυ καλος γυμναστης!!

tyflostinAEK2 - 12/9/2019 11:53

Ευτυχώς η χρονιά έχει play offs

tzes1924 - 12/9/2019 10:17

Ίσως να μας βγει σε καλό σε βάθος χρόνου για τον δεύτερο γύρο και τα play offs...

ΕΠΟΜΕΝΟ