2 ΣΧΟΛΙΑ

Το Βρετανικό Μουσείο απαντά στις καταγγελίες για μούχλα δίπλα στα Γλυπτά του Παρθενώνα

Το Βρετανικό Μουσείο απέρριψε τις καταγγελίες Ελλήνων επισκεπτών για μούχλα και υγρασία στην αίθουσα με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Οι φωτογραφίες από Βρετανικό Μουσείο που είδαν σήμερα το φως της δημοσιότητας καταγγέλθηκε πως δείχνουν μούχλα και υγρασία δίπλα από τα Γλυπτά του Παρθενώνα και είναι τραβηγμένες από κατοίκους του νομού Ηρακλείου που πρόσφατα επισκέφθηκαν το μουσείο.

Ωστόσο το Βρετανικό Μουσείο απορρίπτει τις καταγγελίες για ανεπαρκή συντήρηση της συγκεκριμένης αίθουσας. Σημειώνεται πως και η Υπουργός Πολιτισμού σχολίασε τις φωτογραφίες κάνοντας λόγο για προσβλητική εικόνα.

Συγκεκριμένα σε δήλωση προς τον ΣΚΑΪ για τις καταγγελίες περί μούχλας, αλλά και για τη λήψη μέτρων μετά από την περσινή εισροή υδάτων από την οροφή, εκπρόσωπος του Μουσείου είπε:

«Δεν υπάρχει απόδειξη περί ύπαρξης μούχλας στην Γκαλερί Duveen. Το ζήτημα που αφορά την εισροή υδάτων αντιμετωπίστηκε όταν συνέβη το περιστατικό και δεν συνέβη πάνω από περιοχή με γλυπτά. Αντιλαμβανόμαστε ότι τα σημάδια στα πάνελ της οροφής είναι απωθητικά, αλλά δε συνιστούν απειλή για τα αντικείμενα. Η συντήρηση της συλλογής είναι υπέρτατης σημασίας για το Βρετανικό Μουσείο και η ομάδα Συντήρησης και Κτιρίων επιθεωρεί συνεχώς όλους τους χώρους στους οποίους στεγάζεται η συλλογή. Δεν υπάρχει απολύτως κανένας κίνδυνος για τα γλυπτά στη συλλογή».

Πηγή: lifo.gr


ΣΧΟΛΙΑΑΡΘΡΟΥ
ΣΧΟΛΙΟΣΟΥ
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑΣΧΟΛΙΑ
naupigos - 11/9/2019 15:45

Ε ναι ... τι να παθουν τα μαρμαρα λενε οι βρομοκοκινοκωλοι ..... ουστ κλεφτες ....

Manwlhs - 11/9/2019 16:20

Δεν μπορούν να πάθουν και πολλά παραπάνω. Τα είχανε τρίψει και έχουν χάσει την φυσική τους απόχρωση, οπότε και λίγη μούχλα τι να μας πει.

ΕΠΟΜΕΝΟ